Atsauču noformēšana

Reitings 49
Reģ: 29.01.2009
Man tāds strīdīgs jautājums, ceru, ka varēsiet palīdzēt.
Rakstot darbu (jebkādu- bd, kd utt.) citējot kādu autoru, liekam to pēdiņās un aiz pēdiņām atsauci. Bet ja tiek izmantots kāds avots, kur tiek atstāstīta tikai galvenā doma, saviem vārdiem, tad kā ir jāliek atsauce, vai arī nav jāliek, vienkārši norādot izmantoto avotu sarakstā?
Pilnīgi diskusija mums te izvērtās apspriežot šo jautājumu, tad nu gribētu dzirdēt Jūsu viedokli un pieredzi!
20.04.2012 15:06 |

Reitings 2728
Jā, pie Klāva arī savā laikā esmu mācījusies - tiešām arī ko iemāca un izdresē kā nākas! :)
20.04.2012 16:42 |

Reitings 49
Es vēl nevaru nomierināties :D
Kā ir ar likumiem, ja tekstā iekļauj tos, un izmantojot īso atsauci, kur norāda tikai avota numuru un lappusi, kā ir pareizi jāraksta- pants un punkts tās lappuses vietā?
Un ja tekstā jau tiek pieminēts, ka pēc tāda un tāda likuma, tā un tā panta, ir tā un tā, tad vēl pēc tam vajag to atsauci uz konkrēto pantu?

Es protams, metodiskos norādījumus esmu izlasījusi, bet skaidrībā tāpat netieku. Vai arī speciāli atrodu ko tādu, pie kā gribās piekasīties un pastrīdēties :D
20.04.2012 20:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)