jā, manuprāt, iejūtība ir no tām lietām, kas izzūd. Un tās vietā parādās egoisms un tieši kā tu teici - pārliecība, ka otrs pieder mums. es ļoti bieži tajās pašās cosmo diskusijās redzu, ka daudzas ir tik egoistiskas un privātīpašnieciskas (jā, jā, zinu, ka man tagad daudzas bruks virsū) un ka reāli nemaz nedod pilnīgi nekādu izvēles brīvību otrai pusei, pasarg dievs, ja ies viens kaut kur un nedod dievs tas nebūs "cīsiņvakars".
Tavā piemērā - diskutabli, bet es nedomāju, ka tas, ka puisis aiziet uz ballīti bez draudzenes ir iejūtības trūkums, ir jāprot pavadīt laiks arī atsevišķi. No vienas puses var saprast meiteni, viņa slima un jāsēž mājās. Bet tāpēc tagad liegt otram izklaidi man tieši liekas egoistiski, no sērijas "ja izklaide netiek man, lai netiek nevienam, lai sēž mājās un skatās, kā es puņķojos." Ja puisis parūpējas par meiteni, pienes tēju, sasedz, apčubina un tad dodas kaut kur, man neliekas ka tas būtu kaut kas šausmīgs (nezinu gan, vai konkrētais puisis tā dara, bet man liktos tikai normāli, ja viņš tā darītu). Var jau arī vienoties, ka viņš nebūs ilgi, bet izies uz pāris stundiņām. sēdēt mājās nelaimīgam katru reizi, kad draudzenei ir klepus un puņķi tikai tāpēc, lai draudzene netaisītu histēriju - nu nez nez..