Saprotams, ka skolniecēm, studentēm vecāki pērk ja ne visu apgerbu, tad vismaz kaut ko, vai arī dod naudiņu tieši apgerbam, apaviem, kosmerikai, aksesuariem utt.
Bet es gribu pavaicāt jau patstāvigām meitenēm, kas dzīvo atsevišķi no vecākiem, pašas strādā. Vai Jums vecāki pērk mantas, es domāju apgerbu. Lieta tāda, ka es no mammas neņēmu naudu un viņa to mēgina kompensēt ar apgerba pirkšanu. Viņa man dāvina kosmētiku vai kādu pašādītu smukumlietu svētkos, ko uzskatu par normālu, bet .......... šeit sēko lielais BET ....viņai patīk man pirkt apgerbu, kad es vienkārši atbraucu ciemos, vai satiekamies pasēdēt kaut kur Rīgā. Nav jau arī tā, ka vinai naudas ir kaudzēm, tāpēc jūtos neērti. Arī es vinai mēginu dāvināt visu ko, lai kompensēt Viņas tērinus un vienkārši lai palutinātu.
Atkal par apgerbu. Dāžreiz gribās kaut ko nopirkt pašai sev, bet jau ir mammas dāvinata identiska lieta. Piemērām, visus smukus, elegantus mēteļus, kuri man ir, man uzdāvināja mamma. Viņai ir izcila gaume un mantas ir tiešām superīgas, dārgakas, neka es pat to gribētu, jo nemāku dārgas lietas valkāt. Bet pašai sev nav vajadzības pirkt, jo, pirmkārt, nav kur vairs likt, optrkārt, nav kur tik daudz nesāt, jo ar to daudzumu, kas tahad skapī sakrājās pietiek un vēl pāri paliek, un negribās velti tērēt naudu, pērkot kadu žaketi, ja majās stāv vēl jaunas, ne nenesātas 10 mammas nopirktas. Bet dažreiz jau gribās aī pašai kaut ko nopirkt. Un vēl, man žēl izmest vai atdod mammas davinātas lietas, salīdzinājumā ar mantām, ko pirku pati. Dāvanu, pie tam, speciāli un ar mīlestību piemeklētu neželīgi žēl kaut kur izmest. Nav jau tā, ka man mantas stāv gadu desmitiem, bet ilgāk, nekā citām meitenēm noteikti.
Teikt es vinai teicu, ka nevajag, vina perk kaut ko mazāk, bet vienalga jūtos neērti. Zinu, ka jdaudzas butu laimīgas, ka nav jātērē sava nauda lupatām, bet es dažreiz domāju, ka tā nav īsti normāla situācija. Sanak, ka mamma neuzticas manai gaumei, ko arī pati pa retam piebilst. Vairāks lietinas arī neņēmu, bet tad mamma parasti apvainojās.
Lūdzu Jūs padalīties pieredzē, viedokļos. Saulainu Jums darba nedēļu!