Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pieredzes apmaiņa virtuves lietās :D

 
Reitings 49
Reģ: 28.05.2011
Heijā! :))

Meitenes, kā iemācīties ēst ar baudu, vai jūs to mākat? Ar ko sākt? Agrāk mācēju ēst maz un baudīt, tagad secināju, ka riju kā cūka un bez sāta izjūtas. Apnicis starp apkārtējiem justies kā izrijējai

Gatavojot veselīgi, ēdieni sanāk tādi pliekani, no salātiem vai tikai olbaltumvielām nav nekādas sāta sajūtas, paēdu un jau pēc stundas gribas atkal. Varbūt varat ieteikt kādas garšvielas, kādus garšaugus man pievienot, piemēram, vistai? Negribas uzreiz aizrauties un sapirkt visu iespējamo, esmu dzirdējusi par garšvielu (Anniņa, laikam) bez sāls, kādas atsauksmes? Ko no paciņām un svaigajiem man kā iesācējai pirkt un mēģināt pašā sākumā?

Problēma, gatavojot vienam cilvēkam - sev. Daudz ēdienu nevar pirkt un lai ieviestu dažādību ēdienkartē, ir jāpiepilda ledusskapis, bet es nespēju visu apēst, jo no visa ēdu nedaudz un pārējais paliek vecs - izmetu ārā (ļoti taupīgi). KO gatavo, kā gatavo meitenes, kuras taisa ēst sev vienas? Kā jūs pērkat pārtikas produktus? Piebildīšu, ka neesmu cepto olu, kartupeļu, varīto makaronu un cīsiņu fane..

Vārdu sakot, no jums vēlos dzirdēt visu par jūsu ēšanas un gatavošanas paradumiem :D
10.04.2012 11:21 |
 
Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Kad jāgatavo sev, tad vāru siera zupu ar šampinjoniem, gatavoju grieķu vai mocarellas salātus, vāru vistas fileju ar dārzeņiem vai taisu rīsus ar olu un dārzeņiem. Garšvielas man visas ir no Santa Maria - vistas gaļai, sarkanajai gaļai, zivju ēdieniem un dažādi garšaugu maisījumi. Ļoti patīk ēdienu papildināt ar dažādām eļļām un etiķiem.
10.04.2012 11:26 |
 
10 gadi
Reitings 6265
Reģ: 01.04.2009
Kad vēl dzīvoju viena, gatavoju sev dažādus salātus, kaut vai tunča ir garšīgi un samērā sātīgi:)
10.04.2012 11:27 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Sev vienai mēdzu gatavot, kad draugs vairākas dienas nav mājās. Ja neskaita to, ka bieži noslinkoju un nopērku gatavu ēdienu vai uzcepu pelmeņus, tad īpaši jau nekas nemainās. Man patīk pagatavot ēdienu vairākām dienām uzreiz - zupu vienmēr vāru lielajā katlā, lai pietiek kādām 3 dienām. Tāpat arī mērces vai ko tādu cenšos pagatavot vairāk, lai nav jāstāv pie plīts katru dienu.

Tā ka iesaku gatavot ēdienus, kas Tev garšo!

Garšvielas ir daudz un dikti bez sāls. Mani favorīti - karijs, paprika, ķiplokpipari, citronpipari, sīpoli, dilles, baziliks, timiāns, utt.
10.04.2012 11:30 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Par garšvielām: es tieši Tev ieteiktu sapirkt bez maz vai visu pēc kārtas un tad pamazām lietot, eksperimentēejot un vērtējot, kas Tev patīk labak un kas nē.
Es kādu laiku jau tā aizraujos. Garšvielu kastē ir tik daudz paciņas, ka krīt arā pa visām malām.
Un man patīk! Lielākais atklājums un mans favorīts ir rozmarīns gaļas ēdienos, timiāns pie vistas, vēl ļoti laba ir viena garšviela cūkgaļai. Vistas gaļai Santa maria iedāvātā ir visgaršīgākā no Rimi noprēkajām garšvielām vistas gaļai.

Un ko esmu sapratusi - Vegeta un Anniņas kopējā garšveila manai gaumei ir pilnīgs sū.. - pamatīgi izbojā ēdienu.

Respektīvi - pie secinājumiem ir jānonāk Tev pašai - gaumes un garšas izjūtas atšķiras.
10.04.2012 11:33 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Ar maisījumiem neaizraujos, jo tajos parasti ir daudz sāls un daudzās garšvielās var atrast arī garšas pastiprinātājus, tādēļ cenšos izvēlēties uzmanīgi. Man ļooooti patīk Santa Maria dzirnaviņas (jo maltos piparus un garšaugus neatzīstu) - pavisam cita garša un smarža.
No maisījumiem iecienīts ir Vidusjūras garšaugu maisījums - vīrietim cepu vistiņu cepeškrāsnī ar to.

Ko es ēdu, kad esmu viena? Pārsvarā svaigos salātus, jo ļoti garšo, bet vispār man ledusskapis tiešām stāv tukšs parasti. Slikts ieradums, bet, ja esmu viena, tad arī ēdienu pērku vienai dienai.
No receptēm - taisi to, kas garšo un kas der. Es, piemēram, neēdu to, kas stāvējis ledusskapī jau taisīts, tāpēc nevaru sataisīt milzīgu salātbļodu divām dienām. Jātaisa katru dienu. Bet nu, ir daudz tādu ātro un vienkāršo recepšu, tik jāatrod savas.
10.04.2012 11:41 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Es vispār ļoti maz garšvielas izmantoju, tikai sāli, piparus, chili, kurkumu. Esmu iecienījusi papildināt ēdiena garšas ar sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem (kaut vai tiem, kas paciņās kaltēti) - pētersīļi, oregano, loki, selerija, ķimenes, baziliks, dilles, utt, utt. Sākumā bija grūtāk pierast un roka stiepās pēc kārtējās Santa maria paciņas, bet tagad ēdiens, kuram klāt ir kaut kas no tiem garšvielu maisījumiem man šķiet ķīmisks un vispār indīgs :D

Sāta sajūtu man palīdz izjust piena produkti. Tas dzēriens Piena spēks vispār ir viens no labākajiem izgudrojumiem, manuprāt :D Ļoti pietrūkst nedzīvojot LV..
Un zinu, ka tas nav īsti pareizi, bet ēdienreizi vienmēr noslēdzu ar tēju/kafiju, citādi nejūtos līdz galam paēdusi. Dzēriena krūze man ir kā saldais ēdiens.
10.04.2012 11:53 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Anniņas maisījumu draugs lieto.Man negaršo.Man labāk patīk malti melnie pipari,dilles,baziliks,citronpipari utt.Vēl mums karijs ir iecienīts.Man riebjas Santa Marija garšvielas un Vegetas.Ir izmēģinātas un-tās nav manas.
Taču,tev pašai jāizmēģina,kuras garšvielas ir tavējās un kuras tev negaršo,jo gaumes ir ļooooti dažādas.Nostājies pie garšvielu plaukta un skaties,kas tevi interesē,ko gribētu pamēģināt.Es tā joprojām šad tad daru,kad gribas ko jaunu izmēģināt.
Kad es esmu viena un gatavoju sev to pašu,ko gatavoju,kad esmu ar draugu.Atšķirība vienīgi,ka taisu mazāk,jo es viena nevaru apēst tik,cik mēs abi kopā :D Parasti sautējumus,rīsus,griķus.Klāt kkādus salātus.No salātiem vien gan es nevarētu paēst.Citreiz taisu zupu un tad zinu,ka man būs vairākas dienas ko ēst.
Galvenais jau gatavot to,kas tev garšo :)
10.04.2012 11:55 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Cilvēki atšķirīgi un garšas izjūtas atšķirīgas.
Ja neesi pieradusi lietot daudz garšvielu, tad iesākumā kurkuma(man tā patīk labāk par kariju, jo karijā ir sāls un citas nevajadzīgas lietas) būs par stipru. Iesaku tiešām kā womankind minēja, iepirtk daudz garšvielu, nav jau tās dārgas - visi rozmarīni, baziliku utt. paciņās maksā ap 10 sant., nopērc 10 un būs tikai 1Ls. Nākot vasarai protams tikai svaigie augi un vēl bar audzēt uz palodzes, jo tas pats baziliks, timiāns ir daudzreiz izteiksmīgāks.
Man vienai esot, kas ir ļoti reti, garšo brūnie rīsi un tomātu+bazilika salāti ar olīveļļu, reizēm vistas fileju apcepu ar sāli/pipariem.
10.04.2012 11:55 |
 
Reitings 503
Reģ: 11.05.2011
Salomē - Tu ļoti pareiz dari, taisot visu vienai dienai. lasīju, ajūrvēda vai kkas tml. māca, ka nakšņojis ēdiens ir miris ēdiens, nav vairs tās garīgās enerģētiskās vērtības. Varbūt arī muļķibas, bet tik un tā vakardienas ēdiens nav vairs tā svaiguma garša.
Es sev vnm cepu dažādas omletes. Ir dienas, kad tā ir visa mana ēdienkarte. Tiaki vairēju ko lieku klāt - šķinķi, sieru, dārzeņus, grauzdiņus, un vēl visu ko. Man liekas omeletei var pielikt da jebko un būs ok. Vēl pasta ar pesto. Ļoti reti Rimi pirktās lazanjas - par spīti viesiem E un kcal garšo fantastiski :)
no gaŗšvielām gan neko daudz nesaprotu :D - bet man patīk baziliks pie salātiem, pastām, karijs vistai, un vecā labā sāls arī garšo.
10.04.2012 12:08 |
 
Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Nu vienkārši uztaisi to pašu,ko taisi parasti, tikai mazākās porcijās.. ;)
par garšvielām, pamēģini eksperimentēt, un tad jau redzēsi :)
10.04.2012 12:17 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man patīk Santa Maria garšvielas. Visvairāk Forest Blend - esmu sajūsmā (vīrietis arī). Arī Chicken & Steak patīk un vispār man mājās daudz dažādas garšvielas. :)

Ikdienā gan ēdienu gatavojam 2, bet arī vienai paēst man problēmas nesagādā. Ilgi stāvošus produktus var pirkt lielajos iepakojumos, bet, piemēram, tādus salātus - kur problēma nopirkt 1 gurķi un 2 tomātus? :)
10.04.2012 12:50 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Vakar pirmo reizi gatavoju sarkanās lēcas un biju pārsteigta, cik mazs šāda ēdiena daudzums sniedz labu sāta sajūtu! Pie tam - tās ir veselīgas, satur arī salīdzinoši maz kcal, bet daudz proteīna. Noteikti iesaku!
13.04.2012 10:17 |
 
Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Man ļoti patīk taisot vistas filejas mērcīti - santa maria piedeva vistas gaļai..
13.04.2012 10:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits