Divas strīpiņas...

Reitings 13
Reģ: 10.03.2012
Sveikas!
Uztaisīju grūtniecības testu...un jā..pozitīvs! Esmu vienlaikus gan priecīga, gan arī tādā kā šokā. Galīgi nebiju gaidījusi tādu rezultātu. Man ir tāds apjukums. Bet nu..ja jau mazais tagad mums ir pieteicies, tātad tā tam ir jābūt! :) Tā kā esmu "jauniņā" šajā ziņā, varbūt padalieties pieredzē, kas, ko, kā man tagad rīkoties..? Man ir pāris tādi muļķīgi jautājumi, piemēram, vai es varu skriet, braukt ar riteni, vai es varu dzert kafiju, stipru melno tēju, vai es varu iet uz solāriju, krāsot matus...? Protams, izklausās muļķīgi man tā jautāt, bet es tiešām neko nezinu šajā ziņā..Es jau saprotu, ka grūtniecība nav slimība, bet tomēr negribu, lai kaut kas kaitē bērniņam. Cik zinu, man tagad jāēd daudz dārzeņu, vitamīnu.. Nu vienvārdsakot, pieredzējušās meitenes šājā jomā, lūdzu padalieties, kā man tagad rīkoties!
14.03.2012 11:03 |

Reitings 13
Nu jā, došos gan! :)
14.03.2012 11:57 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
skaidrs... tad jau jāgaida MR nākamajā nedēļā un tad jau rezultātu redzēšu :D
14.03.2012 11:59 |

Reitings 12
Reģ: 19.01.2012
Apsveicu ar mazuļa pieteikšanos :)
Par testiem - ar meitu man tests parādīja, kad man bija apm. 3-4 nedēļas. Šoreiz man tests parādīja pozitīvu, kad man bija jau 6-7 nedēļas! Nedēļu iepriekš taisīju un rādīja negatīvu :) Tas laikam ļoti individuāli :)

Par solārīju savai dakterei nejautāju - inetā izlasīju vairākus rakstus un sapratu, ka bez tā var iztikt. Lietoju pašbrūninošo sejai un ir ok :) Matus krāsot man daktere gan ļāva - teica, ka tas esot sens mīts. Es visas aktivitātes esmu nolikusi malā un tāpat nepietiek spēka, jo vēl ir pamatīgs nogurums pēc darba kaut ko iesākt + meitiņa prasa arī ļoti daudz uzmanības :)
Svarīgi atrast labi dakteri un tad jau viņa dos Tev atbildes uz visiem jautājumiem :)
14.03.2012 12:52 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Apsveicu :)
14.03.2012 12:59 |

Reitings 349
Reģ: 29.01.2009
Pozitīvi sveicieni arī no manas pusītes! :)

Vispirms tiešām aiziet pie dokas, un izrunāties, ko viņa Tev iesaka.
Sportot vari, tik saprāta robežās. Kā jau te minēja, vari darīt visu, tik tie pirmie 3 mēneši līdz tai 13jai nedēļai ir tā riska grupa.

Tiile te minēja, ka viņa tik pie doka gāja 13jā nedēļā. Pie mums ir mazliet savādāk. Iesaka stāties uzskaitē līdz 12jai nedēļai, tad tur tās naudiņas vairāk sanāk, ko vsaa izmaksā.
Ā, un nezinu, vai Tiilei dzelzs trūka no tējas, jo man arī bija jādzer papildus dzelzs vitamīni, bet tēju maz lietoju.

Man daktere atļāva dzert divas stipras kafijas dienā, bet es šad tad esmu pat nošamaukusi un iedzērusi 3 kafijas, bet ne stipras (katram jau tas stiprums savādāks). :)
Ēst vari visu, kas garšo, tik ja pārāk aizraujas, tad pēc dzemdībām būs japiestrādā pie figūtas atgriešanas. :)
Arī matus krāsoju, bet griezt gan negriežu, pirmkārt žēl, jo pēc pirmā mazuļa nogriezu un ļoti nožēloju, un otrkārt, man kaut kur prātā sēž tas, ja grūtniecības laikā griež matus, tad nogriežot mazajam prātiņu. :) Nu kkā tā. :)
Un, jā, ar sexu arī vari turpināt nodarboties. :)
14.03.2012 13:51 |

Reitings 349
P.S. Man dzelzs trūkums jeb mazasinība bija ar abām grūtniecībām. Pēc tam viss atkal normalizējās.
14.03.2012 13:53 |

Reitings 12
Reģ: 19.01.2012
Es daudz lietas, ko grūtniece "nedrīkst darīt" pēc omīšu ieteikumiem - tiešām uzskatus par mītiem, piem., ka nedrīkst adīt un kaķi klēpī nevar ņemt utt

Un matus es arī negriezu gan ar pirmo mazo un tagad arī neplānoju - nez kāpēc tas teiciens par prātiņa nogriešanu manī ir iesēdies un pie tā strikti turos :D
14.03.2012 14:17 |

Reitings 13
Paldies!
Ezi, kā tur ir ar to stāšanos uzskaitē un vsaa? Vai tad naudu nemaksā pēc bērna piedzimšanas? Kas īsti un kā, nesapratu.. Man vispār nekādas poņas nav par šo visu....Eh...
14.03.2012 16:37 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Man tagad ir 19. nedēļa, daru visu to, ko darīju iepriekš, tikai ar fiziskajām aktivitātēm piebremzēju, tāpat arī alkoholu nelietoju. Tāpat arī neēdu visu pēc kārtas, kas garšo, pašai vien mazais būs jādzemdē, tāpēc cītīgi sekoju līdzi ēdienkartei, kas pamatā sastāv no dārzeņiem, augļiem un piena produktiem.:)
par pabalstiem ieej vsaa mājaslapā, tur viss ir skaidri uzrakstīts
14.03.2012 17:18 |

Reitings 349
Imen:
Par tiem pabalstiņiem vari paskatīties VSAA mājaslapā sadaļā Vecāki.

Te links par to stāšānos uzskaitē http://www.maminuklubs.lv/grutnieciba/kad-toposajai-maminai-jastajas-uzskaite/
14.03.2012 17:35 |

Reitings 262
Kad es gaisīju mazo, tad man ginekoloģe teica, ka darīt var visu kaut ko, tikai ne ar riteni braukt. Tā ka neesmu riteņa cienītāja, tad sīkāk nemācēšu neko pateikt.

Un par cāli - kad paliku stāvoklī, sāku aktīvi lasīt, bet tur ir tik daudz dezinformācijas, ka traks var palikt. Tagad vispār vairs tur neeju, citādāk laikam naktīs negulētu no tā, ko salasījusies.
Katrs cilvēks jau citadāks, bet man bija grūti izmest no galvas to, ka ar manu bērniņu kaut kas varētu nebūt tā kā vajag, visu laiku jāizdomājās, kāpē citām ir tā un man tā nav... Nemāku tā konkrētii paskaidrot, bet tas portāls man ir kā bieds, jo tur cita par citu gudrākas.
14.03.2012 17:57 |

Reitings 13
Paldies, ezi!
Jā, diidija, šodien paskatījos to cali.lv, palasīju forumu....man ar' kaut kā nepatīk..
14.03.2012 17:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits