cik daudzas pašlaik neatrodas Latvijā?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
un, ja neesat Latvijā, tad kur?
domājat atgriezties?
26.02.2012 16:39 |

Reitings 129
Reģ: 29.01.2009
Classy_ dazreiz ir skumjas,jo mamma vel ir lv un protams draugi,bet nu es uzkatu tgd,kad uk ir manas majas taagd,latvija ir latvija,vieta kura es piedzimu. Es macijos un stradaju,bet tagad vairak ne jo man bus bebuks aprilii,bet es domaju iet atkal koledza sakot no septembra. Un ka ar tevim? Tu skumsti pec lv? Un par ko maacies?
27.02.2012 13:42 |

Reitings 311
Reģ: 01.04.2009
Vairākas te saka, ka esot ārzemēs labs darbs jums. Ja nav noslēpums, kur un par ko jūs strādājat tās, kuras teica, ka labs darbs?
Interesanti būtu zināt, ko iebraucēji uzskata par labu darbu. Un, vai jūs tiešām normāli konkurējat ar vietējiem? Gan valodas ziņā, gan arī kultūras, ka iejūtaties utt. Vienkārši, cik mani zināmi aizbraucēji, visi strādā kaut kādās nožēlojamās fabrikās un lielās, cik laba dzīve. Nu pārdevējas darbs man arī neliekas nekāds baigi augstais amats, tāpēc, kas jums liekas labs darbs ārzemēs?
27.02.2012 14:11 |

Reitings 4718
wasp, ir jāpaiet vairākiem gadiem, kamēr spēj iejusties citā vidē, lai teiktu - šīs ir manas mājas.
Sāc kaut vai mazumiņu un strādā fabrikā un galvenais ir tur nepalikt, bet kāpt pa tām kāpnītēm uz augšu. Arī LV uzreiz cilvēks netiek labā darbā.
Varbūt kādam labs darbs arī ir fabrikā nevajag uzreiz par to cilvēku caur puķītēm smieties. Pēc 2 gadiem varbūt tas pats cilvēks arī sapratīs, ka tas vairs nav labs darbs un būs iejuties, zinās labāk valodu un meklēs darbu, kur citur.. kāps uz augšu.
27.02.2012 14:24 |

Reitings 8407
wasp - mana draudzene Latvijā strādāja apģērbu veikalā par pārdevēju, saprata, ka te tāpat neko labāku nedabūt, aizbrauca uz Angliju, tur arī strādā veikalā/fabrikā, taču to, ko pelnīja Latvijā mēnesī, to tur nopelna vienā nedēļā.

Tad es pat saprotu, kāpēc atpakaļ negribas cilvēkiem braukt, jo zina, ka atkal par nieka grašiem (daļai) jācīnās, ja tur var dzīvot daudz labāk.
27.02.2012 14:27 |

Reitings 311
Ā nu tagad zināšu, ka par kādu smējos. Pati esmu vispār par apkopēju strādājusi, kur mani sunīja nereāli, ok, ne ilgi, bet esmu un, ko tur noliegt, ka tas nav nekāds sapņu darbs. Bet ne jau to es vispār jautāju - jautāju, tām, kas teica, ka viņām ir tur labs darbs, ko jūs strādājat un kāpēc nevarējāt to pašu strādāt LV un nācās aizbraukt un, kādēļ šo darbu jūs saucat par labu?
27.02.2012 14:33 |

Reitings 527
Reģ: 05.01.2011
tā kā studēju full time, tad piestrādāju par viesmīli restorānā un viesnīcā, nesūdzos. pietrūkst man latviešu pārtika, bet šeit drīz atvērs latvietis pārtikas veikalu un , protams, ģimene, bet tā kā gandrīz katru otro dienu sazvanamies caur skypu, tad viss ok :)
27.02.2012 14:34 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
esmu Latvijā, negribētos braukt prom :)
27.02.2012 14:47 |

Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Es arī neesmu Latvijā nu jau 2 nedēļas, dzīvoju Vācijā, Bavārijā - pie drauga. Nekad nebūtu domājusi, ka dzīvošu ārzemēs, arī tagad, aizbraucot, man nebija vēlmes pamest Latviju - man tur ļoti patika, dzīvoju ļoti labi un biju ar visu apmierināta. Taču sanāca tā, ka draugs jau laiciņu dzīvoja Vācijā, man pašai piedāvāja labu darbu Dubaijā (viss apmaksāts, ieskaitot dzīvošanu utt., ceļo pa pasauli un krāj kaudzītē naudu :) ), taču, tā kā rudenī mums ar draugu bija sanākusi khm, interesanta situācija attiecībās (negribu stāstīt, gari jāraksta :D ), viņš bija kategoriski pret to, ka es varētu viena pati dzīvot kkur tik tālu un vēl braukāt apkārt. Tā nu es esmu šeit. Mīlestības un saskaņas vārdā :D :D Strādāt gan šeit pagaidām netaisos, kur nu vēl kkādā fabrikā vai citā nepatīkamā darbā. No sākuma atpūtīšos, jo man bija ļoti saspringti pēdējie mēneši Latvijā, atkārtošu vācu valodu un pamazam sākšu meklēt normālu darbu.
Pilnīgi piekrītu Summertime viedoklim, ka ir aprobežoti domāt, ka, ja jau esi ārzemēs, tad esi aizbēdzis no sliktas dzīves Latvijā. Jūs nekad nezināt, kādi ir iemesli konkrēta cilvēka dzīvei ārzemēs, un tie var būt visdažādākie!
lielākoties cilvēki no šejienes brauc/lido prom tādēļ, ka viņus neapmierina tāda dzīve. nevienu cilvēku nezinu, kurš aizbrauc, jo viņam vienkārši nepatīk LV. ar "tāda dzīve" es domāju to, ka cilvēki skaita santīmus un tā nav dzīvošana, tā ir tikai eksistēšana, bet jebkuram cilvēkam taču gribās dzīvi baudīt
midnight_rose - tieši šādi uzskati arī veicina to, ka visiem šķiet, ka visi mūk no valsts tikai ekonomiskās situācijas dēļ. Es gan nedomāju, ka lielākoties visi aizbrauc tikai tādēļ, ka Latvijā būtu slikta dzīve. Manā draugu un paziņu lokā lielākā daļa brauc mācīties vai praksē uz ārzemēm, vai tādēļ, ka tur tiek piedāvāts ((!) nevis atrasts) daudz labāks darbs. Protams, ir, kas brauc arī pelnīt naudu, bet nevajag runāt par sabiedrības vairākumu.
offtopic - Late, treknajos gados bija gan Statoilā parastiem pārdevējiem un kasieriem algās tūkstotis. Un, cik zinu, strādājot brīvdienās vēl varēja oi, kur labi pa virsu nopelnīt :D

Tās, kuras ārzemēs - cik ļoti pietrūkst Latvijas?

Ja godīgi, pietrūkst! Esmu šeit pavisam neilgi, nav tā, ka ir pilnīgi citādāk, bet ir. Man vēl vajag atkārtot valodu, lai varētu brīvi sazināties ar vietējiem, tad jau būs labāk, bet ir lietas, kā, protams, pietrūkst - draugu, ēdiena (tā kā ēdu tiešām daudz rupjmaizes, man tās pietrūkst, arī citu ēdienu vai sastāvdaļu), atsevišķu izklaižu. Bet gan jau izdomāšu, kā ar visu aprast :) Šeit ir labāki laika apstākļi un latviešu pārtiku var nopirkt krievu veikaliņos. Man ļoti patīk tas, ka no šejienes, kur esmu, ļoti daudz kur var aizbraukt ar mašīnu - esam iecerējuši brīvajā laikā braukāties pa Eiropu, nevis sēdēt uz vietas :) Šeit kalni tuvu, lai gan ārā jau riktīgs pavasaris, paspējām aizbraukt uz kalniem un arī to vēl gribam vēl kādas reizes paspēt. Jāpierod un iespēju ir daudz, pie tam, tā kā esmu šeit nevis ar konkrētu mērķi strādāt, bet gan, galvenokārt, pie drauga un, lai ceļotu, tad netaisos skumt, bet gan baudīšu dzīvi, gūšu savādāku pieredzi un domāšu, ko darīt tālāk :) Noteikti domāju atgriezties Latvijā, ar draugu esam ieplānojuši laiciņu padzīvot šeit, laiciņu padzīvot pie draugiem Kanādā un paceļot pa ASV un tad atgriezties mājās :)

Šausmīgi gari sanāca, bet nu tik ļoti gribējās izteikties :D :D Ja kāda vēl ir Vācijā - būtu ļoti priecīga, ja man uzrakstītu! :) Man ir daži jautājumi, par kuriem draugam nav pilnīgi nekādas saprašanas, kā, teiksim, manikīrs, pedikīrs, iepirkšanās utml. lietas :)
27.02.2012 15:21 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Man bija kaut kur līdzīga situācija kā Briedim. Beļģijā sanāca dzīvot drauga dēļ, pati tur nestrādāju. Nezinu, vai būtu prātīgi tagad nosaukt, kas tad bija viņa "labais darbs", kā te ironiskā toņkārtā tas tiek pieminēts, jo viņš nav cosmo lietotājs. Varētu vien pateikt, ka viņš strādāja EU quarter (Quartier Schuman):)
27.02.2012 15:46 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Ela,jā skumstu ļoti pēc mājam,bet drīz aprīlī braukšu mājas uz kādu īsu laiciņu.Kurā pilsētā tu dzīvo?
Es mācos universitātē Business administration and finance.
27.02.2012 16:04 |

Reitings 311
Ir tāds teiciens - ko redzu, to mauju, to toč es ironiski tagad saku. Analizētājas.
27.02.2012 16:33 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Skotija prieksh manis. Nesaku,ka te palikshu muzigi ,ja maneejais tiks suutiits stradaat uz paris gadiem Norvegijaa vai kur citur pavisam noteikti brauktu vinajm lidzi. Lv gan neatgriezishos jo maneejais tur taadu darbu kaa te nedabuutu
27.02.2012 16:35 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
meitenēm, kas Īrijā...

kur tieši jūs dzīvojat? ko tur var darīt brīvajā laikā? ar to es domāju - zinat kādu bibliotēku, muzeju, interesantu apskates objektu tuvumā?
27.02.2012 16:39 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Dzīvoju ārzemēs pāris gadus. Atgriezties noteikti nedomāju. Man ļoti patīk ceļot un esmu iejutusies šeit. Aizbraukšanas iemesls nebija Latvijas ekonomiskā situācija, vienkārši vēlējos jaunu pieredzi, redzēt pasauli, redzēt tālāk par sav degungalu.

Atbildot Salomē, dažreiz pietrūkst ģimenes, bet mēs visu laiku kontaktējamies caur skype. Uz LV dodos 1-2 reizes gadā, biežāk nevēlos. Tādas lietas kā ēdiens, daba, valoda - man nepietrūkst vispār.

Citādāk mana dzīve nemaz nevarētu iekārtoties :)
27.02.2012 17:39 |

Reitings 103
Reģ: 23.01.2012
Par kultūras atškirībām Norvēģijā, ja tu runā norvēģiski tad nav nekādu problēmu iejusties.
Labu darbu bez izglītības un valodas zināšanām šeit nevar atrast.Es tikko pabeidzu šeit studijas universitātē-ekonomija un vadība, tagad strādāju palielā firmā par finanšu menedžeri, un uzskatu tiešām ka pelnu labi priekš Norv'wģijas, un daudz priekš Latvijas!
27.02.2012 18:00 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
RAVEN

Dzīvoju Dublinā, teju centrā, brīvā laika maz, mācos, bet kad sanāk luste eju uz klubiem, shoppingā vai tiekos draudzenēm, eju ar veļuku mīties ...nu tā :)
27.02.2012 19:52 |

Reitings 190
dublinaa.. ja butu labi apmaksaats darbs atgirztos.. tas ir - nebuutu braukusi prom..
27.02.2012 20:14 |

10 gadi
Reitings 73
Vacija. LV atkal... nu kadreiz pec daudziem gadiem varbut... :)
27.02.2012 20:21 |

Reitings 2
Camelij, kuraa vietaa vaacijaa esi?
27.02.2012 23:05 |

Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
wasp, ja tas gadījumā bija man domāts, tad man žēl, ka Tavā paziņu-aizbraucēju lokā apgrozās tikai tādi cilvēki, ka redzi to, ko saki redzam. Manā arī šādu cilvēku ir pietiekami (kas aizbrauc uz ārzemēm strādāt ne tik labu darbu par lielāku atalgojumu), bet tomēr no man pazīstamajiem lielāko daļu aizbraucēju sastāda tie, kas aizbraukuši citu iemeslu dēļ. Tā jau ir, ka katrs spriež pēc tā, ko redz apkārt, bet tieši tādēļ reizēm ir vērtīgi ieklausīties citos, kam tā pieredze ir citādāka.
27.02.2012 23:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits