Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kosmētika

Reitings 1149
Reģ: 31.12.2010
Šodien tādu rakstu ieraudzīju - http://www.apollo.lv/portal/news/articles/265852 . Vai jūs skataties uz to ko pērkat kā arī sastāvu? Pat labā kosmētikā var atrast tādus savienojumos, kas radušies ko liekot klāt..
23.02.2012 16:40 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Atzīšos, ka sastāvu īpaši nepētu. Bet tajā rakstā man liekas bija minēts tas, ka daudzas vielas viņi nemaz neuzrāda, to pašu arsēnu u.c.
23.02.2012 16:42 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Kopjošajai kosmētikai skatos, jā. Dekoratīvā nē, lai gan, ja atrastu kādu eco tonālo, ļoti priecātos.
23.02.2012 16:47 |

Reitings 1149
tas gan.. ka arī ,
taču neviens no tiem nebija minēts uz izstrādājuma iepakojuma, jo tie tiek uzskatīti par izejmateriālu piemaisījumiem, nevis apzināti pievienotas vielas.
23.02.2012 16:47 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Esmu pārgājusi uz dabisko kopjošo sejas kosmētiku. Daļēji dekoratīvā kosmētika man arī dabiska, izņemot tuša ķīmiski pildīta, kurai alternatīvu vēl neesmu atradusi.. Ā, un lūpukrāsa arī vēl ir ne-dabiska :D Kā arī matu līdzekļi un dušas žel.
Mani uzskati ir tādi, ka masu produkcija, kas stāv parastos veikala plauktos, ir tendēta tikai uz peļņu, peļņa rodas, lētākās un daļēji efektīvas sastāvdaļas sabāžot skaistos, izreklamētos iepakojumos. Šo kompāniju vadītājiem principā neuztrauc patērētāju veselība, tikai un vienīgi viņu vēlme nopirkt. Nu, tad galu galā, pat nepētot satāvus, rodas jautājums, kas tur labs iekšā var būt?
Cita lieta ir selektīvā kosmētika, kura it kā nav eko, bet tur starp sastāvdaļu efektivitāti un nekaitīgumu ir atrasta zelta proporcija, tādējādi izvelkot labāko no dabas un cilvēka radītā, savienojot vienā produktā, uzliekot milzu cenu, un gaidot laimīgos pircējus.
Tāpēc pārorientējos uz dabiskām lietām. Galu galā, viss dabiskais arī ir ķīmija, tikai tāda, kas ar mūsu ķermeņiem draudzējas, nevis ekstraktēta no naftas vai mākslīgi izveidota. Nu, kam tas, ja no dabas var saņemt līdzvērtīgi efektīvas sastāvdaļas.
23.02.2012 16:57 |

Reitings 1149
ja bet dabiga ar neesot nemaz tik laba(protams ka kura, jo sastavdalas ar rada kko tadu)..ka man viena gudra sieviete teica, tagad ir kompanijas, kas liek vardu eko, kaut gan vini to vardu nemaz nav nopelnijusi un to pashu kimij liek virsu domajot, kad ta ir dabiga..
23.02.2012 17:03 |

Reitings 2728
Jā, es skatos uz kosmētikas sastāvu - gan kopjošajai, gan dekoratīvajai kosmētikai.

Salomē, vari aiziet līdz kādai Biotēkai un paskatīties, kādi tonālo krēmu tonīši ir uz vietas - varbūt vari atrast ko piemērotu tieši sev? :)

Un tā "gudrā sieviete" laikam neko nav dzirdējusi par ECOCERT un BDIH sertifikātiem. Pārsvarā pērku kosmētiku, kurai ir viens no šiem eko sertifikātiem un nav pamata šaubīties par kosmētikas sastāvdaļas izcelsmi un sastāvu.

Turklāt ar eko kosmētiku ir tāpat kā ar ne tik eko - ir dažādi zīmoli un sastāvi, kas arī ietekmē kosmētikas iedarbību un efektivitāti un, protams, produkta cenu.
23.02.2012 17:10 |

10 gadi
Reitings 3987
Tā kosmētika, kas manā plauktā ir dabiska, ir sertificēta, pirkta veikalos, kuriem uzticos. :)
Jā, daudzas firmas uzbāž virsū to pašu "Natural", un cilvēki iedomājas, ka tas būs nezincik dabisks. Tāpat ir arī ar to faktu, ka reklāmā tiek uzsvērts, ka produktā ir, piemēram, olīvu vai granātābolu ekstrakts. Bet to reklāmisti raksta pat tad, ja šīs sastāvdaļas produktā ir vienkārši smieklīgas - pat tad, ja tā ir viena mikromikropilīte :D Bet viņiem ir tiesības to rakatīt, jo pa lielam ņemot, šī sastāvdaļa produktā tiešām atrodama, lai vai cik smieklīgs būtu tās daudzums.
23.02.2012 17:13 |

Reitings 1149
Tur tā lieta, kad ir dzirdējusi, bet ne visas "gudrās meitenes" meklē sastāvdaļas vai sertifikātus :D tas nenozīmē, kas tā sieviete ir dumja ;)
23.02.2012 17:14 |

Reitings 1149
switched on +
23.02.2012 17:14 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Sastāvu nepētu.Kaut kas no tā sauktās eko kosmētikas ir pamēģināts un pēc tam atradis ceļu uz miskasti,jo nav domāts man.
23.02.2012 17:15 |

Reitings 2728
Es jau neteicu, ka viņa nebūtu gudra. Man pēc Tava teksta radās iespaids, ka viņa vispār netic eko kosmētikas kā tādas pastāvēšanai. Atvaino - nebija mans mērķis kādu aizskart! :)

Indie, eko kosmētikai ir tāda specifika, ka rezultāts redzams pēc 2-3 mēnešu lietošanas - sākumā mati un sejas kopšanas līdzekļi attīra ādu, matus un var pastiprināti mati pūkoties/taukoties un izsitumi parādīties.. nu, vismaz man tā bija, bet tagad jau cītīgi 2 gadus lietoju eko kosmētiku un gan mati, gan sejas āda ir tik veselīga kā nekad! :)
23.02.2012 17:24 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Man no dažām eko kosmētikām alerģija uzmetās..
23.02.2012 17:25 |

Reitings 5709
skaya, paldies par ieteikumu!
Esmu lietojusi Bare Minerals minerālu pūderi (kas ir super līdzīgs BellaPiere), bet man vajag kaut ko tādu.. kā īsto tonālo. Madara Sun Flower arī ir lietots un vasarā man ļooti patīk, taču ziemai un drēgnumam par vieglu. Gaidu, kad tikšu pie Josie Maran produkcijas, bet diez vai tas būt Latvijā, diemžēl..
23.02.2012 17:26 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Manuprāt, mūsdienās arī eko kosmētika un pārtika nevar būt eko tā vārda tiešajā nozīmē. Nu paskatieties uz ekoloģiju, kas notiek, a daba ir vienota sistēma, tie produkti, kas ir eko taču nav uz citas planētas ražoti, tāpat izejvielas dabūjušas to pašu lietutiņu, zeme ir piesūcināta ar to pašu, nu kkā tā.
23.02.2012 20:38 |

Reitings 5119
Kopjosajai kosmetikai, ko lieku uz sejas, ja, skatos sastavu un izvelos eko. Dekorativo, sampunus utt - ne obligati.
23.02.2012 21:50 |

Reitings 399
Es jau daudzus gadus skotos sastāvu kosmētikai, īpaši kopjošajai.
Mamma man nodarbojas ar nekaitīgās kosmetikas izplatīšanu.
No viņas arī visu uzzināju, kas slēpjas veikala plauku produkcijā.
Neesmu speciālists sastāva nekaitīguma/kaitīguma pilnīgai noteikšanai, bet skatos, cik nu manas zināšanas ir, no kā obligāti jāizvairās.
Uz tādiem vārdiem kā eko, bio un tamldzīgi neskatos, jo zinu, ka tas ir negodprātīgu ražotāju paņēmiens, kā izmantot savā labā to, ka sabiedrība sāk beidzot izglītoties šajā jautājumā.
Iesaku arī jums visām!!!
23.02.2012 23:29 |

Reitings 399
tas tiesa, ka pirmos mēnešus, lietojot cilvēkam nekaitīgākus līdzekļus, rezultāti ir salīdzinoši neapmierinoši, bet tas patiešām mainās.
atceros, mana daudzene sāka lietot un uzreiz izmeta visu laukā. nu nevareju pārliecināt, ka tas ir īslaicīgs upuris turpmākajam ieguvumam.
arī draugs man atteicās lietot manus šampūnus, jo mati bija nepatīkami. es šo periodu pārcietu un tagad mani mati ir pat ļoti labi :) parotams, nevar apstrīdēt, ka arī ar P&G un Unilever produkciju mati ir labi visiem, bet, ja rūp sava un savu pēcnāceju veselība, tad ir iespēja izvēlēties.
un vēl fakts, daudziem arguments ir cena. bet mani līdzekļi iet tik ļoti ilgi, ka beigās cenu starpību nejūtu.
23.02.2012 23:41 |

Reitings 59
Reģ: 22.10.2010
Man liekas, ka visaprobežotākais, ko esmu dzirdējusi ir no SWITCHED ON - par to, ka selektīvā kosmētika ir atklājusi līdzsvaru starp nekaitīgumu un efektivitāti un par to, ka masu zīmoliem galvenais ir peļņa. Selektīvajai kosmētikai peļņa noteikti neinteresē, tāpat kā eko, bio utt.!!! :)
Starpcitu Loreal ražo arī to pašu selektīvo kosmētiku - Lancome, YSL. Tās pašas rūpnīcas, patenti, atšķirība - uzcenojums un ātrums kādā inovācija tiek piedāvāta tirgū.
Lielie koncerni tiek rūpīgi pārbaudīti un certificēti; rūpnīcas atbilst visiem drošības standartiem, tas nav gluži kā lokāli ražot lētu kosmētiku.
Raksts ļoti neobjektīvs, jo ja šādu pētījumu uztaisītu par citiem produktiem atklātos līdzīgas briesmu lietas - ar ko vien augļi un dārzeņi netiek pārstrādāti, tāpat gaļa...
Runājot par eko kosmētiku - tiešām domājiet, ka eko tuša, kosmētika ir tiešām tik neķīmiskas un dabīgas?
24.02.2012 01:19 |

10 gadi
Reitings 3987
Ai, Odrie, cik smalki, man pat grūti ko jēdzīgu pretī atbildēt, cik prasmīgi esi izvilkusi vārdus no konteksta :)
Es tipiskus zīmolproduktus tādus kā YSL, Dior, Lancome u.c., kas to vien dara, ka maksā miljonus savām produktu "sejām", nesauktu par selektīviem. Tie tāpat ir masu produkti, bet jau galvas tiesu kvalitatīvāki un paredzēti drusku pārtikušākai "masai". Par īsteni selektīviem sauktu La Mer, Dead Sea Pemier un citus tamlīdzīgus pruktus, kur, jā, pamatā ir pamatīgi pētījumi, labāko sastāvdaļu meklēšana, un gala produkta cenu piemēro produktā ieguldītajam (nevis vispirms nosaka mērķauditorijas pirktspēju, vēlamo cenu, piemēram, 3ls vai 15ls, un tad nu mēģina iestīvēties šajos cenu griestos, produktā bāžot tīros brīnumus). Reāli pircējs maksā lielu naudu, jo produkts ir attīstīts līdz pilnībai.
Ahh... nu, jā, vel viena lieta - masu produkti nav tendēti uz problēmu risināšanu. Krēms no Drogām pumpas neārstēs, grumbas neizlīdzinās. Viņi vienkārši nav ieinteresēti, lai patērētājs atbrīvotos no problēmām - pumpām un grumbām. Viņu interesē, lai patērētājs ir kompleksains, lai viņš grib risināt problēmas, lai viņš grib pirkt, meklēt savām problēmām galu. Viņi nekad neieliks Drogu plauktos līdzekli, kas cilvēkus atbrīvos no problēmas, jo tiklīdz zudīs problēma, zudīs arī pircējs, maksātājs. Līdz ar viņa zušanu, zudīs arī ienākumi, galu galā - peļņa. Tas viss ir bizness.
Jā, arī eko-kosmētika ir bizness, arī selektīvā kosmētika ir bizness, bet atšķirība ir tajā, ka šo grupu produkti mākslīgi nerada patērētājam problēmu, kuru viņš grib risināt. Šie produkti vai nu uztur pašreizējā līmenī, vai arī reāli ārstē. Un, jā, par to arī maksā, izmaksas ražotājam augstākas, tādēļ arī gala cenas ir lielākas.
24.02.2012 02:25 |

Reitings 2
Reģ: 25.02.2012
Es priekš sevis esmu atklājusi "Caudalie" kosmētiku. Tā ir naturāla,nealerģiskā, bazēta uz vīnogu kauliņu eļļas un polifenoliem. Cenas adekvātas, kvalitāte augsta. Francijā to tirgo aptiekās. Pie mums var nopirkt "Naturel" veikalos (www.naturel.lv). Iesaku visiem!
26.02.2012 00:22 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits