vecāki cilvēki,sabiedriskais transports

Reitings 83
Reģ: 05.12.2011

Ko Jūs domājat par vecāku cilvēku nepalaišanu apsēsties sabiedriskajā transportā?

18.01.2012 20:42 |

Reitings 815
Reģ: 29.01.2009
Tāpēc es vienmēr cenšos sēdēt tādās vietās sabiedriskajā transportā, kuras nav veco tantuku "kārais gabals". :D Parasti jau viņām nepatīk sēdēt pret braukšanas virzienu, bet topā ir sēdēt vietās, kur ir tikai viens sēdeklis, nevis divi blakus. :D To arī tad mēģinu ievērot izvēloties sev sēdvietu. :D
30.03.2012 21:41 |

Reitings 539
Es gan vnm censhos palaist. Cita lieta, ja gruutnieces vai taas pashas vechinjas atsakaas seedeet.
Vnr bija gadiijums, apseedos pie loga tur priekshaa tur, kur taas speciaalaas seedvietas, blakus sieviete nolika savu maisinju un pati staav neseezhas, tjipa maisinjsh seezh:D Iekaapj veel viena vechinja, un taa, kas tur to savu maisu novietojusi, saka, ka redz meitene vareetu juus palaist, es neko, nelaidiishu principa peec, shii vot kaada bezkauniiga, muusdienu jaunatne un veel pretii runaa. Noraadu uz maisinju, shai tjip roka saapot, nevar tureet, var paraadit invaliida aplieciibu, taadeelj atlaujas vietu aiznjemt. Baac, maisinju tak var uz griidas nolikt, vai kleepii patureet, taa gan, man liekas, bezkauniiba vislielaakajaa meeraa, baigaa bljaustiishanaas sanaaca pa visu troljuku un gariigais visam riitam sabojaats.
30.03.2012 22:28 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Gandrīz vienmēr palaižu apsēsties pensionārus, īsti neviens nekad nav uzbļāvis. Bieži braucu ar 15. trolejbusu, tur nemaz necenšos sēdēt, un kad braucu uz kojām ar smagu somu nemaz nav kur sēdēt, vnm pēc tam mokos ar muguras sāpēm.
30.03.2012 22:44 |

10 gadi
Reitings 3007
ja man ir daudz un smagas somas/ maisiņi, nelaidīšu sēdēt. piedodiet, bet man arī ir grūti. tāpat daru, kad man ir slikta pašsajūta- neiešu jau pakrist.

palaižu sēdēt vecus cilvēkus un grūtnieces. tracina cilvēki, kuri uzskata, ka viņus ir nez kāpēc jālaiž sēdēt.

tāpat ja ir brīvas vietas- lai iet sēdēt tur. sab.transports nav teātris, kur izvēlas vietas.
30.03.2012 22:49 |

Reitings 539
O jaa, ja man smagi maisinji, ij nedomaaju laist. Redz tachu, ka smagi, lai kaads cits palaizh. Bet nekad praataa nav ienaacis manus maisinju nolikt uz blakusseedeklja, vnm njemu kleepii, viss kaa naakas:)
30.03.2012 23:04 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Tām kuras grib lai viņas palaiž esot stāvoklī - kur problēma pienākt un normālā tonī pieklājīgi palūgt? ;) Es noteikti palaistu, taču ja tas, ka sēžot sabiedriskajā apkārt neskatos un nelecu kājās KATRU reizi, kad ienāk grūtniece/pensionāre (tātad, nav vērts vispār sēdēt, jo tas notiek teju katrā pieturā) mani padara par neaudzinātu cilvēku...skumji. Man ir dažas vecas tantiņas normāli palūgušas vietu, es labprāt pieceļos un viņas man pasaka paldies. 0 problēmu viņām un man.
30.03.2012 23:10 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es atkal nekad nelaižu cilvēkus, ņemot vērā to, cik daudz maisiņu, somu un citu paunu viņiem ir. Nav mana darīšana, jo maisiņus var nolikt uz zemes. ;)
30.03.2012 23:26 |

Reitings 485
Vienu reizi nepalaidu apsesties kundziti un dabuju noklausities par to cik neaudzinata esmu.Tas bija daudzus gadus atpakal un attaisnojums tads,ka man bija temp. 39 graadi,skita,ka pat sezot lidz majam netiksu,loti slikti jutos!
Bet tads bija tikai 1 gadijums,visas parejas reizes esmu palaidusi! Man skiet,ka tadiem jautajumiem "vai vecakus cilvekus sabiedriskaja transporta japalaiz apsesties" vispar nevajadzetu rasties.
30.03.2012 23:51 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Skumji, ka daži nesaprot, ka visādos vecumos varbūt veselības problēmas vai kāds cits iemesls. Reiz lasīju komentāru, ka jauniešiem vispār nevajadzētu sēdēt, ko tad - nevar pastāvēt? Nu jā...man ir muguras problēmas, reizēm ļoti sāp un VAJAG sēdēt, jo savādāk nevaru izturēt. Tāpat ir jaunieši, kuri strādā apkalpojošajā sfērā pēc studijām/vīkendos un ir jāstāv kājās neskaitāmas stundas. Tādēļ tiešām, pirms nosodīt citus vajag tomēr padomāt, ka viņam arī ir savi iemesli. Nesaku, ka visiem un, ka tas ir attaisnojums vienmēr, bet reizēm šķiet, ka daži uzskata, ka jauniem cilvēkiem NEKĀDU problēmu nav un viņi vienmēr var stāvēt, tādēļ labāk viņiem vispār neapsēsties un netraucēt citiem.
31.03.2012 00:53 |

Reitings 56
Reģ: 13.04.2011
mn bija gadījums, kad braucot no darba, autobusa sēdēju ārējā krēslē un man tante man paludz pabīdīties uz ko atbildēju, ka man nav kur likt kājas, kuras tiešām pēc 12 stundām uz kājām sāpēja.
tante saprata un apsēdās man blakus pie loga!
viss kārtībā..

tas pie Spices sakāpa jūra cilvēku!
blakus man stāvēja sīkais, kurš mammai sāka taisīt scēnu, ka grib sēdēt utt..
es tam visam nepievērsu uzmanību un klausījos austiņas.
līdz paskatos uz kādu sieviete cīentās kaut ko iestāstīt, pārjautāju viņas sacīto un tad sakās, redziet bērns ir maziņš.... nu jā 7 gados tiešām ir maziņš. speciāli pa grīdu vazājās.
tas blakus tante, ko iepriekš palaidu sev blakus pie loga apsēties, teica, ka meitene brauc pēc darba dienas, kas bija ļoti ilga.
otra sieviete, kas man kaut ko mēģināja kaut ko iepriekš teikt dabūja dzirdēt, ko domāju par tādiem bērniem un ka vecākiem tādus vajadzētu audzināt, ne izlaist.
un visforšākais tajā situācijā, bija tas, ka viņa jau to bērnu nemaz nezināja.
principā nelaizu krievu babkas un purpinātājas, bet ja redzu, ka tiešām vecs cilvēks u ne uz ko nepredentē tad palaižu.
un saņemu pretī laipnu paldies!!!
31.03.2012 11:09 |

Reitings 2728
Es palaižu pavisam mazus skolnieciņus ar milzu mugursomām, jo sirds netur skatoties uz tiem mazcilvēciņiem, kas tiek stumdīti un grūstīti. Tāpat palaižu apsēsties sievietes, kas gaida bērniņus, vecākus ar mazuļiem un vecus cilvēkus. Nav jau grūti pastāvēt tās 20min., turklāt uzreiz oma uzlabojas, kad pasaka paldies! :)
Bet par bubinātājtantēm - tā laikam ir diagnoze vai atsevišķa sabiedrības grupa, kas principiāli nostāsies blakus krēslam, rīvēsies ar tašu gar roku un kāju un purpinās un vaidēs, LAI GAN reāli ir brīvas vietas. Tad gan es ieslēdzu vienaldzīgu skatienu un, lai gan nejūtos parāk labi, turpinu sēdēt un tēloju, ka nesaprotu par ko tracis.
31.03.2012 11:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits