katrā ziņā Tev, tāpat kā vīrietim, jābūt pārliecinātai, ka Tu to vari un gribi.- jānoskatās pirms tam kāds video, kā tas notiek, jārēķinās, ka laiks var būt dažāds, un draudzene -mainīties,- citas paliek agresīvas, citas dusmīgas, citas īpaši nemainās.un Tev pašai laikam vēl nav tādas pieredzes,- šis viss iepriekšminētais jādara, lai Tev nerastos trauma pret to pasākumu. :)protams, ja piekritīsi,jāapmeklē kursi vai jāpaskatās kādas pamācības, kas jādara, jārunā utt.
jo dzemdības ir katras savādākas- dažām pāris stundas, un viss galā, dažām- i diennakti sāpes :)
par cik man pašai jau bija dzemdības, es varētu iet kādai palīgā, bet pirms tam - neietu.
es pati nevienam neprasītu piedalīties dzemdībās, šoreiz man nebija neviens blakus, vīrietis pats teica, ka būtu labprāt, bet es teicu -nē... redzēs, varbūt, ja būs nākamais brīnums, un, ja vīrietis vēl pats gribēs, iespējams, ka ļaušu. bet tā ne draudzenes, ne māti gan pat prātā nenāk aicināt.
katrā ziņā, parunā ar draudzeni un pieņemiet lēmumu, kas abām tuvs un pieņemams. :)
vēl jau variants, ja draudzene grib kādu blakus, un ja nav neviens, kas grib un var, tad var sarunāt, noslēgt līgumu jau pirms dzemdībām (kas,protams, maksā naudu) ar kādu vecmāti, iedraudzēties ar viņu līdz dzemdībām, ta nebūs tā sajūta - ka viena starp svešiem cilvēkiem. ja dzemdības notiks kādā mazā slimnīcā, ne Rīgā, tad jau tur ir pāris vecmātes droši vien, un var iet pie visām mēģināt iedraudzēties, kas nebūtu neiespējami. :)
bet vēl kas, gan dzemdības gan daudzi citi notikumi ir svarīgi psiholoģiski, un prasa no cilvēka paša saņemšanos, koncentrēšanos, u.c. un teiksim godīgi,-lai cik stiprs būs cilvēks blakus,uz dažām lietām tāpat jāsanemas katram pašam, un neviens no malas nedos motivāciju, ja pašam nebūs... nu šis tā vispārīgi.
lai veicas :)