Dikti, dikti sāp sirsniņa...

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011

Sveikas, meitenes. Tā nu ilgi te maļos, visu turu iekšā un nevienam nestāsu. Tieši šovakar nu viss ir pilns un gribās beidzot izklāstīt.

Droši vien mana sāpe nav tik traka, kā citām, bet... es nezinu, gribās uzrakstīt.

Patlaban mācos vidusskolā. Es nezinu, par ko gribu kļūt, par ko strādāt, bet zinu tikai vienu- Latvijā pavisam noteikti negribu palikt. Iespējams, ka man vienkārši šķiet, ka zāle citur zaļāka un debesis zilākas, bet es saprotu, ka es šeit nepadzīvošu-ne pilsētā, ne laukos.

Meklēju iespējas, lai jau tagad varētu mēģināt izsisties kaut kur citur. Apskatīju skolēnu apmaiņas programmas, bet diemžēl nevaru atļauties maksāt ~5000 mācībām vienam gadam. Vai kāda bijusi kādā apmaiņas programmā? Kā nokļuvāt? Kā bija?

Noteikti zinu, ka pēc vidusskolas pabeigšanas 1 gadu ņemšu brīvprātīgo darbu. Un jautājums tāds pats- kā tikāt, kā bija.

Kāpēc pārcēlāties citur? Ļoti forši būtu, ja Emanuelle lasītu (cik saprotu, tad viņa dzīvo ASV), tad kāpēc aizbrauci uz ASV? Kā uzsāki dzīvi tur?

Var jau būt, ka vienkārši esmu naiva meitene un dzīve mani salauzīs, bet tik sāpīgi domāt, ka dzīvi dzīvošu ne tā, kā vēlos.

09.10.2011 00:51 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
arī vnm, jau kopš 10 gadu vecuma, domāju, ka pēc vidusskolas ofic braukšu prom kkur pasaulē. bija visādi plāni jau gatavi, BET neizbraucu. Tagad studēju LV. Galvenais iemesls - negribēju vēl šķirties no draugiem. Lai arī viss šobrīd ir labi, tomēr ir tā sajūta iekša, ka man vēl sākumā jāredz pasaule, jāpaceļo pirs nostabilizēt savu dzīvi. Tāpēc noteikti gribu doties ERASMUS apmaiņā, vai rb pat paņemt kkad akadēmisko. Tpc, ko es saku - brauc, rodi iespējaS UN BRAUC. vrb ne uzreiz mācīties, bet vnk izmantot daudzās iespējas, kas mūsdienās pieejamas, lai apskatītu pasauli un saprastu.
09.10.2011 17:31 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Arī esmu PAR braukšanu prom. Netupi uz vietas, ja negribi un seko savām vēlmēm. Es arī gribu prom, nekas mani šeit netur valsts ziņā, patriotiska neesmu un par Latviju man vienalga. Pie pirmās izdevības ar mīļoto brauksim prom. Es pat teiktu, ka tur zāle IR zaļāka. Ja ir apņemšanās, gribasspēks, tad nekas nestāvēs ceļā rauties uz augšu un sasniegt tos labumus, kas ir tur.
09.10.2011 17:44 |

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Es arii pienjeemu leemumu pamest LV un ne taapeec,ka domaaju,ka citur zaale zaljaaka, nee. Man vnk bija apnikusi Latvija. Visa taa kriize, kas peedeejos gados,druumums, nelaipnie cilveeki, chiiksteeshana,suudzeeshanaas,tas viss mani leenaam degradeeja. Zinaaju,ka nepalikshu Latvijaa. Lai vai kaa, bet es buushu prom.
Es nesapnjoju par zelta kalniem kaut kur sveshumaa, bet man vnk gribeejaas tikt prom no LV.
Tagad jau nepilnus 4 meeneshus esmu UK. Primaarais iemesls kaapeec sheit paarvaacos - lai buutu kopaa ar miiljoto cilveeku. Sho nepilnu 4 meeneshu laikaa ne reizi neesmu skumusi peec Latvijas. Protams, pietruukst maajas, gjimene, draugi, kakjis, bet ne Latvija kaa valsts. Ja godiigi, tad tuvaakajaa naakotnee neredzu sevi paarceljoties atpakalj uz Latviju.
Bet es arii pieturos pie teiciena - ja neriskeesi,nekad neuzzinaasi kaa vareeja buut...
09.10.2011 18:04 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Patiešām paldies par viedokļiem. :)
09.10.2011 18:16 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
Es pati pagāšgad,tāpat kā tu, domāju,ka nav mana vieta šeit Latvijā,ka nevarēšu padzīvot.. domāju,ka zāle zaļāka citur, bet aizbraucot tur, es stipri vīlos. Darbs ellīgs.
Vari braukt tur, tad ņem student loan, un stājies univeversitātē..un kad pabeigsi studijas, tad tev piedāvas darbu uzreiz.. Bet.. būs grūti uzreiz sākt studēt, jo īpaši,ja nav pazīstamo blakus. Un nauda,dzīvot svešā valstī,grūti.
10.10.2011 01:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits