Meitenes lūdzu palīdziet, man daudz tomātu, bet nezinu ko ar tiem darīt izņemot salāti un varbūt kāds sautējums. Varbūt varat padalīties ar idejām, ko man darīt ar tiem, kādu jūsu recepti, ko esat iemīlējušas no tomātiem :)
Man ir pāris receptes.
Brokastīm.
Olas 3gab, tomāti 2lieli, biezpiens 3ēd.k., mazliet piens, sāls, malti melnie pipari.
Tātad olas maisot apcep pannā, pievieno sagrieztus tomātus un tad cep,kamēr tomāti ir ģatavi, tad mazliet pielej pienu, tad iemaisa biezpienu, kas veido biezu konsistenci un pašās beigās pieber sāli un piparus.
Chili sin carne šito es taisu diezgan bieži.
4 personām:
1 zaļais pipars
2-3 kartupeļi
2 mazi sīpoli
2 ēdamk. augu eļļas
1-2 ķiploku daiviņas
2 tējk. paprikas pulvera
1 kārbiņa konservētu pupiņu (apm. 400g)
1-2 tomāti
1 tējk. bazilika
(sāls un čili pipari)
Noskalo papriku un izņem sēklas. Nomizo kartupeļus un sīpolus. Tad visus dārzeņus sagriež nelielos kubikos. Katliņā uzkarsē eļļu. Pieliek sagrieztos dārzeņus un maisot vāra 5-6 minūtes. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un paprikas pulveri. pielej ūdeni. Vara 5-6 minūtes. Pievieno pupiņas, sagrieztus tomātus un baziliku. Pieliek sali un čili piparus pēc garšas. Ēdienu uzkarsē, pasniedz ar svaigu maizi.
čili liec ļoti maz-mazāk par naža galu(citādi būs par asu),vai vislabāk vari izmantot pupiņas,kas ir ceptas čili mērcē, tad čili piparus nevajadzēs likt vispār.