Meitene no laukiem

Šādi mēdzu bieži teikt par sevi.

Ēst gatavot māku, bikses izbuktēt arī, sviestu sakult, biezpienu uzvārīt; sienu vākusi esmu, kartupeļus rakusi, Kolorādo vaboles spiedusi utt.

Nu ja, nu ja. Šodien man sagribējās iestādīt sīpolus podiņā, lokiem. Jau gandrīz gadu dažos podiņos zeļ baziliks, kuru izmantoju mērcēs, salātos. Viena laba garšviela, ko audzēt mājās.

Labi, zemi dabūju, sīpoli arī mājās bija. Un tad nu es ņēmu pirmos sīpolus, nogriezu augšas, kā arī apakšas. Stāvu, skatos -nu kkas nav riktīgi :D kā augs saknes, ja es tās nošņāpu nost. Zvanīju mammai :) Jā, labi, ka ir mamma...Lai arī ne LV, bet mamma zinās labāk! Nosauca mani par izlaidušos pilsētnieci :D protams, nekādas saknes nav jāgriež nost....

Lauku darbi bija pirms gadiem 6. Un izskatās, ka sāk piemirsties....

Viena mana bērnības draudzene, braucot ciemos, atved garšīgas zaptes smuki ietērptās burciņās -mazi mākslas darbi, ko žēl taisīt vaļā.

Kas ir jūsu "mazie firmas noslēpumi" ? Vairāk par virtuves lietām domāts :) Pārējās jomas lai paliek noslēpums :D

Komentāri [15]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
mana mamma no laukiem naakusi,tadelj agraa berniba biju biezhs vasaras ciemins tur!esmy darijusi absoluti visus lauku cienigus darbus un tie nav mani noslepumi!!!jo par to nedz lepojos nedz sleepju ka piemeram govi slaukusi esmu vai no kuuts meeslus dzinusi laukaa :D
25.02.2012 09:05 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
bet vismaz apziņa, ja, teiksim, nonāktu realitātes šovā "Ferma", mācētu un varētu tikt galā ar darbiem ;)
25.02.2012 13:03 | saite

+0
Hellish-es lasiiju vienreiz lietuu kartupelus un domaaju-nekas driiz taaa vergosana beigsies un tad buus alins ar desinaam!Es vienmeer ,tad kad galiigi viss bija "liidz aknaam", iedomaajos taas pozitiivaas beigas...!Es vienmer esmu teikusi ,ka latvietes forsas sievietes...!
24.02.2012 01:53 | saite | Atbildēt

+0
Es vispaar arii esmu govis ganiijusi un vienreiz arii sanaaca plakaa iekaap :D Kartupelus arii esmu vaakusi, bet nu tas laikam neskaitaas jo vienmeer pusstalkaa laidos pa kluso prom :D
Siena gubaa esmu tikai miiciijusies :D
23.02.2012 22:47 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Hell, es biju par jaunu, lai tajā vecumā mīcītos siena gubā :D Priekš tiem laikiem, tagad jau šo to būtu iekavējusi :D
Eu, es pa šo vasaru mēģināšu, zin kā -jaunas emocijas :D
23.02.2012 23:58 | saite

+0
priex,ka te tomer IR meitenes,kas zina ne tikai ka govs izskataas ,bet arii kaa to slauc...:D es gan godigi atzistos, slaukt kartigi neesmu iemaCIJUSIES,nepatik,bet i esmu meezusi kuuti, i ganos gajusi, i malku varu sacirst,sienu sagraabt, vajag ar traktoru braucu,talkas gaajusi..tas ir patikami,kaa parmainja pec ikdienas rituma ,kas pavadits pilseetaa,bet uz muzhu palikt laukos - nu nee....es vnk parak miilu to skatu,kas paveras ik dienu uz manu miiljo pilseetu...kad biju maza,domaaju,ka Aleksanrs chaks ir stulbs,kaa vinsjh var nejuusmot par lauku daili,taa vietaa pievershoties pilseetai..tgd saprotu....arii pilseetas ir skaistas un iedvesmojoshas
23.02.2012 20:35 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
nē, pavisam norakties laukos es negribētu. Droši, ka varētu, ja vajadzētu. Bet bērnus es negribu uzaudzināt pilsētā. Vismaz ne Rīgā. Gribu, lai viņi redz to skaistumu un nesamaitātību.
23.02.2012 23:56 | saite

+0
Es atceros ,ka beerniiba staadaaju fermaa pa vasara...bija jaacelas kaut kur 3am laikam -taa bija taa pirmaa slauksana!Muus maacija kaa slaukt arii ar aparaatu,bet mees jau maacejamm arii ar rokaam!Laikam visas siis nodarbes ir vajadziigas-tas ir kaut kas ,kas padara cilveeku stipraaku,varbuut arii zinosaaku!Atceros ,ka man loti garsoja tiiko izslaukts piens!
23.02.2012 18:23 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
ir divas lietas, par ko žēl, ka nemāku. Nu tā īsti žēl par vienu -to, ka esmu nodzīvojusi padsmit gadus Latgalē, bet nerunāju latgaliski...krieviski gan :D otrā -nemāku slaukt govi :( mums bija saimniecība, bet...mani vairāk piesaistīja dārza darbi.
23.02.2012 20:38 | saite

+0
Mani taa atdziivinaaja tavs staasts!Nupat ieskreeju maajas-tiesi 12naktii...kaarteejaa draama darbaa...saku viiram -jaapaskataas ,ko meitenes raksta -atkal kas interesants,ko iekomenteet!
Es arii esmu "meitene no laukiem"!Esmu sienu graabusi,malku skaldijusi, zaageejusi(pec tam uz operu gaajusi ar sarkanam luupaam un smuku kleitu)!
Es varu palieliities,jo esmu taisiijusi saviem puisiisiem biezpienu!Vispaar patika beerniem visu taisiit taadu svaigu-vissadus kiselus,buljonus!Tie bija tik romantiski laiki-seenosanas kopaa ar mazajiem ,ogosanas-iipasi mellenees iesana!
Atceros,ka laukos eedu loti garsiigu sacepumu no jaunpiena...jaa, jaa atceros-govi arii maaku slaukt!Vispaar esmu loti lepna uz visu, ko maaku!
23.02.2012 10:16 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
eh, redzi,dažas meitenes pat nezina, ka biezpienu vāra :D Jā, Tev ir ļoti liela taisnība, ka jālepojas ar to, ko māki. LV jau mēs to nenovērtējam, jo esam stipras...visu velkam. Visu mākam. Tu noteikti jūties novērtēta, tāpēc arī prasmēm un iemaņām cita vērtība :)
Par operu runājot- esmu pirms brauciena kāpusi pāri vilcienam, jo sliedes bija ciet -vienīgais, kāpt pāri. Atceros, ka balto somiņu tomēr nosmērēju :D
oij, ogošanas...mellenes ir tās ogas, uz kurām paskatīties vairs nevaru.
23.02.2012 16:10 | saite

+0
Mana recepte visam gaazt klaat baziliku un oregano, nu reali jebkuram saalajam eedienam :D
22.02.2012 23:40 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
man vēl patīk timiāns, hellish ;) un sojas mērce, lai sāls nav jālieto...:)
23.02.2012 00:22 | saite

+0
Es nezināju, ka biezpienu vāra :D
Mans mazais firmas noslēpums - atrast labu, interesantu, bet viegli gatavojamu un supergaršīgu recepti, uztaisīt priekš savējiem, tad viņi mani slavē un domā, ka es labi gatavoju ēst :D
22.02.2012 22:24 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
jā, no rūgušpiena :P un no šī biezpiena tālāk vecmamma "presēja" Jāņu sieru ;) tādas lietas iemācījos tieši no omes...:)
22.02.2012 23:09 | saite

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits