Sievietes

01.01.2012, pasaule
Tikko noskatījos filmu ''the Duchess''. Visu laiku man galvā cauri skanēja pateicība laikam un šādām stiprām sievietēm, aks ir mšudienas mainījušas. Man vienmēr liekas, ka esmu emocināli stipra sieviete un vienmēr izvēlēšos sev balkus cienīgu vīrieti vai iztikšu bez. Bet šobrīd apjaušu, ja man būtu vajadzējis dzīvot tajos laikos- es neizdzīvotu, tieši dēļ savas emocionalitātes. Gribētos teik, cik mēs esam alimīgas, ka šobrīd varam būt tik brīvas, cik pašas vēlamies, bet.. tad mani raisa pārdomas, kāpēc, lai mēs nebūtu tik brīvas, cik vēlamies būt. Un te atbilde ir arī otrais jautājums- ne jau visu uz pasaules mēs esam vienādi brīvas. Atceros savas pārdomas un šasums pēc filmas ''dessert flower'' noskatīšanās. Un kādas ir mūsdienu islāma valstu sieviešu izaugšmu iespējas? Attceros vienu sarunu ar karavīru, kurš ir bijis i islāma valstīs, i āfrikā, i tepat eiropā. ideja, ko viņš visu laiku atkārtoja bija, ka mums nav nekādu tiešibu iejaukties un ko mainīt, vai pēc mūsu idejas ''uzlabot'', jo tur ir cita audzināšana un ticība, citas vērtības un ticības. Un pašas sievietes uzskata to par normu un nezinātu, ko ar savu brīvību iesākt. Daļēji piekrītu, bet joprojām pārsvarā esmu ideāliste, tāpēc tomēr ne, nepiekrītu... .. atgriežoties pie šis pašas filmas un tiem gadiem.. vai tad uzreiz mēs kļuvā brīvas, vienlīdzīgas? tas paņēma laiku un mūsu attīstību, paaaudžu attīstību. Un jauns gads, jaunas domas, un jautājums, ko es sev un varbūt jums arī vajadzētu uzdot, ir- vai mēs ar savu brīvību darām to, ko darītu, aj varētu tikai par tādu sapņot?

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
paldies:) desert flower vnk lieliska filma;) noskatijos tikko un kaut kaa shausmigi mani panjeema ieksheeji....nokachashu to Caramel arii:) paaldies;)
03.01.2012 05:46 | saite | Atbildēt

+0
Paldies,ka pateici par disleksiju-mana tagadeja gimene ari ir cilveki ar disleksiju-saprotu ka juties...Vienu gan varu pateikt,ka sie cilveki ir loti talantigi! :-)Tu labi pateici par to perfektumu-kadreiz perfeks vairs nav dabigs-nav -ta no sirds... :-) Es no sakuma domaju ,ka manas koleges-musulmanietes pardzivo,ka tik daudz nevar atlauties,ka mes...Izradas tiesam loti pieradusas pie sava dzivesveida un vinam nemaz nekarojas, piemeram ,tadas lietas,ka vina glaze,vai iesana okeana,atkailinatas rokas apgerbiem loti karsta laika utt!
Man nupat bija loti interesanta saruna ar vienu cilveku par so temu-kapec daudzas no sis kulturas sievietem ir tadas,ka mes sakam "bez sejas"-vesas,loti "nocietinatas" sevi!
Interesants noverojums-jo vairak virs gimene domine,jo specigaka sieviete ir iekseji!Es saku domat -vai tas ari kadreiz nav musu kultura!?
02.01.2012 19:37 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
ja par manaām klūdām, tad atvainojos, bet man ir disleksija un dažreiz gribas vienkārši uzrakstīt, ne demitreiz pārlasīt, lai būtu perfekti- izpaužu pārdomas, emocijas, ne gramatiku.
02.01.2012 18:45 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
nē, dessert flower ir par meiteni no Somālijas. par islama sievietem filmas tik bieži neredzēsi, bet ir viena forša-''Caramel'' vai arī grāmata ''Kabulas grāmattirgotājs''
02.01.2012 18:43 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Kludu jura...
02.01.2012 09:24 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
dessert flower ir par islama sievieteem? man tieshi kaut ko taadu gribeetos paskatiities..
02.01.2012 04:00 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits