Jelgavas ēdināšanas uzņēmumu serviss

14.05.2011, Karina Jaška
Vakardien mans pacietības mērs bija beidzies! Viss sākās ar puišu pasūtījumu, kuru man vajadzēja viņiem atvest no Jelgavas Hesburgera - 3 x doublecheesburger, 3 x lielie frī kartupeļi, 3 x karija-paprikas mērce un 1 gurķu mērce, kā arī vistas burgeris un tortila bez pipariem. Tā kā mašīnā biju viena, neņēmu komplektus, jo nevarētu noturēt kolas glāzes, arī lielās, tāpēc paņēmu tikai vienu lielo glāzi priekš sevis un palūdzu, lai to pieskaita kā vienā no lielajiem komplektiem. Meitene, kura mani apkalpoja, saprata un teica, ka uztaisīs vistas burgera lielo komplektu. Tā vienkārši sanāk lētāk. +vēl ISIC atlaide bija pāri 1 Ls. Saņemot pasūtījumu, devos prom, protams, pārbaudot, vai viss ir ielikts maisiņā. Viss bija kārtībā, līdz ielūkojos čekā ! - vistas burgera komplekts bija izsists, taču nebija noņemts vienkāršais vistas burgeris, kura, protams, maisiņā arī nebija. Biju jau aizbraukusi diezgan tālu, lai atgrieztos. Saglabāju čeku, jo zināju, ka vakarā atkal braukšu uz Hesburgera pusi. Vēlējos iebraukt un norādīt uz pieļauto meitenes kļūdu, bez jebkādiem pārmetumiem. Vakara pusē tā arī izdarīju, bet.. Meitene, kura mani apkalpoja atcerējās gan mani, gan manu pasūtījumu un, paskatoties čekā, ar izbrīnītu un bailīgu balsi man atbildēja: "Man Jums tagad nauda jāatgriež (par nepielikto produkciju)?" Teicu, ka naudu man nevajag, taču šī nav pirmā reize, kad esmu negodīgi apkrāpta, piemānīta. Teicu, lai turpmāk viņas visas ir uzmanīgākas, jo nākamreiz bez manas sūdzības par apkalpošanu būs neiztikt. Meitene savu kļūdu saprata un varēja redzēt, ka to darīja NE speciāli, taču viņas kolēģe sāka aizstāvēties un, pats labākais, atrunāties - mums ir tik liela noslodze, tik daudz cilvēku, mēs arī visu nevaram paspēt un atcerēties, sūdzību Jūs varat tūlīt pat uzrakstīt! utt Priekš kam man sūdzību rakstīt te un uz papīra, ja tā tik un tā tiks izmesta miskastē? Bet ko nu esmu secinājusi: 1. Gribot labāk un mierīgāk, cilvēki ne vienmēr uztver to pareizi un pozitīvi (es taču nesacēlu brēku un runājos aci pret aci, lai neviens nedzird). 2. Apkalpojošā sfērā strādājošie ir nepietiekami motivēti laba servisa un kvalitātes sniegšanā. 3. Pareiza apiešanās ar klientiem darbiniekiem ir sveša. 4. Tā nav darbinieku vaina, bet gan vadības vaina, jo personāls sūdzas apmeklētājiem (kaut gan mums to zināt nevajag, turklāt tas, ka nevarat paspēt u.c., nav klientu vaina). Vadībai vajadzētu padomāt par pietiekami daudz darbinieku nodrošināšanu tādā ēdināšanas iestādē, jo Hesburger ir pieskaitāms pie ātras apkalpošanas ēdināšanas uzņēmumiem, taču ne vienmēr apkalpošana ir bijusi ātra. Ehh, nakts pusē vēl biju iebraukusi ar draugiem Tami-Tami picorānā, kas atrodas Jelgavas Balto Kreklu 1. stāvā.. nu tur man arī gāja jautri ar apkalpošanu, bet par to citreiz :-/ Mans ieteikums - veicot lielākus pasūtījumus ātras apkalpošanas ēdināšanas uzņēmumos, vienmēr pārbaudiet saņemto pasūtījumu un čeku uz vietas! Tā būs vienkāršāk atrisināt problēmu. :-)

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
wiki, nedomāju, ka personāls to dara speciāli, lai iekasētu vairāk naudas, neizdod visu pasūtīto produkciju. Vnk ir nepietiekams personāls, tāpēc nespēj apkalpot kvalitatīvi un laikā. Tur jau vadība pie vainas, kura grib ietaupīt uz personāla izmaksām. Bet tādās nelielās pilsētās kā Jelgava, klients tik un tā atgriezīsies uz to pašu HESīti, jo nav jau daudz citu vietu, izvēles, kur ātri uzkost.. tāpēc šādu kļūdu pieļaušana ir raksturīga diezgan bieži :-/ žēl.
16.05.2011 14:01 | saite | Atbildēt

+0
Man arī stāsts par Hesīti, bet, no Liepājas! :D
Vienreiz pasūtīju līdzi ņemšanai un, pati vainīga, ka nepārbaudīju, aizbraucu mājās, skatos, trūkst viens burgers (man domātais :D), nu neko, pati vainīga. Pēc kāda neilga brīža, arī ņēmu līdzi, bet, ejot ārā, atveru maisu, lai pārskatītu, skatos, trūkst kartupeļu šoreiz! Bet, tā kā biju vaikala telpās un viņu redzeslokā, tad meitene kļūdu laboja!
Bet, man kā klientam liekas, ka tā viņiem tāda mārketinga stratēģija, kaut ko noraut! :D :D :D
Vēl man ārkārtīgi kaitina, ka veikalā ir viena pārdevēja, kas raujas uz Drive in un klientiem veikalā, sorry, kāpēc Drive in būtu priekšroka, kāpēc man, kas stāv rindā jau 10 minūtes, vēl jāstāv 15, jo jāapkalpo 3 mašīnas! Man kā kādreiz strādājotpar pārdevēju, no kuras tika prasīts augst apkalpošanas līmenis, acīs durās šādas lietas! Diemžēl, Hesītim Liepājā nav tā labākā apkalpošana! Rīgas McDonaldā, piebāztā līdz malām, mani apkalpo ātrāk! Bet, vienalga aizeju tur nogrēkot kādreiz! :)
16.05.2011 02:28 | saite | Atbildēt

+0
Saprotu, ka esam tikai cilvēki, un kļūdu pieļaušana ir cilvēku dabā. TAČU tās nedrīkst būt pieļautas tik bieži un attiecībā uz apkalpošanu. Ja būtu pārbaude, to varētu uzskatīt par apkrāpšanu, un uzlikt sodu.
Es tikai vēlreiz biju "sajūsmā" par Latvijas apkalpojošo servisu. Man tas ļoti rūp, jo pati studēju ēdināšanas servisa uzņēmējdarbību, kā arī esmu strādājusi gan Latvijā, gan ārzemēs apkalpojošajā sfērā.
Turklāt, nepareiza čeku izsišana un saskaitīšana nav patērētāju vaina, bet gan kasiera! :-/
14.05.2011 23:27 | saite | Atbildēt

+0
Es jau neteicu, ka pati arī esmu bez vainas. Kā jau piebildu iepriekšējā komentārā, tas tikai pierāda to, ka vajag paskatīties čeku vēl veikalā esot.
14.05.2011 20:00 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Pašas vainīgas, ka nepārbaudiet pirms iziešanas uz veikala! Visi ir tikai cilvēki.
Man arī bieži ir gadījies, ka kaut kas nav ielikts vai ne tā iesists, tāpēc vienmēr visu rūpīgi pārbaudu!!!
14.05.2011 18:02 | saite | Atbildēt

+0
Man ar draugu līdzīgs gadījumā bija Rīgā,vienā no Rimi veikaliem, biju paņēmusi divas tā saucamās hamburgermaizītes, viena maksāja uz atlaidēm 4 santīmus, tātad kopā 8 santīmi. Pieejam pie kases, visu izkrāmējam, pārdevēja lēnā garā sāk skaitīt (beigās izrādījās, ka viņai pirmā darba diena. visu pārprasa blakus esošajām kasierēm, jau tā skatījāmies līdz, bet vienā brīdī novērsāmies un tad tika pieskaitītas tās nelaimīgās maizītes :-D 8 santīmu vietā samaksāju kaut ko ap 1,30ls, jo viņa tās bija iesitusi kā divas burciņas ar auksto zupu. Kļūdu pamanījām, kad izgājām no veikala, negribējās iet atpakaļ strīdēties. Lieki piebilst, ka pēc kāda laika, aizejot uz to pašu veikalu, viņai pie kases bija zīme "Māceklis, atvainojamies par sagādātajām neērtībām".Tādēļ tiešām ir jāskatās čekā, neatejot no kases. Uhh, ku gari sanāca :D
14.05.2011 17:16 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits