Multfilmas jaunā krāsā

12.04.2007, zane_nikodemusa

Aizgāju uz kino noskatīties Rozes Stiebras jauno animācijas filmu Spēlēju, dancoju. Un pēc tam lielveikalā izrevidēju visu mūsu multfilmu piedāvājumu. Nē, nevis sentimenta vadīta, bet šī kino žanra sajūsmināta.

Patiesībā līdz šim animācijai nebiju pievērsusi lielu uzmanību, jo, kā jau vienkāršais kino skatītājs, uzskatīju, ka tās der tikai mazuļiem. Taču animācijas filmu studijas Dauka multfilmu izlase kinoteātrī K-suns man šo to atgādināja. Galvenokārt to, cik lieliski pārdesmit minūtēs var atpūsties krāsainu tēlu, burvīgas mūzikas un spēcīgu teicēju pasaulē. Tik pozitīvi uzlādēta sen nebiju bijusi!

Vienīgi man žēl, ka, piemēram, citu valstu skatītājiem mīlestības mistērija, kas multfilmā Spēlēju, dancoju risinās starp skaisto Leldi (meitenei acis kā vizbulītes), viņas līgavaini Zemgu (diezgan neveikls radījums) un vīrišķīgo spēlmani Totu (šim varonim piešķirtā balss ir satriecoša), varētu nebūt īsti saprotama. Viņi taču nav iepazinušies ar Raiņa lugu, pēc kuras motīviem tā radīta, savukārt multfilmas sižeta līnija brīžiem šķiet ļoti haotiska. Un tā kā arī es neesmu iepazinusies ar Raiņa darbu, tad košos mākslinieces Helēnas Heinrihsones tēlus un spēcīgo grupas Iļģi mūziku vairāk uztvēru kā videoklipu. Bet kāpēc gan arī tādas nevarētu būt multfilmas? Nu tāds vienkāršs prieks tavām acīm, dzirdei un sirdij.

P.S. Ja nepagūsti aiziet uz K-suni, tad arī Latvijas Televīzija tuvākajā laikā sola Spēlēju, dancoju pirmizrādi. Nepalaid garām un varbūt atraksti man, ko domā tu!

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Piekrītu, Tev, Ērika, ka pie TV ekrāniem tas bija diezgan nebaudāmi. Skatījos vēlreiz un biju pateicīga, ka tika raidīti subtitri (kino to nebija :) ), lai saprastu stāsta motīvu. Mūzika un zīmejumi bija vienreizēji, taču, manuprāt, ar scenārija rakstīšanu (lugas adaptēšanu) ir pamatīgi nošauts greizi.
02.05.2007 04:43 | saite | Atbildēt

+0
Nupat noskatījos "Spēlēju, dancoju" LTV1. Man ļoti nepatika! Izņemot "Iļģu" mūziku, kas tapusi jau pirms pāris gadiem kā atsevišķs (un ļoti labs!) mūzikas projekts, nekā cita šajā muftfilmā nebija - vien koši plankumi un lēti efekti, bez nekāda sižeta un dramaturģijas! Skumji, ka Raiņa darbs ir tā izcūkots :(
02.05.2007 01:10 | saite | Atbildēt

+0
Uzzināju - "Spēlēju, dancoju" pirmizrāde LTV1 notiks 1.maijā plkst.21.10
20.04.2007 12:51 | saite | Atbildēt

+0
Pagājušonedēļ tieši manīju pārdošanā "Nesu un Nesiju"- DVD un arī atcerējos ar aizkustinājumu. Joprojām Vika "Zemūdens bara lielā diena" ir viena no manām mīļākajām grāmatām. Bet "Spēlēju dancoju" šķita drīzāk kā Iļģu mūzikas videoklips. Smuki, bet bez satura.
13.04.2007 17:38 | saite | Atbildēt

+0
Mēs ar draugiem atkal "Nesa un Nesijas" iespaidā kādos Jāņos, kurus pavadījām pie Ineša ezera, naktī braukājām pa to ezeru ar laivu un cerējām ieraudzīt Nesiju. Savukārt Nesu pēc pāris gadiem es meklēju Lohnesā, Skotijā. :-D Sižets multfilmai bija tik spēcīgs, ka gribējās tam visam noticēt :-)
13.04.2007 17:25 | saite | Atbildēt

+0
Pirms gada "Rīgā" rādīja "Nesu un Nesiju." Kad viņi atkal satikās, es raudāju no saviļņojuma:) Nu galīgi apbimbājos! Pirmo reizi, lūrot TV/kino, raudāju:D
13.04.2007 15:56 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits