Pieķerta

18.05.2007, zane_nikodemusa

Pirms pāris gadiem, kad Cosmo gatavoju rakstu par draugiem.lv, mani pārsteidza draugu Lauris, kurš kādā no mūsu sarakstes e-pastiem nosauca konkrētu skaitli, kura pēc kārtas es esmu reģistrējusies viņa portālā. Nesen saistībā ar internetu piedzīvoju vēl kādu mulsinošu situāciju.

Ir tāds interneta radio kā Pandora, kurā, ievadot mīļākās grupas nosaukumu, visu dienu var klausīties līdzīga stila mūziku. Lai arī oficiāli Pandora skaitījās ASV tirgum paredzēts medijs, tomēr tajā reģistrēties varēja arī eiropieši. Bija tikai jāizdomā, no kuras ASV pilsētas tu nāc, un jāzina, kāds tai ir pasta kods. Tādos gadījumos man vienmēr lieti noder bērnības seriāls Beverlīhilza. Tā kā neviens vien ceturtdienas vakars tika pavadīts, vērojot peripētijas starp Brendonu, Kelliju un pārējiem seriāla varoņiem, tad seriāla nosaukumu Beverlīhilza 90210 es varētu nosaukt pat nakts vidū. Un, re, pasta kods rokās. Tādā veidā reģistrējos daudzās interneta lapās, kurās Latviju nepieņem :)

Pirms pāris nedēļām atklāju, ka Pandoru vairs nevar izmantot tādi viltvārži kā es. Atverot iecienītā radio interneta lapu, parādījās uzraksts no sērijas: "Tu, iespējams, esi no Latvijas, tādēļ mūsu pakalpojums tev nav pieejams." Te tev nu bija anonimitāte virtuālajā tīmeklī.

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Šito zinu,jo es no Šveices tāpat daru,jo mans bijušais dzīvo ASV un tur ir viena mājaslapa,kura ir domāta tikai amerikāņiem un es ar pieriģistrējos ar Beverlīhilza 90210,jo biju skatijusies filmu un lasijusi grāmatu,biju liela fane.Pieķēra un izmeta,tagad esu reģistrējusies nojauna tikai izmantoju savas draudzenes adresi,kura dzīvo ASV!!
25.05.2007 15:38 | saite | Atbildēt

+0
Nu tas tač nav tikai ar Latviju, tas ir ar visu ārpusASV. Būtu Polijas IP adrese, tad teiktu "iespējams, jūs esat no Polijas."
24.05.2007 23:30 | saite | Atbildēt

+0
Patiesībā kaut kā pretīgi... :-/ it kā Latvija būtu...
24.05.2007 23:27 | saite | Atbildēt

+0
Paldies, ne1!
22.05.2007 15:58 | saite | Atbildēt

+0
http://last.fm ;-)
21.05.2007 17:02 | saite | Atbildēt

+0
jā pandora ir ciet un pagalam, žēl. viņiem autortiesības piegriezuši ārpus ASV. bij baigi jēdzīgā lieta, daudz intr. mūzikas tādā veidā biju sev atklājusi.
18.05.2007 22:11 | saite | Atbildēt

+0
Opā, es vairs nevaru savu Sex Pistols rādžu klausīties:/ Pirms kāda laiciņa vēl varēju. Nu neko, es iemetu savu epastu tajā lauciņā, kur var ieķeksēties, ka es gribu, lai man paziņo, kad es varēšu klausīties:) LV-1067, jo tāds ir mans pasta indekss:D
18.05.2007 21:38 | saite | Atbildēt

+0
Klau, essnee, es esmu ļoti ieinteresēta tajā, kapēc Tu vēl vari dzirdēt Pandoru, jo man vienmēr (vienalga, no kura datora es tam pieslēdzos) rāda uzrakstu, ka Latvijai šis radio nav pieejams? Un kāpēc LV-1067?
Un vēl papildinājums tēmai - trakākais, šķiet, ir tas, ka, rokoties internetā, ir sajūta, ka neviens manus gājienus neredz, bet, ak vai, kā redz ;-)
18.05.2007 18:49 | saite | Atbildēt

+0
Kā ta es to varu lietot bez problēmām? Mana māsa kaut kad reģistrējās, bet nu diez vai viņa kaut kādu tur pasta kodu un štatu rakstīja. Ja man jāraksta pasta kods kaut kur, es rakstu iekšā LV-1067 :D
18.05.2007 15:35 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits