Saldie puisēni

25.05.2007, erika_berzina

Pirmo reizi ar jēdzienu homoseksualitāte saskāros pirms apmēram desmit gadiem. Kāds draugs mani pierunāja piedalīties TV sarunu šovā, kur man bija jābūt oponentei un jādiskutē ar geju apvienības vadītāju. Par homoseksualitāti neko daudz nezināju, palasīju šo to un devos oponēt. Patiesībā man nemaz negribējās pret kaut ko protestēt, jo es nepazinu nevienu homoseksuālu cilvēku un man nebija nekāda īpašā viedokļa šajā jautājumā.

Saruna nebija no vieglajām. Skatoties uz to visu tagadējām acīm, saprotu, ka uzvedos bērnišķīgi un stulbi. Bet tas bija šovs. Vienīgais, ko atceros, ka homoseksuālais puisis man publiski paziņoja: ”Tev taču vienkārši skauž, ka geji tev nepievērš uzmanību!” Es, protams, skaļi protestēju.

Pēc pāris gadiem kāds puisis sāka man aktīvi pievērst uzmanību. Tā nebija tikai draudzīga interese vien. Man viņš ne visai gāja pie sirds, jo šķita tāds dīvains, bet komplimenti un uzmanības apliecinājumi darīja savu. Kādu vakaru viņš mani uzaicināja pie sevis ciemos un paziņoja, ka viņš ir gejs. Biju apjukusi un sadusmota, jo nesapratu, kāpēc viņš tā bija rīkojies. Speciāli mēģinājis panākt, lai viņš man iepatīkas un tad paziņoja šo. Tā arī neuzzināju, kāpēc tā notika.

Domāju, ka jau esmu dabūjusi ”pa ausīm” par savu toreizējo skaļo protestēšanu. Bet es smagi maldījos. Pēc kāda laika es ļoti, ļoti iemīlējos puisī, kurš tikai pēc vairākiem gadiem spēja man atklāti pateikt, ka viņš ir homoseksuāls. Man ļoti sāpēja, jo es jutos piemānīta. Biju iekšēji apvainojusies uz visu pasauli. Jo es nezināju (vai arī negribēju zināt un apzināties), ka cilvēks, ko es tik ļoti mīlu, nemaz neinteresējas par mani kā vīrietis par sievieti. Bet laiks dziedē visas brūces. Un manī nav ne ļaunuma, ne naida pret homoseksuāliem cilvēkiem. Jo pats svarīgākais ir runāt vienam ar otru, uzticēties un skaidri pateikt savus nodomus un vēlmes.

P.S. Tagad man ir vairāki draugi-geji, kas man ir ļoti mīļi un tuvi cilvēki, ar kuriem es vienmēr varu atklāti parunāties.

Komentāri [12]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
atvainojos par gramatiku, nezinu, kapec tik daudz pauzes vardos. :-/
29.05.2007 21:25 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Man te arī dzīvē ir salikusies dīvaina situācija. Nekad neesmu bijusi par viendzimuma attiecībām, vēl jo vairāk manī tas vienmēr bija izraisījis sašutumu un riebumu. Jau vairāk kā gadu studēju Londonā, un sanāca tā, ka es īrēju istabu mājā, kurā dzīvo tagad tikai 2 geji, kad es ar savu puisi te ievācos, bija arī viens geju pārīts. Gribot negribot bija jāiemācās pieņemt un sadzīvot... nebij jau diez cik patīkami, kad aizeju uz viesistabu, a tur saldie apķērušies u.t.t. īstenībā man vienkārsi palika ar laiku tas vienaldzīgi, un, jā protams, man kontakts ir ļoti labs ar viņiem. Nākamais, sanāk, ka strādāju Hetahrow lidostā veikalā Emperium Armani un Tie Rack, Armani veikala menedžers ir gejs, bet otra veikala menedžere lesbiete. Ar to es gribēju pateikt, ka nekad neko tā īsti nevar zināt, cilvēki jau vien viņi tikai ir. Vienalga es domāju, ka kaut vai pēc 1000 gadiem nespētu atbalstīt viendzimumu attiecības, bet tā jau ir cita diskusija.
29.05.2007 21:23 | saite | Atbildēt

+0
vairāk piekrītu essnee, jo kāpēēc viņiem vajag ģerbties uzkrītoši, staigāt izaicinoši un provokēt cilvēkus staugājot tādos praidos!!! Ja tas būtu domāts kā miera un cilvēcbas gājiens, tad nebūtu nozīme kā izskaties un visi cilvēki ietu, bet šitais balagāns man liekas stulbs un ja cilvēks - vīrietis, kurš ir pāi 30 var atļauties ieģērbties princesītes kostīmā un izaicinoši uzvedoties iet cauri Rīgai, tad es viņu necienu, vienalga kāda viņam orentācija!!! 8-)
28.05.2007 16:51 | saite | Atbildēt

+0
Tak pārsvarā katrs kādu vienu - divus homoseksuāļus pazīst. Tā kā tie ir draugi, tad viņi patīk, un no tā spriež par visiem. Nu, es arī vismaz vienu pazīstu. Cilvēks kā cilvēks - nevienam neafišē savu orientāciju un praidā neiet. Nezināsi - nepateiksi.
28.05.2007 02:28 | saite | Atbildēt

+0
Man par gejiem ir pagaidām labs iespaids...man viņi ĻOTI patiik.Viņi ir tik mīļī un komunikabli...pietma ļoti labi dejo...
pati arī esmu iemīlējusies vienā gejā...bet tā bija sava veida pieredze...bija jautri ne maz nenožēloju...lai gan beigās biju vīlusies ka nevarēsim būt kopā un sapņu pils sabrukusi...bet tas bija burviigs laiks... (l) 8-)
27.05.2007 03:11 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Es nepiekrītu, ka geji tiek nīsti. Tie, kas tā dara, ir viena skaļa aprobežotu cilvēku grupa, kuri nesparot pašu galveno: ORIENTĀCIJU NEIZVĒLAS. To nosaka iedzimtība un gēni. Protams, ka eksistē muļķīši, kuri guļ vienalga ar ko, jo tā ir viņu vidē modes lieta. Bet lielākā daļa geju jau ir izgājuši cauri ellei, kamēr nodefinēja sev orientāciju un sprata, ka viņiem, iespējams, nekad nebūs bērnu. P.S. Tas gan nenozīmē, ka es atbalstu seksuālās orientācijas demonstrēšanu.
26.05.2007 20:29 | saite | Atbildēt

+0
ES PIEKRIITU ESSNEE. 8-)
26.05.2007 10:15 | saite | Atbildēt

+0
nu nebūsim tik kategoriski / un tas, kas ir un nav norma ir ļoti relatīvs jēdziens... galvenais taču ir cilvēciskais līmenis, ne guļamistabas nianses...
26.05.2007 00:36 | saite | Atbildēt

+0
Es uzskatu, ka homīši paši vainīgi, ka visi viņus tā nīst. Pirms dažiem gadiem bija miers, bet nē - vajag ielās iziet! Atraduši, ar ko lepoties. Manis pēc lai dara, ko grib, bet guļamistabu uz ielas vest - nu nē, tas ir par daudz. Tagad jau skaitās, ka cilvēks nav normāls, ja viņš ir heteroseksuāls. Ja homoseksualitāti atzīs par normu, tad to mācīs skolā. Un ko es teikšu bērniem, kad viņi, pārnākuši no skolas, stāstīs, ka veselības mācībā runāts par viena dzimuma attiecībām? Ka skola ir slikta? Tad bērns vairs nemācīsies. Ka skolai taisnība? Tad bērns vairs neticēs saviem vecākiem. Vienkārši strīpu pāri tam, ka novirzi no normas stāda augstāk pa normu.
25.05.2007 20:32 | saite | Atbildēt

+0
Ērika, žetons par aktualitāti :) Šodien biju pie savas kosmetaloģes UV "Centrs" un viņa stāstīja, ka bez ierastajiem klientiem šonedēļ skaistumkopšanas salonu apmeklē gandrīz tikai seksuālās minoritātes. Viņi gatavojoties praidam, kas notiks nākamnedēļ.
25.05.2007 17:14 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits