Slēptā vardarbība

17.08.2007, erika_berzina

Nesen pavisam nejauši uzzināju, ka kāds mans paziņa ik pa laikam fiziski ietekmē savu draudzeni. Man tas bija patiess šoks, jo es pat nevarēju iedomāties, ka ārēji pievilcīgais, šķietami inteliģentais, vienmēr draudzīgais un pozitīvais puisis varētu šādi rīkoties. Protams, viņi abi ir pieauguši cilvēki. Protams, viņi abi izvēlas, kā dzīvot un kā veidot savas attiecības. Bet fiziska vardarbība man ir un paliks nepieņemama.

Varbūt mans sašutums ir tik liels tāpēc, ka pirmo reizi tik tuvu (tik personīgi) saskaros ar šo tēmu. No vardarbības ģimenē cieš ļoti daudz sieviešu, arī bērni, bet, kamēr tie ir anonīmi cilvēki, to visu vairāk var uztvert kā sociālu problēmu, skarbu dzīves realitāti (kas, protams, neatstāj vienaldzīgu, bet tas notiek ar citiem...). Bet, ja tas notiek ar tev zināmiem cilvēkiem, tas ir jau pavisam cits stāsts.

Zinu, ka pāris manus draugus vecāki bērnībā ir pēruši vai citādi fiziski sodījuši. Man par laimi šāds soda veids ir gājis secen. Laikam jau dzīve mani ir lutinājusi. Bet es skaidri zinu, ja būtu situācija, kad mans draugs paceltu pret mani roku, tas uzreiz būtu gals mūsu attiecībām. Jo nevar jau tā "vienkārši" pakrist, lai salauztu degunu, un nevar "nejauši" sagrābt tevi aiz rokām, lai visas rokas būtu vienos zilumos.

P.S. Vai arī tu esi saskarusies ar fizisku vardarbību? Kā tu reaģēji (vai reaģētu) šadā situācijā?

Komentāri [15]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Pret mani, paldies Dievam, neviens nav pacēlis roku :) Vienīgi esmu dzirdējusi, kā mana kaimiņiene iekausta savu vīru...Ārēji normāla ģimenīte, jauni cilvēki, bet sieva..Uhhh...Traka mātīte! Lamā un ik pa laikam iekausta vīru...Jocīgākais, ka sieva ir divreiz īsāka pa vīru :D Vienīais, kas mani tādos brīžos uztrauc ir tas, k ato visu redz viņu mazie bērni :(
01.09.2007 00:04 | saite | Atbildēt

+0
Tas ir drausmīgi! Manā ģimenē arī bija vardarbība un es domāju, ka izaugšu to nepieļaušu. Bet kā sanāca, es aprecējos piedzima divi jauki bērniņi un mans ... vīrs sāka mani sist jo viņam tak ir slikti vai vel k-kas... Es to pacietu ilgu laiku,jo es baidijos palikt viena ar diviem bērniem. Man vīrs tā bija izskalojis smadzenes, ka vienkārši man bija bail un labāk paciest viņa agresiju un dzivot tālāk.... Bet par laimi man pietika spēka lai izšķirtos pēc desmit gadu laulības. Tagat skatos uz pagātni un pasmaidu, cik es biju stūlba un naiva... Nepieļaujiet meitenes manas kļūdas, ja viņš ir jūs sitis tad tas notiks atkal un atkal. Viņi nemainās.... Un jūs esat pietiekoši stipras lai dzīvotu bez tādiem kretīniem kā viņi. Var šajā dzīvē satikt cilvēku kas tevi mīlēs un cienīs... :-)
24.08.2007 16:12 | saite | Atbildēt

+0
Sieviete nekad nav vainīga pie tā, ka viņas vīrietis viņu sit. Tā ir īpaša kategorija... Un nav nemaz tik viegli no tāda vīra tikt vaļā. Man tuviem cilvēkiem tā bija. Vīrs vienkārši draudēja, ka nogalinās sievu un bērnus, ja viņa aizies. Labi, ka tomēr viss ir nokārtojies un ģimene šķirta, bet es zinu, ka tas ir šausmīgi. Jāsaņem milzu spēks, lai to pārtrauktu. Un ārēji jau vienmēr izskatās, ka tur viss ir kārtībā. Protams, līdz brīdim, kad viss ir attīstījies tiktāl, ka nav vairs iespējams tos zilumus noslēpt. Un lielais FUI sabiedrībai par to, ka tā novēršas un saka, ka sieviete pati vainīga, ka tā ir ģimenes iekšējā lieta, utt. Nē, tas ir noziegums, par kuru jārunā!
23.08.2007 01:48 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Nu ja, manu mammu arī sita tētis; mani brāļi sita mammu; mani arī sita brāļi un māsas; es ar kādreiz situ māsas un brāļus. Vardarbīgā pasaule! ES SAVUS BĒRNUS NEKAD NESITU! MANI VĪRS ARĪ NESIT! Taču bērni kaujas viens ar otru!
23.08.2007 00:34 | saite | Atbildēt

+0
no sava drauga puses neesmu sastapusies ar vardarbību, lai gan viņš samērā asi reaģē satraukuma brīžos, tomēr vairāk par bļaušanu viņš neatļaujas, un tas ir pieņemami, jo arī es dažreiz pakliedzu... vecāki arī bērnībā vairāk tik sarāja vai nedaudz sadeva ar žagarīņiem niķu un nedarbu brīžos... Bet ja pret mani būtu fiziska un arī morāla vardarbība, tad es to neciestu, esmu cilvēks, kas nozīmē, ka man ir tiešibas būt brīvam un nebaidīties no vardarbības...
22.08.2007 18:11 | saite | Atbildēt

+0
Es esmu saskārusies un joprojām saskaros. Nezinu kāpēc neaizgāju projām jau pēc pirmās reizes. No malas mans draugs ir kluss mierīgs, pat diezgan kautrīgs. Bet kad paliekam divatā par katru sīkumu var aizsvilties. Esmu pāris reizes no viņa dabūjusi tā diezgan pamatīgi. Vienreiz viņš mani tā žņaudza, ka viņa draugi knapi viņu no manis atrāva. Nākamajā dienā viņš man centās iestāstīt, ka es to visu izdomāju!!!! Un tas sāp visvairāk, ka viņš nekad neatzīst, ka ir pacēlis roku - man norēgojās - tā viņš saka.
20.08.2007 14:40 | saite | Atbildēt

+0
paldies meitenes, ka dalījāties savā pieredzē un pārdomās...
20.08.2007 02:02 | saite | Atbildēt

+0
Es ari vardarbibu pavisam neatbalstu.Mana gimene ari ir bijusi dazi sadi gadijumi, bet isteniba tas bija tik loti sen.Biju pavisam mazina kadi5-7gadi.Mani vecaki man liekas nekad isti nav bijusi laimigi.Ja nebija fiziskas vardarbibas tad bija moralas.Es saja gimene nemaz nejutos ipasi laimiga.Nekad nejutu milestibu no saviem vecakiem.Vardarbiba ir jaaptur jau pasa sakuma savadak jau ir pa velu,un ciesam mes-berni(it ka del ko musu vecaki dzivo kopa viens ar otru)
18.08.2007 22:00 | saite | Atbildēt

+0
vienu reizi mans draugs pacēla pret mani roku, ja to tā vispār var nosaukt. man pat tā īsti nesāpēja, nemaz jau nerunājot par zilumiem, utt. bet es zinu, ka pati biju vainīga ( es viņu novedu, pati viņa TĀ iebelzu, un kaut ko saņēmu pretī) pagājuši 2 gadi un vairs nekas tāds nav atkārtojies, pat neviens lamu vārds, sitiens, ne no viena puses, nekas. tāpēc nepiekrītu, ka ja iesit vienu reizi, tad tas atkārtosies. Varbūt mani nosodīsiet, ka paliku ar viņu kopā, bet ne mirkli to nenožēloju..
18.08.2007 21:48 | saite | Atbildēt

+0
Esmu pret vardarbibu,nesaprotu tos viriesus kuri ir spejigi pret sievieti pacelt roku.Tacu gadas ka ne tikai viriesi ir vardarbigi, es vienreiz redzeju ka mate savu meitu sita ar koka nuju ar tadu naidu ka brinos ka tas berns vispar palika dzivs.Bet tada ir dzive....
18.08.2007 17:32 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits