Vienošanās par neuzticību

20.08.2007, baiba_gabranova

Brīvdienās vēlreiz noskatījos Fransuā Ozona filmu 5x2, kas ir brīnišķīga divu cilvēku savstarpējo attiecību studija, un nu man no galvas neiziet kāda epizode, kurā vīrs mājas viesībās sievas klātbūtnē izstāsta stāstu par neuzticību.

„Es tikai reizi esmu pievīlis Marionu. Vienu vienīgu reizi,” viņš, turēdams rokā vīna glāzi, paziņo.
„Domā ir īstais brīdis?” tramīgi vaicā viņa sieva.
„Visi ir vaļsirdīgi. Es arī ko pastāstīšu,” uzstāj vīrs. „Tu neiebilsti, Mariona?” Un viņa spītīgi atbild: „Nē, neiebilstu.”
„Nu, labi. Tas bija pirms gada vai pusotra. Pie draugiem, kurus nebijām satikuši kopš kāzām. Piepilsētas mājā viņi rīkoja ballīti. Sanācām kādi divdesmit, skanēja mūzika, visi piemetušies līdz nejēgai. Ap pusnakti mūsu draugs izslēdza gaismu. Bija skaidrs, ka tiem, kuri vēlēsies, ballīte beigsies ar orģiju. Mēs viņus nemaz tik labi nepazinām. Bijām pillā. Tas man šķita amizanti. Sievietes izģērbās un apgūlās, uz grīdas bija nolikti matrači. Vīrieši neatpalika. Sākumā mēs stāvējām malām un ar interesi to vērojām. Tad Mariona saņēma manu roku un stipri to paspieda. Es vaicāju, vai viņa gribētu pamēģināt. Tu man atbildēji: „Nē, bet ej, ja vēlies.” Es teicu, ka iešu tikai kopā ar tevi, tu uzstāji, lai eju viens. Tu gribēji skatīties, un viss. Pienāca kāda meitene, un es sekoju viņai. Mariona mani vēroja, sēdēdama tumsā.”
„Tu gulēji ar to meiču Marionas acu priekšā?” vaicā vīrieša brālis.
„Jā, ne tikai ar viņu, bija arī citas,” viņš vaļsirdīgi atbild.

Un tad viens vienīgs kadrs atklāj sievietes patiesās jūtas: viņas seja tuvplānā un asara, kuru viņa steidzīgi notrauc. Uzreiz pēc tam viņa apstiprina, ka vīra stāstītais ir patiesība un bezrūpīgā balsī aicina visus uz kokteiļiem blakus istabā.

Vai jūs ticat, ka attiecībās ir iespējama savstarpēja vienošanās par neuzticību – tā saucamās brīvās attiecības? Es nē. Manuprāt, šādā modelī vienmēr ir slēpta sievietes pakļaušanās vīrieša vēlmēm. Pat, ja viņa nekad skaļi to neatzīs, redzēt mīļoto vīrieti citas sievietes apskāvienos nav un nevar būt patīkami – tas vienkārši ir pretrunā ar sievietes dabu.

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es neuzskatu, ka var pastāvēt attiecības, kurās partneri ir neuzticīgi un to uzskata par normālu parādību...Ja tiešām mīl, tad taču ir kkāda greizsirdības deva, kaut kāda daļiņa sajūtas, ka šis cilvēks ir mans un nevēlos ar nevienu citu viņā dalīties...
31.08.2007 23:59 | saite | Atbildēt

+0
Par kakaino koku labi teikts :-D Manupraat mulkjiigi taadaa veidaa paarbaudiit kaada juutas,uzticiibu. Nesaku,ka es taa nekad nedariitu,bet tas nav pareizi,jo gandriiz katra viiriesha sapnis ir miileeties ar vairaakaam vienlaiciigi..
Es tikai gan nespeetu uz to viirieti vairs paskatiities ar cieņu kur nu veel miileeties ar vinju!!
23.08.2007 15:17 | saite | Atbildēt

+0
Ja mans vīrietis šitā izdarītu, es viņu ar kakainu koku patriektu no mājas ar visām lupatām...
23.08.2007 01:51 | saite | Atbildēt

+0
manuprāt, šīs sievietes tēls vienkārši gribēja pārbaudīt sava vīrieša uzticību, ļaujot viņam brīvsoli... TIEŠĀM mīlošam vīrietim ir jāapzinās robežas, ko drīkst spert... Kaut kas viņu attiecībās salūza...
22.08.2007 18:06 | saite | Atbildēt

+0
Kad nolasiju so raktu savam milotajam,vins uz mani paskatijas ta it ka butu redzeji NLO u daudz netruka lai vins pamatigi aisviltos. Ei nu tu saproti tos viriesus :-) Katra zina mes nosecinajam, ka ar mums ta nekad nenotiks, bet ne jau tapec ka tas butu nepienemmi,bet gan tapec, ka tas nav vajadzigs, un vel viens zimigs fakts, mes abi nedzeram un tapec vien jau nekas tads nevaretu atgadities :-)
22.08.2007 16:00 | saite | Atbildēt

+0
Es varu teikt - nekad nesaki nekad. Par to es esmu pārliecinājusies uz savas ādas. Teiktu tā - es negribētu, lai tā notiek, jo laikam esmu pārāk egoistiska, un man sex nav vienkārši sex bet daļa no manas mīlestības. Pieņemu, ka vīriešiem tas varētu būt citādi. Viņi varētu mīlēties ar citām, bet to parasti nedara, jo ir uzticami, un ciena savu partneri. Savukārt, ja partnere pati saka jā, dari to, tad šis aspekts atkrīt, un viņi dabon pliku kniebienu, bez jūtām, tikai procesu. Domāju, ka sievietes ir citādākas un tāpēc tā nevar!
20.08.2007 18:52 | saite | Atbildēt

+0
Manuprat,tas ir iespejams,ja abas puses vienojas.Es to nekad nebutu pielavusi. |-)
20.08.2007 17:07 | saite | Atbildēt

+0
Es nekad nesapratīšu pārus,kas dodas uz svinga klubiem,vai paši rīko šāda veida "izpriecas"!Tās jau vairs nav attiecības mīlestības,tuvības dēļ,bet gan savu seksuālo iegribu īstenošana!Un ja sievietei no malas mierīgi jānoraugās uz mīļoto,kurš ņemās ar citu,tad tā ir tikai un vienīgi pazemošanās!Par savstarpējo cieņu,kas ir viens no svarīgākajiem attiecību priekšnosacījumiem,tur vispār tur nevar būt ne runas...
20.08.2007 15:59 | saite | Atbildēt

+0
manuprāt, tas ir pieņemami, ja abi par to vienojas ( ka abi varēs darīt, ko grib ). es gan šādās attiecības neielaistos, bet zinu tādus pārus, viņi gan jau ir pašķīrušies.
20.08.2007 15:00 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits