Atgadījums ar diviem suņiem

22.08.2007, elina_stengrevica

Kopš pārdevu savu mašīnu un jaunu neesmu iegādājusies, braucu ar supertruperkrutu no priekšnieka nomātu Jaguāru. Stresam ir divi iemesli: pirmkārt, man ne pārāk patīk braukt ar ekstrēmi šikām mašīnām - jāuztraucas, lai tev kāds kaut ko nenoskrāpē vai vispār nenosper visu vāģi. Otrkārt, tā ir īrēta mašīna, un es piederu pie cilvēkiem, kuriem svešs īpašums ir jāuzmana vēl vairāk nekā savējais. Bet par savu īsto attieksmi pret "savu" Jaguāru es uzzināju vakar kādā pavisam nenozīmīgā situācijā.

Braucu pa Ernesta Birznieka-Upīša ielu. Nebija sastrēgumu laiks, tāpēc ātrums bija ap 50km/h, turklāt biju ievērojusi, ka aiz manis diezgan cieši brauc lielais BMW džips. Pēkšņi redzu, ka aiz pretimbraucošās mašīnas pār ceļu skrien paliels brūns suns. Tas, protams, nozīmē, ka tūlīt viņš skries pāri arī manai joslai, tāpēc es strauji bremzēju. Mans smadzeņu kalkulators paguva izrēķināt, ka līdz brīdim, kad suns būs ticis līdz manai joslai, es jau braukšu lēni un pagūšu izvairīties. Bet tajā brīdī tieši pirms manas mašīnas iznira maza, koši balta sunenīte, ko brūnais suns bija palaidis pa priekšu, un aiz mašīnas viņa nebija redzama.

Straujo bremzēšanu nomainīja vienkārši uzdošana pa bremzēm no visa spēka. Kamēr mašīna bremzējās, priekš manis laiks vilkās; es paguvu izdomāt, ka BMW var nepagūt nobremzēt un ieskriet Jaguāram pakaļā. Tas bija desmitās daļas no mirkļa ilgs lēmums, ka gan jau es izkruķīšos dzīvē tā, lai samaksātu Jaguāra skādi... bet es nevarēju noņemt kāju no bremzes un trāpīt sunītim. Aizmugurē braucošā BMW riepas nokauca, pēc mirkļa suņi par pāris centimetriem bija garām manai mašīnai, un būkšķa nebija. BMW bija malacis.

Es biju gandrīz apstājusies un pametu skatu pa labi: tur viņi aizskrēja. Kaut arī es jau iepriekš rakstīju, ka baltā bija kucīte un brūnais - suns, tieši šajā brīdī es to sapratu. Viņa koķeti uzleca uz trotuāra malas, viņš ar purnu pieskārās viņas ausij, varbūt kaut ko iečukstēja. Viņi bija divas laimīgas, iemīlējušās būtnes, kuriem ir sava pasaule un savi ceļu satiksmes noteikumi. Ilgāk es nekavējos, ar viņiem viss bija kārtībā, muguras pazuda tuvējā pagalmā.

Tas viss notika tik ātri, ka nobīties es paguvu tikai tagad. Rokas trīc, sirds sitās. Vēl kāds brīdis pagāja, līdz es nomierinājos, bet šajā situācijā skaidrs bija viens - tad, kad prāts nepaspēj visu izdomāt, tad mans instinkts dara visu, lai izglābtu suņus. Tas varbūt nebūtu nekāds brīnums, bet mani pārsteidza augstā cena, kuru biju gatava maksāt par šo soli.

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es arī rīkoties tieši tāpat kā raksta autore Elīna :) Un liels prieks, ka BMW nobremzēja ;) Super stāstiņš! :)
31.08.2007 23:33 | saite | Atbildēt

+0
Nu ir ta, ka mana draudzene, braucot pa shoseju ar atrumu ~100 km/h, ieraudzija uz celja lapsu un bremzejot nolema to apbraukt - instinkts ta lika. Tas viss beidzas ar pamatigu avariju, draudzene slimnica un mashinu vienkarshi aizveda uz shrotu. Ta ka janoverte situacija - uz shosejas noteikti nevajag "dot pa memajiem", pat ja uz ta atrodas kads dzivnieks, jo tas var maksat ne vien pasha dzivibu, bet ari kadas preti vai aizmugure braucoshas mashinas pasazhieru dzivibu!
23.08.2007 21:10 | saite | Atbildēt

+0
protams, es ari esmu redzejusi nezelibu pret dzivniekiem- ka notriec, dara pari, lasijusi par sausmu darbiem... Bet es jau runaju par CILVEKU... tas, kas tiesam tads ir... tie kas spejigi ko tadu darit, nav mana uztvere cilveki...
23.08.2007 14:08 | saite | Atbildēt

+0
kaads paradokss-10 min atpakal pa sava kabineta logu redzeju ka notrieca suni.vainigais diemzel aizlaidaas un es taja vajprata uztraukuma nezinaju ka tagad rikoties.sacelu kajas visus kolegjus kamer atradam pie ka veersties un nu jau nabaga shunelis aizvestsprom bez jebkadam dzivibas pazimem.bedigi.:(ja es butu ta shofera vieta, laikam jau nu notikuma vietu nepamestu, nezinu kada atbildiba-kriminala vai vel sazin kas tad gultos uz maniem pleciem bet nu prom jau nu nelaistos.no vinja/-as puses tas bija vnk nozhelojami.:(
23.08.2007 13:23 | saite | Atbildēt

+0
Nepiekrītu Smaidam! Ir tādi cilvēki, kas izšautu arī uz suņuku :-( zinu cilvēku, kas savu suņuku aizveda uz mežu un nošāva, jo vienkārši dzīvā radībiņa viņam bija apnikusi :'-( Jā, viņš apzinās savas dzīves nenovērtējamību, bet uzskata, ka apkārtējo, it īpaši "kaut kāda" dzīvnieka dzīvība nemaz nav līdzvērtīga viņa dzīvībai :-( Nemaz to neattiecinu uz sevi, es noteikti, NOTEIKTI, nedarītu pāri kucēntiņam (l) es vispār dzīvniekus ļoti ļoti mīlu, daudz vairāk par cilvēkiem (neskaitot vistuvākos) (l) (l) (l)
22.08.2007 19:59 | saite | Atbildēt

+0
manuprāt, cilvēkam instinktīvi vienmēr dzīvība būs svarīgāka par visdārgāko mantu... nešaubos, ja cilvēkam iedotu rokā ieroci, nostādītu priekšā mazam kucēnam ar žēlīgām actiņām un šikai, nenormāli spožai un jaudīgai mašīnai, un šim cilvēkam liktu izšaut, obligāti izdarot izvēli, cilvēks noteikti izšautu uz mašīnu, jo cilvēks saprot savas dzīvības nenovērtējamību, kāpēc lai viņš nenovērtētu dzīvību vispār?!!?
22.08.2007 18:00 | saite | Atbildēt

+0
malace!!! man laikam ir tieši tāds pats reflekss... arī bija gadījums, kad, lai izvairītos no sadursmes ar kaķi, gandrīz sabliezu drauga mašīnu... ;-)
22.08.2007 16:03 | saite | Atbildēt

+0
Nu jaa.. Bet tas tachu ir logjiski, ka cilveeks labaak sasit mashiinu nekaa nobrauc divus sunjus.. Vai tieshaam ir cilveeki, kas shadaa situaacijaa dariitu savaadaak???
22.08.2007 14:49 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits