Bez brillēm

06.11.2007, baiba_gabranova

Pagājušonedēļ abi ar draugu sadomājām aiziet pārbaudīt redzi. Abi jau kādu laiciņu viens otram čīkstējām, ka pasliktinājusies spēja salasīt uzrakstus tālumā un ka acis ātri nogurst. Uzzināju, ka, ja vien darbs ir saistīts ar ilgstošu sēdēšanu pie datora, darba devējam jāizsniedz nosūtījums regulārām redzes pārbaudēm un nepieciešamības gadījumā pat jāapmaksā darbiniekam brilles.

Biju jau sagatavojusies uz „ļaunāko”, ka no brillēm neizsprukšu! Mans draugs droši vien domāja to pašu. Iztēlojāmies, kā turpmāk abi ar nāvīgi inteliģentām briļļainām sejām tēlosim baigos gudrīšus. Taču acu dakterīte sagrāva mūsu briļļainās ilūzijas ar bezkaislīgu paziņojumu, ka ar mūsu acīm viss ir vislabākajā kārtībā un ka pie nieka mīnus 0,5 (lai ko tas arī nozīmētu), nevienam brilles neparakstot...

Tā nu viņa palaida mūs brīvībā, pirms tam gan iepilinot acīs kaut kādus pilienus, kas izpleta mūsu zīlītes pa visu varavīksneni un aizmigloja skatienu uz stundām trim. Visticamāk, šī procedūra bija nepieciešama kaut kādai tur acs spiediena vai tamlīdzīgai testēšanai, bet izvērtās visai komiskā situācijā. Sak, gribējāt brilles, nu tad izbaudiet, kāda ir sajūta, kad patiešām slikti redz! Klimtām pa pilsētu ar paplašinātām acu zīlītēm kā narkotikas salietojušies. (Tieši padomāju – ja kāds policists ieskatītos man acīs, viņš varētu kļūt ieinteresēts uztaisīt vēl dažu labu testu). Mans mēģinājums iegādāties iecienīto interjera žurnālu cieta neveiksmi, jo es nespēju to identificēt kioska krāsainajā raibumā. Bet, kad mūs uz ielas apturēja ārzemnieki ar karti rokās, lūdzot parādīt ceļu, tad gan sākām nevaldāmi smieties, jo sajutāmies kā pilnīgi idioti.

Tā beidzās mans piedzīvojums pie acu ārsta. Bet brilles man tomēr nevajag, un tā ir labā ziņa!

Komentāri [22]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Nu es no savas pieredzes neteiktu, ka - 0.5 ir maz. Manas pirmās brilles arī bija - 0.5. Brilles izvēlējos jo matemātikā vairs neredzēju piemēru uz tāfeli no sava pēdējā sola. Kad gaidīju bērniņu mainījās stiprumi -0.25 un -0.75. Ikdienā tik ļoti neizjutu briļļu nepieciešamību tad, kad tās man bija. tagad kad nejaušas rokas kustības pēc esmu palikusi bez savām acenēm - trūkst 8-)
12.11.2007 16:05 | saite | Atbildēt

+0
Paldies par attieksmi, protams, ka esmu priecīga, ka nav vairs tā kā bija :) Tikai cilvēks jau ir tāda dīvaina būtne, kad viņam ir labi, vajag vēl labāk.
08.11.2007 20:06 | saite | Atbildēt

+0
Jā, tad gan slikti:/ Man viens pazīstamais arī tādā pašā situācijā. Sākumā viņam vispār pateica, ka nevar taisīt, jo radzene pārāk plāna, bet pēc pusgada viņi nopirka kaut kādu ierīci, ar kuru var taisīt arī plānai radzenei operāciju. Arī no kaut kāda -8 uztaisīja ideālu, un tagad ir kaut kāds -1 vai -1,5. Nu, bet tas jebkurā gadījumā ir labāk par to nenormālo neredzēšanu. Un pilnīgi iespējams, ka vēl pēc kāda gada arī atkārtotā operācija būs iespējama! Noteikti būs! Pirms 10 gadiem taču mēs arī neuzdrošinājāmies cerēt, ka vispār kaut kas tāds, kā operācija, var būt, vai ne? :) Galvu augšā!
08.11.2007 16:41 | saite | Atbildēt

+0
Diemžēl mana situācija ir sliktāka, jo radzenes biezums nav tik liels, lai varētu taisīt atkārtotu operāciju. Taisīju pie Lūkina.
08.11.2007 13:12 | saite | Atbildēt

+0
Kurā klīnikā ta tu taisīji? Manējā, piemēram, man pat līgumā bija rakstīts, ka dažu mēnešu laikā var atkal redze pasliktināties dzīšanas procesu dēļ, un ar lieliem mīnusiem tā parasti arī notiekot, un tādā gadījumā viņi taisa atkārtotu operāciju bez maksas.
07.11.2007 22:17 | saite | Atbildēt

+0
Nu jā, man gan ir skumjāks stāsts par lāzerķirurģiju - pirms gada uztaisīju operāciju (man bija -10), diemžēl laba redze saglabājās tikai pirmos 2 mēnešus, vēlāk tā turpināja pasliktināties un tagad man ir -1,5, tā kā brillēs jāstaigā šā vai tā. Protams ir jau starpība -10 vai -1,5, bet tik un tā, sajūta nav tāda, ka esi laimīgākais cilvēks pasaulē, ka esi tādu operāciju uztaisījis.
07.11.2007 19:34 | saite | Atbildēt

+0
Tas par nieka -0,5 tiešām ir absolūtas muļķības. Man bija -0,25 un bija brilles. Vēlāk uztaisīja stiprākas, joredze visu laikuregresē... Untas ir briesmīgi. Tagad pusotra gada laikā man ir jau -1 un tas nav maz (lai gan, ja salīdzina ar essnee un vnkespati kādreizējo redzi, nieks vien ir). Tagad man ir kontaktlēcas,jo ar brillēm nepatīk - nevaru izturēt, ka kaut kas ir uz acīm. Visu laiku viņas bakstu un bīdu augstāk, zemāk.. Kā saņēmu lēcas, tā viss mainījās. Vienu saulainu rudens dienu piefiksēju, ka stāvu pieturā un priecājos par lapām. Man patīk rudens krāsainība, bet es ievēroju, ka priecājois par ko citu. Ka kokā, kurš no manis bija krietnu gabalu tālāk, es redzu ne tikai krāsainus laukumiņus, bet atsevišķas lapas un katrai ir sava krāsa. Vienkārši stāvēju un smaidīju, jo beidzot visu redzēju skaidri. To, ka redze uzlabota ievēroja arī draudzenes, kuras nevarēja saprast, kā es viņas atpazīstu no 100m attāluma bez brillēm. :-D
06.11.2007 22:35 | saite | Atbildēt

+0
Tā tehnika, kas ir pie mums tagad, tais laikos nemaz nebija izgudrota. Ar to jau tā klīnika ir laba, ka tur izmanto jaunāko un labāko aprīkojumu, kāds pasaulē vispār ir.
Izmaksā aptuveni 1000 latu. Tas ir tā, rupji rēķinot. Atkarīgs no tā, cik pārbaudes vajag pirms operācijas, cik slikta redze, vai pienākas kādas atlaides kā studentam, utt.
06.11.2007 22:22 | saite | Atbildēt

+0
essnee, un cik tas aptuveni izmaxaa?
06.11.2007 19:28 | saite | Atbildēt

+0
Skaistumkaraliene...:)
06.11.2007 18:40 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits