Kur labāk iepirkties

14.11.2007, elina_stengrevica

Es iesaku šodien izlasīt rakstu Dienas pirmajā lappusē. Tajā rakstīts par apģērbu cenām Rīgā un citās valstīs; ka nopērkot aviobiļeti un Berlīni, Helsinkiem vai Briseli un braucot iepirkties, tu vienalga ieekonomēsi naudu.

Atklāti sakot, arī es reti pērku apgēŗbu Latvijā - tieši rakstā minēto iemeslu dēļ: dārgi un maza izvēle. Man ir patiešām žēl maksāt starpniekam, kas atved apģērbu uz Latviju, tikai tāpēc, ka man nav citas izvēles. Pirms 7 - 8 gadiem tiešām tā bija - mēs maksājām par apģērbu augstas cenas tāpēc, ka atrast alternatīvas bija gandrīz neiespējami. Humpalas vai dārgie braucieni uz ārzemēm, kur jau tāpat aizgāja pārāk daudz naudas, lai varētu vēl to izvērst par iepirkšanās tūri.

Toties apģērba cenas ārzemēs... Kārdinošas pat ar Latvijas vidējo ienākumu līmeni.

Par preču izvēli man vislabāk patīk spriest pēc piedzīvojumiem ar apavu meklējumiem. Latvijas veikalos saskaros ar mūžīgo problēmu - Latvijas preču iepircēji uzskata, ka mums nav sieviešu ar 42/43.kājas izmēru. Ja ir - tad vecas, kam patīk zempapēžu skumjas laivas. Es esmu vienīgā, kam vajag skaistas kurpītes ar vaļējiem purniem, štripītēm un augstiem papēžiem.

Tagad aizvien biežāk dzirdu cilvēkus runājam par iepirkšanās tūrēm, ne tikai pēc apģērba, bet arī mēbelēm un pat būvmateriāliem. Izbrauc piektdienas pēcpudienā un svētdien vakarā ir atpakaļ. Ideāli.

Var jau būt, ka ja arvien vairāk cilvēku izvēlēsies iepirkties ārzemēs, izplatītājiem nāksies piedomāt pie cenu politikas. Bet es pat izvēlos pārāk necerēt. Man vienalga labāk patīk kaut kur aizbraukt, atpūsties, paklaiņot pa ielām un bodītēm, staigāt gar 43.izmēra apavu stendiem un izvēlēties, nevis pirkt to, kas ir. Tā vārdā esmu ar mieru naudu krāt un iepirkties retāk, toties "kvalitatīvāk".

Kā ar tevi? Kā tu iegādājies apģērbu?

Komentāri [15]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Bja - diemžel šobrīd nav iespēju braukāt ārpus robežām - tas gan diemžel nežēlīgās aizņemtības dēļ, bet ja varētu noteikti brauktu un šeit pat neskatītos virsū... Bet tā kā izvēles nav, tad iepērkos tepat Latvijas bodītēs, taisnība gan ļoti ilgi staigājot un loti rūpīgi meklējot, gan pēc sava izmērta, gan kvalitātes, gan cenas saprāta robežās... a un jā ne tikai virs 41 izmēra parādās problēmas atrast apavus, diemžēl ir problēmas atrast apavus ar 35 izmēru un mazākus. Skumjākais, ka biezākā atbilde ir nosūtījums uz bērnu pasauli (e)
22.11.2007 08:29 | saite | Atbildēt

+0
ups (s) atvainojos par kļūdiņām!
21.11.2007 21:19 | saite | Atbildēt

+0
Nu LV arī, ja grib, uz atlaidēm var atrast, bet braucu uz Dublinu un tur iepērkos! Ļoti skaistus, ērtus, zamša īsos zābaciņus nopirku tikai pa 20 eiro , šeit tādi maksā ne lētāk pa 40 Ls!! Tā pat, kādu laiciņu atpakaļ, melnu pusmētelīti nopirku pa 30 eiro, ja nemaldos, šeit tāds maksātu 60 un uz augšu!
Arī visādi nieciņi ir ļoti un skaisti=) ziniet, nopirku kompektu- skaistas sevecītes ar vaniļas smaržas eļļiņu un svečturi pa 2 eiro un tieši tādu pašu šeit nesen ieraudzīju pa 4 Ls!!
21.11.2007 21:15 | saite | Atbildēt

+0
Paldies! :-) :-)
16.11.2007 20:44 | saite | Atbildēt

+0
Ja es braucu uz ārzemēm, tad visu naudu notērēju nevajadzīgās, bet foršās lietās un alū:D Nezinu, kam būtu jānotiek, lai sāktu taisīt iepirkšanās tūri. Kaut gan krājkonts man ir vaļā - vasaras ceļojumam. Nujā, bet tur jau visa nauda aizies benzīnam un pārtikai... Nu nez, man kaut kā būtu žēl aizbraukt uz ārzemēm un atgriezties ar iespaidiem par veikaliem:D Un es kaut kā Latvijā varu atrast miljoniem drēbju, ko es nopirktu, ja mans drēbju skapis būtu lielāks, un es būtu pārliecināta, ka man pietiks laika to visu uzvilkt kādreiz.
15.11.2007 17:08 | saite | Atbildēt

+0
Es atkal šobrīd mitinos ļoti dārgā zemē, kur viss ir 3x dārgāks kā LV, tāpēc šeit nekāda dižā iepirkšanās nesanāk. No savas peiredzes zinu, ka visideālākais variants ir pirkt biļetes jau ziemā uz pavasara/vasaras sākuma laiku, kad tās ir ļoti lētas, Vācijā pavasarī ir ļoti pozitīvi šokējošas atlaides!:)
15.11.2007 14:17 | saite | Atbildēt

+0
Mēs atradām labu variantu - 1 dienas braucienu! No rīta 7.30 esam Berlīnē un 19.30 lidojam atpakaļ. Ar vienu dienu ir pilnīgi pietiekami! :)
15.11.2007 12:38 | saite | Atbildēt

+0
Oniksa, viens no labākajiem variantiem ir atrast tādu Eiropas valsti, kur tu vari pa nakti palikt pie draugiem, un uz kurieni var doties ar t.s. lētajām biļetēm. AirBaltic mājas lapā pameklē izdevīgus piedāvājumus. Tāpat painteresējies, kuras "lētās" aviokompānijas lido uz Latviju. Kādreiz bija Easyjet un Ryannair. Komforta nekāda, bet, ja visu šo braucienu uztver kā naudas taupīšanu, iespējams, var izciest visu ko :) Cerams, ka atbildēju uz jautājumu.
P.S. Ja gadījumā tev nav draugu ārzemēs, internetā atradīsi virkni ar lētām viesnīcām, kur var palikt pa nakti.
15.11.2007 11:31 | saite | Atbildēt

+0
ipērkos gan ārzemēs, gan Latvijā. Vakar Zviedrījā (Stokholmā) nopirku mētelīti (tiešām nezinu, kas tas par materiālu, bet nu tāds, kuru nēsā vīrieši pie uzvalkiem, tāds melns parasti.. :-D ) nu ja.. LV tāda tipa mēteli skatījos un mērīju pa 120 LVL, bet Stokholmā - H&M veikalā nopirku par atptuveni 65 LVL! Tāpat arī pāris džemperīšus pa 7 un 14 Ls, diemžēl LV tādus atrodu no 20 uz augšu..
Bet visur jau var atrast ko smuku un lētu, kā arī kvalitatīvu, vajag mācēt meklēt..
15.11.2007 00:45 | saite | Atbildēt

+0
Cik jūs samaksājat pa ceļu un kur uzturaties?Cik ilgu laiku iepriekš rezervējat biļeti? :-)
14.11.2007 23:43 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!