Kur likt pagātni?

18.12.2007, zane_nikodemusa

Šorīt datorā šķiroju vairāku gadu laikā tapušas digitālās fotogrāfijas, kuras uz Ziemassvētkiem vēlos uzdāvināt tuvākajiem draugiem, un samulsu ne pa jokam. Vienkārši tajās nemitīgi parādās cilvēki, kuriem šobrīd manu draugu dzīvē vietas vairs nav.

Piemēram, vienai manai draudzenei nākamvasar būs kāzas, taču manās pagājušā gada dzimšanas dienas svinībās viņa bija kopā ar pavisam citu puisi. Cita atkal man pavisam nesen atklāja, ka ir iznīcinājusi gandrīz visas fotogrāfijas, kas viņai atgādina par iepriekšējām attiecībām, tāpēc es nemaz neuzdrošinos viņai dāvināt bildes no kādām bezgala jautrām Jaunā gada svinībām (kaut tieši viņa tajās bildēs izskatās lieliski!). Savukārt vēl kāda laba drauga mīļotā sieviete mani tiešām iedzītu zemē, ja es viņam uzdāvinātu fotogrāfijas no laika, kad mums patika divatā dauzīties apkārt pa koncertiem. Un viss - mana ideja par Ziemassvētku dāvanu draugiem sabruka pāris minūšu laikā!

Taču vēl spēcīgāks piemērs par pagātnes ietekmi uz mūsu šī brīža attiecībām, šķiet, ir vēl kādas manas paziņas stāsts. Viņa jau vismaz pusotru gadu ir kopā ar puisi, kura gultā sēž iepriekšējās draudzenes dāvināts trusis. Ne jau dzīvs, bet mīkstā rotaļlieta. Lai kā viņa ir centusies to trusi nolikt kaut kur istabas stūrī, viņš vienmēr atgriežas gultā. Atklāti runāt par to ar savu draugu mana paziņa neuzdrošinās. Taču tagad viņi kopā pērk dzīvokli, un viņai ir gandrīz vienalga, kur ņemt meistarus, kuri remontēs viesistabu, jo vairāk par visu pasaulē meitene grib uzzināt, vai tas trusis ievāksies arī viņu dzīvoklī.

Kā ir ar Tavu pagātni? Kur Tu liec fotogrāfijas un dāvanas, kas Tev saistās ar iepriekšējām attiecībām?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Sēdējām pie galdiņa un pīpējām, un ievēroju, ka draugam ir šķiltavas ar iegravētiem viņa un bijušās meitenes vārdiem. Mana reakcija? Apgriezu šķiltavas otrādi.. Kāpēc? Tajā brīdī vēl nebiju pārliecināta par savu statusu viņa dzīvē un sajutos nedroši. Tā arī bija pēdējā reize, kad draugs šķiltavas lietoja..
22.12.2007 09:18 | saite | Atbildēt

+0
Sauciet mani par traku, bet es piespiedu savam draugam saplēst visas viņa kopbildes ar bijušo, un viņš to izdarīja. Droši vien nebija tas pareizi no manas puses, bet tajā brīdī biju lielā emociju iespaidā. :-D
19.12.2007 11:57 | saite | Atbildēt

+0
Tā kā manā trakajā mūžā nopietnas ir bijušas tikai 2 attiecības, tad tās pirmās, kā jau skaistās un bezgala laimīgās turu kastē, kura atceļojusi no Parīzes, tur ir daudz kas, kas man ir svarīgs un mīļš.
19.12.2007 05:50 | saite | Atbildēt

+0
Manam puisim ir saglabājušās pāris kopbildes no bijušajām attiecībām, ja godīgi, tad mani tas tracina! (e) Savas bildes ar bijušajiem esmu izdzēsusi, jo tikai tagadnei ir nozīme.
Nezinu, varbūt kādreiz saņemšu dūšu un pateikšu, ka man tās viņa kopbildes tracina! :-/
18.12.2007 22:41 | saite | Atbildēt

+0
Es pirms pāris gadiem izdarīju kļūdu...Šķīros no drauga un izdzēsu visas bildes no PC, kur viņš bija redzams. Un tad pēc pāris mēnešiem mēs atkal sagājām kopā. Tagad ir ļoti žēl, ka mūsu pirmie 2 gadi bildēs ir izdzēsti.
18.12.2007 19:59 | saite | Atbildēt

+0
Gluži bijušo kopbildes man pie sienas nekarājas, bet pagātni necenšos slēpt vai iznīcināt. Kas bijis, bijis, ko tur daudz? Jā, man ir pagātnē bijuši jauki brīži ar cilvēkiem, kurus šodien varbūt pat satikt negribētu, bet kas par to? Tai brīdī taču bija tik neiedomājami labi, ka būtu žēl iznīcināt skaistas atmiņas tāpēc vien, ka dzīve iet uz priekšu un mainās.
18.12.2007 18:20 | saite | Atbildēt

+0
Man ir pilna maja ar mantam, ko man ir davinajis ex vai ko esam pirkushi kopa, kas uzdzen atminjas par veciem labiem laikiem un es tas nemaz netaisos mest ara vai ka savadak slept no tagadeja drauga,ar kuru dzivojam kopa.Tapec ka pagatne ir pagatne, dzive iet uz priekshu! (l) P.S. kopbildes gan man ir saliktas aploksne, bet uz iznicinashanu tas diez vai ka ies ;-)
18.12.2007 18:14 | saite | Atbildēt

+0
Ar fotogrāfijām tā ir, kā ir. Digitālās glabājas sarakstītas diskos, bet "taustāmās" ir liktas aploksnītēs, aizlīmētas un noslēptas, lai nemaisās. Protams, kad pēc krietna laika veicu lielo mājas revīziju, sentimentālās emocijas par bijušo jau sen zudušas, un tās bez žēlastības saplēšu.
Bet dāvanas.. dikti maz man viņas bijušas, lai būtu, ko domāt - izmest vai nē. :)
18.12.2007 16:59 | saite | Atbildēt

+0
nu no vienas puses liekas, ko tur cepties - tu tak esi kopā ar citu cilvēku, un ja viss ir forši, tad savu pagātni atceries ar prieku. Bet ja pagātne ir joprojām sāpīgs temats, tad nu tas var izsaukt sliktas emocijas. Kur es lieku bijušās dāvanas? protams, ka izmantoju, man tak savam tagadējam draugam nav jādeklarē kur es to esmu ņēmusi, un pati, ja godīgi ikdienā pat nemaz nepiedomāju no kurienes man tas viss ir :)Bet atzīstos, ka tikko pēc izšķiršanās esmu izmetusi labas smaržas, jo tās bija dāvinājis ex-mīļotais. Žēl nebija ;-)
18.12.2007 15:56 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits