Kas kopīgs asinīm ar iepazīšanos

28.12.2007, elina_stengrevica

Es šodien guvu vēl vienu apstiprinājumu tam, ka pasaulē ir ļoti ļoti daudz labu cilvēku - atsaucīgu, līdzjūtīgu un palīdzēt gribošu. Valsts asinsdonoru centrā bija milzīga rinda, lai nodotu asinis.

Laikam jau manā atskaites sistēmā šogad pietrūka viena labā darba, jo dienas vidū es pēkšņi atskārtu, ka asins nodošana varētu būt tieši tas, ko šogad vēl vēlos izdarīt. Pulksten 11 ierados Sēlpils ielā un gandrīz mainīju savus plānus: visur bija drausmīgas rindas. Braukuši pat ar autobusiem; māsiņas visos stūros sačukstējās, ka tik daudz cilvēku te sen nav bijis. Bet labi, ka nenobijos. Jo pēc tam, kad rindās biju pavadījusi 2 stundas, atpakaļ iet arī nebija jēgas - ja jau tik daudz laika te pavadīts. Vēl pēc stundas tiku uz krēsla, bet, tā kā man jau promejot garderobēs palika slikti, tad dakterīši vēl nepilnu stundu lūdza tur uzkavēties ar ožamo spirtu pie deguna. Pasākums, kas parasti aizņem nepilnu stundu, svētku laika labdarības gaisotnē ievilkās uz visām četrām. Varētu teikt, ka laiks pat aizgāja diezgan interesanti, jo vismaz šodien 90% asins donoru bija vīrieši. Gandrīz vai turpmākajos rakstos par iepazīšanās vietām būs jāiesaka Asinsdonoru centrs: tik daudz vīriešu vienuviet pilnīgi bez konkurentu klātbūtnes satikt var reti.

Bet sajūta gan tagad laba. Zinu, ka ziedoju puisītim Pēterim, kurš slimo ar leikēmiju, un asinis viņam jāpārlej katru dienu. Šī pasākuma bilanci uzlabo arī tas, ka a) šovakar man ir attaisnojošs iemesls dzert sarkanvīnu (veselības labā!), b) Jaunais gads var droši nākt. Ar šo ziedojumu man gribas Vecajam gadam pielikt foršu punktu.

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Cik esmu dzirdeejusi, ka ar to asinjunododshanu ir taa,ka ja kads nodod asinis konkreetam cilvekam, bet grupas nesakriit, tad vinjas vnk liek asins banka, vai kaa vinju tur sauc un aizvieto ar saderiigo asins grupu.Nu kaut kaa taa. Kad macijos augstskolaa, tad asinis braucu nodot regulaari, sajuuta peec tamlaba,kaa peec labi padariita darba.Bet kopsh vairs nedziivoju Latvijaa neesmu to vairs dariijusi, bet zinu, ja vien kadam vajadzeetu dariitu to atkal
29.12.2007 02:22 | saite | Atbildēt

+0
esmu nodevusi asinis jau 5 x. man ir zems asinspiediens un katru reizi man par to aizrada. :D parasti atsaku, ka man ta vienmer un asinju tecesanas raitumu tas nemaina. :))
toties cik fantastiski labi pec tam jutos!!! gan garigi, gan fiziski. un jaa, 3 x no visam esmu iepazinusies ar dzekiem, kas stav rinda uz nodosanu. :)))
29.12.2007 00:40 | saite | Atbildēt

+0
Es nevaru zināt, kam tieši pārlej manas asinis. Jo tam puisītim vajag šodien, bet manējās vēl pārbaudīs utt. Turklāt nepieciešama taču asiņu saderība. Bet es ziedoju konkrētam cilvēkam, un tas nozīmē, ka viņam būs vieglāk asinis saņemt.
28.12.2007 22:39 | saite | Atbildēt

+0
Es arī labprāt nodotu asinis, taču anēmijas iespaidā, nav brīv!
28.12.2007 22:28 | saite | Atbildēt

+0
Man liekas, ka tā nemaz nav, ka tieši tavas asinis pārlej tieši tam cilvēkam. Piemēram, ja nav īstā asinsgrupa, tad pārlej no cita cilvēka, bet skaitās, ka ir ziedots tam cilvēkam. Tā kaut kā. Kad mana mamma bija slimnīcā, viņai viss darba kolektīvs nodeva asinis. Jūs domājat, ka visas tieši tās asinis tika viņai pārlietas? :D
28.12.2007 21:19 | saite | Atbildēt

+0
Tiešām prieks lasot šo te :) Pati gan vēl nevaru nodot asinis-esmu par jaunu, bet esmu par to domājusi, jo ļoti gribētos to darīt. Tikai nezinu kā pārvarēšu bailes no adatas vēnā...
28.12.2007 21:18 | saite | Atbildēt

+0
Eh - es ar būtu gribējusi zināt kam tiek manas asinis.. :-D
28.12.2007 21:06 | saite | Atbildēt

+0
Kad es asinis nodevu, man blakus krēslā viens džekiņš bija, viņam slikti palika. Māsiņa saka, ka nekas, iedod viņam to pretģībšanas dzērienu padzerties, tas tik attaisnojas, ka viņam sesija, viņam stress, tāpēc... Tas jau nekas, ka tai laikā nebija sesijas:D Gribēja baigais varonis būt, kam nepaliek slikti:D Bet vispār man tur patīk. Tikai žēl, ka mani nākamajā reizē aizdzina mājās ar visām tievajām vēnām un zemo asinsspiedienu, kā dēļ man netek asinis ārā:(
28.12.2007 20:28 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits