Cosmo savaldzināta

09.01.2008, zane_nikodemusa

Pirms kāda laika redakcijā solīju, ka janvārī darbā ieradīšos ar torti. Šķiet, tieši šajās dienās paiet pieci gadi kopš strādāju Cosmo. Kāda foruma lietotāja uzdeva jautājumu, kā mēs - redakcijas meitenes, katra šeit nokļuvām. Ceru, ka pārējās man pievienosies un ieraksta komentāros pastāstīs savus stāstus, savukārt man tas notika tā...

...kursa biedru vidū dzirdēju baumas, ka Cosmopolitan meklē žurnālistus, piezvanīju uz redakciju, norunāju tikšanos ar redaktorēm un saņēmu pirmo uzdevumu. Nekā ērkšķaina? Man, atceroties to visu, vēl joprojām šķiet neticami, ka divdesmitgadīgs skuķis, kura savam draugam stāsta, ka augstpapēžu kurpes nekad nenēsāšu, jo neesmu nekāda caca (un tāda vēl grib strādāt dzīves stila žurnālā!), mācās tikai trešajā kursā un žurnālistikā gandrīz neko nav darījusi, var iegūt darba devēju uzticību.

Tieši tādā jaunības maksimālisma laikā es sāku strādāt Cosmo. Sākumā man bija jāmeklē meiteņu un puišu smieklīgās atzīšanās, kā arī jāuzraksta vēl pāris sīkumi, taču drīz vien man uzticēja rakstīt pirmo lielo rakstu par mēness fāžu maiņām, kuru, ja godīgi, redaktores man pēc pirmās nodošanas lika pamatīgi pārtaisīt. Vēl pēc mēneša rakstīju rakstu par klitoru, kas izsauca pamatīgu jandāliņu manu draugu un tuvinieku vidū, savukārt es pati, runājot par seksu, sāku krietni mazāk mulst.

Kas tagad ir mainījies? Par saviem rakstiem no A līdz Z ļoti bieži atbildu vien pati, žurnāla ietvaros organizēju kampaņu par karjeras un bērnu apvienošanu, par kuru varēsi lasīt marta Cosmo, atlasu Seksīgos letiņus, rakstu blogu internetā utt. Ar to visu es gribēju pateikt, ka nevajag baidīties darīt lietas, kuras pirmajā brīdī šķiet neiespējamas. Re, pirms tiem pieciem gadiem piezvanīju uz Cosmo redakciju un man uzticējās! 

Vienā gan varu atzīties - man ir ļoti bail par to, ka citi darba piedāvājumi man līdz šim nav šķituši gana aizraujoši. Tieši tāpēc iebildu kādai draudzenei, kura tikko noskatījās filmu Sātans Pradas bruņčos un priecājās, ka galvenā varone aizgāja no darba modes žurnālā. Manuprāt, īstajā dzīvē šāds scenārijas ir gandrīz neiespējams! Ja tu esi jauna un zinātkāra sieviete, tad darbs glamūrīgā žurnālā ar katru dienu aizrauj aizvien vairāk un vairāk (protams, reizi pa reizei uznāk apnikums, taču tad noder sarunas ar draugiem vai pat priekšniekiem). Jo tas, par ko mēs rakstām, ir tas, kas interesē un aizrauj arī mūs pašas. Tāpēc, lai arī starp spožām fotogrāfijām un Holivudas zvaigznēm, žurnālā ir arī mūsu sirdis un dvēseles.

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Tā, ja nekļūdos, tad vienīgā, no kuras rekadtores es vēl neesmu sagaidījusi stāstiņu ir Elīna... :) Šis bija ļoti jauks... Jā, un dzīvē nekas nav kā filmās... ;-)
16.01.2008 03:15 | saite | Atbildēt

+0
Kad gāju uz nu jau pašreizējā darba interviju, neticēju, ka mani pieņems, tāpēc, kad man zvanīja un teica, ka esmu pieņemta, ļoti apmulsu :-D , jo kaut kā neticējās, jo ši darbs ir pavisam cita profila nekā tas, kur strādāju iepriekš.
Bet par kurpēm- man patīk augsti papēži, bet ikdienā velku reti, jo esmu no tām "zem kurām zeme deg", tā teikt, man papēži nez kāpēc baigi ātri lūzt :-D .
10.01.2008 10:40 | saite | Atbildēt

+0
Pasar, dies! Ceru, ka mani tāds liktenis nepiemeklēs! :D Godīgi sakot, zinu, kur strādāšu, man jau piedāvājums ir. Zinātniskā vidē. Un tur nu ir vienalga, vai man kerzi kājās, vai papēdenes. Loģiski, ka keržus vilkšu! Un man kaut kā tā biloģiskā pieeja tuva... Tagad skatos, ka mamma mokās, jo jaunībā ar papēdenēm staigāja. Nu jau vairs nav viegli ar tādām paiet, bet zemās arī nevar vilkt, jo kāja ir deformējusies. Negribu tā.
Un vispār - kas par to, ka kāds ne to padomā? Dzīvojam sev vai citiem? Jā, es arī ne vienmēr atstāju to labāko iespaidu, tomēr tā esmu un palieku es. Ja es kādam neesmu pieņemama ar saviem bezpapēžu apaviem, tad lai iet dillēs! :) Esmu pietiekami spējīga, lai atrastu sev tādus cilvēkus apkārt, kam svarīgāk, lai es jūtos brīvi un varu izpaust savu potenciālu, nevis spēkus novirzu, lai justos puslīdz normāli drēbēs, kuras nav manam garam piemērotas... Eh:)
10.01.2008 05:44 | saite | Atbildēt

+0
essnee, man pat ziemas zābaki tagad ir ar augstiem papēžiem (nu labi, uz laukiem un pie dabas es šauju ar zemajiem). Patiesībā sākas tas viss ar to, ka sapratu, ka ar savām kedām nespēju atstāt gana nopietnu iespaidu uz intervējamo. Taču darbs man ir ļoti svarīgs, tāpēc nācās ko mainīt savā ierastajā ģērbšanās stilā. Nebija jau arī tā, ka biju pavisam alternatīva meitene (cik esmu ievērojusi, Tevi tam lokam var pieskaitīt), taču augstpapēdeņu man tiešām nebija. Interesanti, ka decembrī, kad intervēju gada iedvesmojošākās sievietes, pārrunājām šo pašu tematu ar vienu no "Madaras" īpašniecēm Lotti Tisenkopfu. Pat viņa atzina, ka mēdz analizēt to, ar kādu cilvēku tiksies darba darīšanās, lai tikšanās reizei atrastu "īsto" apģērbu.
Ar to visu gribēju teik - varbūt nemaz nepaies tik daudz gadi, kad nēsāsi ar ;-)
10.01.2008 01:19 | saite | Atbildēt

+0
ļoti patīk man šitādi stāsti :) cilvēki, kurus iepriekš zinājām tikai pēc vārda un uzvārda zem rakstu virsrakstiem, tagad šķiet, kā savējās ;)
09.01.2008 23:53 | saite | Atbildēt

+0
Zane, un tagad tu nēsā tās trakās kurpes? Nu nē, nebiedē mani, es arī kopš modeļu skolas laikiem visiem saku, ka man nevajag tos moku rīkus, kas atgādina ķīniešu lotosa pēdiņu kurpes! :D Vai tiešām es tādas kādreiz nēsāšu? Ceru, ka nē...
09.01.2008 21:50 | saite | Atbildēt

+0
Ja jau vesela bloga ieraksta verts stasts, tad driz gaidisim jaunu bloga ierakstu! ;-)
09.01.2008 19:46 | saite | Atbildēt

+0
Ērika, tā nav godīgi, jo Tu neko neizstāsti, taču pamatīgi saintriģē :) Un, Elīna, kūka būs tuvākajās dienās. Apsolu :)
09.01.2008 19:39 | saite | Atbildēt

+0
Nevar jau tā pāris teikumos izstāstīt, kā es nokļuvu Cosmo :) Tas jau ir vesela bloga ieraksta vērts stāsts :) :)
09.01.2008 16:18 | saite | Atbildēt

+0
Tāpēc jau man šorīt likās, ka baigi prasās viena maza tortīte... :)
09.01.2008 14:55 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits