Mīlēt sevi

10.04.2008, erika_berzina

Man nav 90-60-90 (vai kāds cits figūras standarts). Nav, nekad nav bijis un, visticamāk, arī nebūs. Māte Daba mani ar apveltījusi ar apaļīgām formām. Jā, jau kopš 12 gadu vecuma es esmu apaļa. Esmu ar to cīnījusies, esmu mēģinājusi kaut ko izmainīt, bet man ķermenis spītīgi vairāk vai mazāk ir turējies pie sava. Tomēr visu šo gadu laikā es esmu iemīlējusi sevi tādu, kāda es esmu. Un nu es ļoti labi sadzīvoju ar savu ķermeni.

Šķiet, ka visgrūtāk savu apaļīgumu bija pieņemt pusaudžu gados, kad tik ļoti gribējās būt tādam pašam kā visi pārējie. Skolas laikā kopā ar klasesbiedreni (kas arī bija ar līdzīgām formām) veiksmīgi cīnījāmies pret puišu dzēlīgajām piezīmēm. Un lieliski mācējām sevi aizstāvēt - ar pretsmiekliem, jokiem un asprātībām.

Vidusskolas pēdējās klasēs es pamazām sāku meklēt savu īpašo stilu, mēģinot būt pēc iespējas atšķirīgāka, ģērbjoties izaicinoši spilgtās, pilnīgi trakās un neordinārās drēbēs. Un cilvēki ievēroja ne jau manu apaļīgumu, bet gan to, kā es sevi pasniedzu - drosmīgi, radoši un ar dzirkstošu prieku. Mana pārliecība par sevi tikai pieauga. Protams, brīžiem bija arī grūti - īpaši tad, kad neveicās attiecībās, jo šķita, kas pie visa ir vainīgi vien liekie kilogrami (meli!).

Pirms pāris gadiem, kad sapratu, ka esmu jau kļuvusi pārāk apaļīga, ļoti mērķtiecīgi divu gadu laikā atbrīvojos no 20 liekajiem kilogramiem. Darīju to pati, neviens mani ne spieda, ne kontrolēja. Par pamatu ņēmu Svaru vērotāju ēšanas principus un pati sekoju līdzi tam, kā tos ievēroju. Nu jau ilgāku laiku esmu veselīga uztura piekritēja, kaut gan neliedzu sev arī ne našķus, ne kārumus. Dzīve taču ir jāizbauda!

P.S. Un kā ir ar tevi? Vai tu esi apmierināta ar savu figūru?

Komentāri [21]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Man vienmēr licies, ka esmu apaļīga, jo visas pārējās meitenes pārsvarā bijušas ar mazākām krūtīm un dibeniem - tādas trausliņas un it kā pieņemtajiem meitenīšu standartiem. Man ir 92-66-89. It kā jau gandrīz ir tas populārais ideāls. Bet es esmu 167cm gara. Nezinu, kāpēc, bet pēdējā laikā es SEV neliekos apaļa, uzskatu, ka mana figūra ir sievišķīga, taču manā vecumā /17/, kad visi pārējie gan izskata ziņā, gan prātiņā ir mazāki, nav diez ko viegli, jo tajā brīdī PAREIZĀKĀS ir /teikšu godīgi/ kārnās vai puiciskās meitenes - nekur nekā, kur ieķerties, A-B izmērs, ne vairāk kā 60 kg un 36.-38. apģērba izmērs.
Ko darīt? Jādzīvo nost :D.
Nepiekrītu iepriekšējam komentāram /"Galu-galā - Mūsu ārējais izskats ir mūsu iekšējās domāšanas rezultāts."/, jo kāda jau no bērnības piedzimusi tieviņa un viņai nav jārūpējas par savu figūru, taču cita piedzimusi apaļāka un visu mūžu cīnās ar it kā liekajiem kilogramiem, apkārtējo aprunāšanu un neīstajiem izmēriem veikalu plauktos. Vai tiešām iekšējās domāšanas rezultāts??? Ja runājam par koptēlu - jā! Kā tu sevi pasniedz.
Bet ne jau "Kāda ir tava figūra". Jo ne visu var izmainīt ar diētām un trenažieru zālēm.
Vai vispār ir nepieciešams dzīties pakaļ modeļu aprisēm un operāciju galdiem?
Kāda jēga kritizēt jau tā "perfektās" superzvaigznes vai kaut vai kaimiņieni no blakus dzīvokļa?
Pašas sievietes rada stereotipus, pašas noniecina viena otru, pašas cīnās ar savu neapmierinātību.
Stulbi tas viss ir.
VEIKSMI DZĪVOŠANĀ AR TĀDU ĶERMENI, KĀDS KATRAI NU IR.
:)
01.02.2009 21:34 | saite | Atbildēt

+0
Ā, izlasīju par to nolaišanos ap 30 gadiem. Nu zini, Vētrasputniņ, daudzas jau tur nevar neko darīt, jo bieži t.s. "nolaišanās" ir saistīta ar bērnu dzemdēšanu un apkopšanu, hormonālajiem preparātiem, tāpēc, nesaki ne pieci, ka Tev pašai pēc šitādas izrunāšanās pēc bērna būs tālu līdz parametriem...Ceru, ka nē, tpfu, tpfu, tpfu... Bet par sevis nekopšanu, kas nav saistīta ar svaru, taisnība gan. Vajag sevi kopt.
17.04.2008 21:26 | saite | Atbildēt

+0
Mans stāsts ir līdzīgs - pamatskolā līdz gadiem 14 biju resna. Kaut gan neviens mani neaprunāja atklāti, jo labi mācījos un biju sabiedriska, es ļoti to pārdzīvoju. Kā gribējās būt ja ne skaistai, tad vismaz normālai...Tad manī kaut kas mainījās un pēdējā klasē notievēju, biju laimīga, jo izskatījos arvien labāk un labāk. Neko lietas labā nedarīju, tas notika pats no sevis. Kāzās man bija 90-60-90. Vēlāk svars pamazām pieauga hormonālo tablešu dēļ. Tagad ar svara vērotājos iegūto informāciju ik pa laikam atgriežos normas robežās, bet nosliece uz lieko svaru man tomēr ir. TIeku iekšā 38-40 izmērā un varu stilīgi apģērbties, kas arī ir galvenais. Par riepiņu uz vēdera vai celulītu īpaši nestresoju, vienkārši nevelku neatbilstošu apģērbu un tas nav redzams. Taču, vienalga, ja kaut kas noiet greizi attiecībās, manī iezogas doma, ka tas viss resnuma dēļ. Laikam psiholoģiskā trauma...
17.04.2008 21:17 | saite | Atbildēt

+0
Mans augums ir ideāls!!- man ideāls!! es to mīlu un cienu! Māku ar to sarunāties un saprasties, kad gribas, sarunāju atlaist bremzes un panašķoties, bet kad vajag, tad pacešamies!! :) pēc skata esmu gara, slaida varbūt par maz formīga, bet nu tāda, kā tagad bija modē, kā modeles, BET mani tas nežēlīgi tracina un es saprotu kā jūtas tāsmeitenes, kuras ir zem spiediena, jo visur, itin visi žurtnāli- SĀKOT AR COSMO - veicina šo kultu, manā uztverē palstmas kultu! Kas tas ir par pasaules idiotismu, ka visiem ir jābūt standarta, kā no rūpnīcas - vienkārši vāks, es pat esmu mazliet nelaimīga, ka esmu kā visas šīs štancētās meitenes, labi, ka ir man dažas īpatnības, atšķirības un pat neglītumi, kaspadara mani uznikālu, jo negribu, nu tiešam negribu būt 21.gs plasmas bārbija!!
Tikai ir vēl viena lieta, aks mani nenormāli kaitina - liekais svars,ko dažas labas tik veicina, ne jau skaistuma dēl, bet VESELĪBAS, ir tik daudz slimību, kuras vienkārši cilvēks sev nolemj ar lieko svaru!! Tā dēlgan ir vērts paxcīnīties un pasportot, lai ķermesni kustas, lai nav viena apaļa tauku bumba!! :)
Un Jurai7 ( meitenei, kas gribēja Lidu) Nevejag, nevajag šādus debīlus līdzekļus, nav vērtas sava ši mirkļa nedrošības un kjompleksu dēļ sadirst ķermei visai dzīvei!! sporto, ēd veselīgu un audzini raksturu, piespiežot ievērtot tos svar vērotājus, vienreiz izdevās, izdodies vēlreiz, tikai tas aju nav tas grūtākais, grūtākais ir atrodort ideālo svaru, to noturēt!! :) izdodies, saņemies, būs labi!! :)
14.04.2008 01:42 | saite | Atbildēt

+0
Man ir 90-60-90, un esmu par to lepna :-) Manuprāt, par sevi jārūpējas. Protams, paldies mātei dabai, kas man devusi šādu augumu, bet jāseko arī pašam līdzi, lai nenolaistos. Esmu redzējusi n-tās sievietes, kas jaunībā slaidas un smukas, bet ap gadiem 30 nolaižas tā, ka bail skatīties.
12.04.2008 21:06 | saite | Atbildēt

+0
paldies jums miļās meitenes par atklātību! tagad daudz labāk sapratīšu arī ļoti, ļoti tievās meitenes!
un, kā jau teicu, dzīve ir jāizbauda :) un jāmīl :)
11.04.2008 00:59 | saite | Atbildēt

+0
Piederu pie "pārāk tievo meiteņu" klubiņa. Kādreiz to ļoti pārdzīvoju, nu jau esmu ar to samierinājusies. Varu ēst visu, kas vien ienāk prātā, bet svars paliek nemainīgs. Protams, ir reizēm sāpīgi dzirdēt visādas piezīmes par pārāk lielo tievumu, bet nu...neko tur nevar darīt. Esmu sapratusi, ka ir cilvēki, kas cīnās ar lieko svaru un ir tādi, kas neveiksmīgi cenšas pieņemties svarā.
Bet galvenais ir atcerēties, ka inteliģenti cilvēki otru nevērtē pēc resnuma vai tievuma, bet gan pēc rakstura iezīmēm, inteliģences līmeņa un tamlīdzīgām lietām.
:-)
10.04.2008 22:49 | saite | Atbildēt

+0
essnee,izlasot Tevis rakstīto, likās, ka pati būtu to rakstījusi.arī es esmu saņēmusi šāda veida "komplimentus", bet tādi nu ir mani gēni.un pats stulbākais bija tas, ka nu nebiju es Traki tieva, normālas miesasbūves, sportiska...bet sāpēja dikti tie uzbraucieni, lai agn sapratu, ka tas nebija ar ļaunu teikts
10.04.2008 21:16 | saite | Atbildēt

+0
Jā, arī es esmu diezgan tieva, tāpat kā jau dažas iepriekšējās meitenes rakstīja. Agrāk tiešām bija kauli un āda, tad sāku domāt, ka tas ir par traku un ēdu ļoti daudz. Tagad jau ribiņas nevar redzēt, taču vienalga esmu tieva. Man arī tāpēc dod mazāk gadu. Citas meitenes apskauž mani auguma dēļ, lai arī es viņām saku, ka arī būt pārāk tievam nav labi. Pareizi jau ir, ka apaļīgiem cilvēkiem izteikt piezīmes ir nepieklājīgi, bet mums- tievajām gan var piesieties, bet tas taču ir tikpat nepatīkami. Man arī ir teikts, ka noteikti slimoju ar bulīmiju vai anoreksiju, tas mani tā spēj nokaitināt. Es taču neesmu vainīga, ka varu ēst kā zilonis, bet lieko kilogramu kā nav, tā nav. Var redzēt, ka dažiem skauž un viņi sāk savu indi gāzt virsū. Bet tieši tādēļ esmu sapratusi, ka reti kuram ir ideāls augums, un kāds vienmēr var pateikt ko riebīgu, tādēļ esmu sevi iemīlējusi. Tāpēc iesaku arī pārējām to darīt, nevis iespaidoties no cilvēku piezīmēm. Citādi var gadīties, ka jūs būsiet tik grūti strādājušas, lai notievētu, bet citi vienkārši aiz skaudības sāks teikt pretīgas lietas.
10.04.2008 18:49 | saite | Atbildēt

+0
Man ir 18 gadi un sveru gandrīz 90 kg. Tiesa, tik liela neizskatos, varbūt kauli... nezinu! un man ir kompleksi. Riebjās, kad ieejot veikalā, viss skaistais ir par mazu un no 20 biksēm der tikai 1. arī draugs man ir tievs un smalks. Reiz ar svara vērotājiem nometu 15 kg! tagad mēģin, bet nekas nekustās, un godīgi sakot, pa visu internetu meklēju LiDu. nevaru vairs to izturēt!!!
10.04.2008 18:29 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)