Atkarīgas attiecības

22.04.2009, zane_nikodemusa

Reiz draudzējos ar puisi, kurš jau pirmajā mūsu tikšanās reizē mani apbūra ar saviem stāstiem. Viņš pat par sarkankrūtīšiem runāja tik skaisti, ka, ja tos gadās redzēt tagad, nevaru neiedomāties par viņu.

Iepazināmies kādā pasākumā. Sākumā par interesanto vīrieti nezināju neko. Vēlāk manīju, ka viņam ir problēmas ar alkoholu un narkotikām, savukārt no paziņām uzzināju to, ka manam draugam ir sieva un bērns. Un, tici vai nē, tas viss man tā īsti pieleca tikai pusgada laikā. Tad apņēmos beigt sevi mocīt un iemīlēties kādā sakarīgākā cilvēkā. Tas nebija viegli.

Visgrūtāk bija iznīcināt sevī glābējas lomu, jo biju pārliecināta, ka esmu spējīga cilvēkam likt atteikties no alkohola un narkotiku reibuma, savukārt doma par viņa sievu un bērnu mani sarūgtināja tikai uz brīdi, jo jau agrāk biju nonākusi pie secinājuma, ka dzīvē mums var būt vairāki nozīmīgi cilvēki, tas ir, vairākas mīlestības. Kāpēc gan lai viņam pēdējā un liktenīgā nebūtu es?

Tik ļoti optimistiski skatījos uz mūsu attiecībām un to nākotni arī tāpēc, ka tad, kad tikāmies, vīrietis vienmēr bija skaidrā. Par "ceļojumiem", kuros viņš dodas ar alkohola un narkotiku palīdzību, puisis man tikai stāstīja vai rakstīja vēstulēs. Savukārt par sievu un bērnu viņš man personīgi neko nav minējis pat līdz šodienai, kas mūsu draudzēšanās laikā man ļāva saglabāt ilūziju, ka viņu vispār nav. Tā nu pusgadu baudīju šī vīrieša klātbūtni un stāstus vai arī raizējos par to, ka viņš bez ziņas ir nozudis uz nedēļu, divām. Un tad pēkšņi sapratu, ka vairs nespēju tā dzīvot, ka gribu sev blakus vīrieti ar vienu personību, nevis septiņām sejām.

Protams, nebija tā, ka es acumirklī pārtraucu ar viņu sazināties, jo patiesībā vēl joprojām mīlēju viņu. Kārtējā pazušana no viņa puses, manas sarunas ar draudzenēm, pašas cenšanās pieņemt faktu par viņa atkarībām un sievu un bērnu - tas viss soli pa solim man ļāva no viņa attālināties. Es melotu, ja teiktu, ka laikā, kad mēs jau vairs nesatikāmies, taču viņš man atsūtīja kādu vēstuli vai īsziņu, es nenotrīcēju no prieka. Visticamāk, ja viņš tad mani būtu aicinājis uz satikšanos, es atkal būtu aizskrējusi pie viņa.

Tikai tagad, pēc pāris gadiem, varu godīgi teikt, ka priecājos, ka neesam kopā. Cik zinu, viņš ir iegrimis vēl dziļākā narkotiku un alkohola purvā, taču stāsta tikpat skaistus stāstus kā agrāk. To gan man pietrūkst, jo tie bija mana narkotika un alkohols.

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Written in my heart.
I've gone
near the sound
of an open
aspect waiting
for a blackbird,
and now, while the north wind appears
with a delicate
care, I follow
the sun....
Francesco Sinibaldi
16.06.2009 22:28 | saite | Atbildēt

+0
Jāsaka, ka man šī iemīlēšanās visādos dīvaiņos ir visai raksturīga, tāpēc spēju tevi Zane saprast. Īstenībā es par šo tēmu šodien ļoti aizdomājos, pat savā blogā ierakstīju. Taču kopumā skatoties uz šo lietu jāsaka, ka ne vienmēr tas it kā alkoholiķis vai it kā narkomāns ir jāglābj no viņa paša. Jāsaka, ka man ir daži draugi, kas lieto narkotikas. Nē, ne regulāri, taču biežāk kā vidusmērā cilvēks "vienreiz dzīvē zāli". Neesmu gan dzirdējusi, ka kāds no viņiem lietotu kādas patiešām stipras narkotikas(vairāk gan tādu LSD, zāli), bet kopumā gribu teikt, ka vismaz man zināmie ir pavisam normāli. Normāls darbs, stabili ienākumi, renstelē neguļ. Mana izpratne par normālu gan iespējams atšķiras, taču jāsaka, ka ārēji viņi neguļ renstelē, nav ar pārsistām sejām, tikai tādi frīkaini. Tāpēc vismaz es uzskatu, ka ne visi narkotiku lietotāji būtu no sevis jāglābj. Gluži pretēji ir sabiedrības daļa kur narkotikas ir visai ierasta izprieca, ikdiena un tie cilvēki spēj sadzīvot ar šo savu ieradumu visai labi. Taču tomēr šķiet, ka šis nebija tavs gadījums! :-) Lai turpmāk veicas izvēlēties pareizos vīriešus!
/Kālo
29.04.2009 00:08 | saite | Atbildēt

+0
Man ir draugs, kurš aizraujas ar narkotikām, alokoholu. Mēdz pazust uz nedēļu, katru dienu solot rīt būt mājās. Nesaprotu, kur palicis tas džeks, kāds viņš bija mūsu attiecību pirmajā mēnesī - ne dzēra, ne narkojās! Tagad rit mūsu otrais mēnesis un es galīgi neko nesaprotu. Pati jau jūku prātā, tik tālu tas mani ir novedis! :(
25.04.2009 06:20 | saite | Atbildēt

+0
Ojā, es arī esmu bijusi kopā ar alkoholiķi. Un tad sapratu, ka, ja es gribēšu auklēt kādu, tad es dzemdēšu, nevis būšu kopā ar tādu lupatu no vīrieša:D
23.04.2009 15:41 | saite | Atbildēt

+0
tas, ka atkarīgie ir emocionālāki, tas tiesa. (uzmanīgāki?? nu mana pieredze rāda pretējo. būtu uzmanīgāki, pamanītu ka mani tā atkarība sāpina..) bet ja godīgi tad mani kaitina tie pār-emocionālie vīrieši, kas apdzeras un tad bimbā par visu, kas viņuprāt dzīvē iet greizi! DARI KAUT KO, JA KAS NEPATĪK! MAINI! bet nē, viņš piedzeras un bimbā.
23.04.2009 12:05 | saite | Atbildēt

+0
es arii esmu bijusi atkariiga.. toreiz man bija kaadi 14, bet vinjam 21.. tas ir visai briesmiigi ja skataas no viedoklja, kad meegjinaaju visu ko vien vareeju izdomaat,lai buutu ar vinju divata..bet no otras puses tas mani pilniigi noteikti ir padariijis par speeciigaaku personiibu.. tagad es esmu taa no kuras paliek atkariigi! nesaku ka ar to lepojos vai kkaa speciaali to meegjinu panaakt, bet taa vienk sanaak.. pieljauju, ka tas deelj manas pieredzes.. 8-)
23.04.2009 10:06 | saite | Atbildēt

+0
Man laikam, par laimi, nav bijušas tādas atkarības...
Lai gan jāatzīst, ka savos padsmitnieces gados biju atkarīga no kāda, kas šad un tad uzradās un nozuda... diezgan mistiski un nejēdzīgi... analizēju un centos saprast, kāpēc tā...
Taag jau uz to visu skatos pavisam no cita skatpunkta :-P
22.04.2009 18:34 | saite | Atbildēt

+0
Labi, ja vēl izdodas no tāda tikt vaļā. Ir jau arī apsēstie, kas ilgu laiku neliek mierā.
22.04.2009 18:23 | saite | Atbildēt

+0
dzejniece, manuprāt, ar prātu sieviete šādās attiecībās neiesaistās. Tur vismaz sākumā ir milzīga deva romantikas, jo ļoti bieži atkarīgie vīrieši ir krietni emocionālāki un uzmanīgāki nekā "neatkarīgie". Kaut iespējams tās ir tikai manas iedomas un patiesībā to romantiku rada vēlme rūpēties par kādu un viņu izglābt, lai dzīvotu laimīgi līdz mūža galam :-)
22.04.2009 15:41 | saite | Atbildēt

+0
vislabākā atkarība no attiecībām ir tāda, kur piedalās arī prāts, ne tikai sirds. un par sevi zinu noteikti, ka NEKAD NEKAD vairs negribētu attiecības ar kādu, kurš nemāk dzerot apstāties laikā.. Man liekas ka dzērājs domā tikai par sevi, bet attiecībās ir jādomā arī par otru, un par abiem kopā, ne tikai par sevi.
es esmu laimīga! un laimīga arī par to, ka savā laikā izbeidzu attiecības ar atkarīgo. tās pat nebij attiecības, jo viņam bij citas attiecības pirmajā vietā. es biju tikai pēc tam.
tagad atskatoties, es nudien nesaprotu, kur man bij prāts, ka to pieļāvu, un atļāvu tam turpināties..
22.04.2009 15:15 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits