Itāļu modes Meka Tavā zeķu atvilktnē!

26.10.2017

Donna B.C., specializētā zeķbikšu, zeķu un veļas veikala pirmsākumi Latvijā meklējami vairāk nekā pirms 25 gadiem. Tajā laikā Latvijā itāļu produkcija bija ārkārtīgs retums. Rodoties vēlmei ievest šīs valsts burvību, gaumi, stilu un smalkuma izjūtu arī Latvijā, Itālijas šarms turpina apburt Latvijas sievietes arī šodien. ”Donna B.C. ir Itālijā ražotu zeķbikšu zīmols, un mums ir bijusi vienreizēja iespēja nosaukt savus veikalus tieši šo ražotāju preču zīmes vārdā, izveidojot veikalu tīklu Latvijā,’’ stāsta Donna B.C. pārdošanas speciāliste Aļona Vavilova.

Zeķbikses un apakšveļa – tikai sieviešu pasaule?

Lai arī cik ironiski šķistu, tieši vairums apakšveļas, zeķbikšu un citu it kā sievietēm orientētu produktu ražotāji un modelētāji ir tieši vīrieši. Itālijā, Francijā arī Spānijā reti var sastapt sievieti zeķbikšu un veļas pasaulē. ‘’Donna B.C. zīmola ražotāji 1960. gados nodibināja kompāniju, ko nosauca par Calze B.C. Būtiski pieminēt, ka B.C. ir divu atsevišķi ģimeņu, vīriešu uzvārdu Bensi un Cavazzini pirmie burti,’’ stāsta Aļona.

Taču paliekot pie tā, ka zeķbikses un apakšveļa lielā mērā ir sieviešu pasaule, tieši ar šīm apģērba detaļām ir iespējams pilnībā mainīt sievietes sajūtas un attieksmi. ‘’Šī reizēm ne tik pamanāmā apģērba daļa sniedz sievietei pārliecību un paaugstina pašapziņu. Ar zeķbiksēm iespējams mainīt savu tēlu, piemēram, izvēloties ko nemanāmu vai tieši pretēji – izceļot, izvēloties krāsainas zeķbikses vai ar smalkiem rakstiem. Šobrīd ļoti aktuāli ir akcentēt apavus, izvēloties skaistas īsās zeķītes ar mežģīnēm vai smalku rakstu, ’’ viņa uzsver.

Kā veikt pareizo izvēli?

Nereti, izvēloties sev zeķbikses, sievietes nepietiekami pievērš uzmanību tieši detaļām. Bieži vien veikalu plauktos tiek paķerts pirmais, kas gadās pa rokai vai arī šim ir atlaide. ‘’Mums svarīgs ir sievietes komforts, jo ticam, ka mēs tirgojam nevis vienkārši zeķbikses, bet gan sajūtas un risinājumu,‘’ Aļona turpina, ‘’ir grūti noteikt precīzu skaitu, bet, regulāri strādājot ar klientiem, ir novērots, ka sievietes pārsvarā nezina, ko precīzi vēlas iegādāties. Tāpēc mūsu pārdevējiem ir svarīgi izzināt katra klienta vēlmes, lai nonāktu līdz tam galvenajam risinājumam. Izvēloties zeķbikses, es ieteiktu sākt ar nolūku – kādam dzīves brīdim tās ir nepieciešamas. Pēc tam svarīgi ir noskaidrot vajadzīgo krāsu, izmēru un, protams, blīvumu jeb DEN.’’

Maģiskais DEN un citi svarīgi aspekti, kam pievērts uzmanību

DEN jeb no franču valodas Denier (/ˈdɛnjər/) ir mērvienība, kas apzīmē šķiedras lineāru masas blīvumu, kur masa tiek mērīta gramos uz 9000 metriem. (denier=1g/9000 m). Vienkāršiem vārdiem sakot, DEN ir diega svars. Un zeķbiksēm tas apzīmē to, cik blīvi tās ir adītas. Jo mazāks DEN skaitlis, jo caurspīdīgākas un plānākas ir zeķbikses, jo skaitlis ir lielāks - tās ir blīvākas un ne tik caurspīdīgas.

Aļona stāsta: ‘’Donna B.C. saviem klientiem piedāvā plašāko izvēli ikdienas zeķbiksēm, zeķītēm, zeķēm ar nemainīgi augstu kvalitāti, kas 100% ražotas Itālijā,’’ viņa turpina, ‘’Donna B.C. sortimentā var atrast plaša DEN spektra zeķbikses: 8 den - 12 den ir īpaši plānas un izturīgas zeķbikses ar make-up efektu. 15 den – 20 den vairāk ikdienas zeķbikses, īpaši elastīgas ar nelielu spīdumu vai arī matētas. 40 den zeķbikses ir ar pakāpenisku vai vienmērīgu kompresiju. 50 den ir mikrošķiedras zeķbikses, matētas un ļoti samtainas, savukārt 70 den būs blīvas, puscaurspīdīgas ar kompresiju visā garumā, bet 120 den – blīvas, matētas un necaurspīdīgas, ar 3D vijuma tehnoloģiju, kas nodrošina siltumu un aizsardzību pret vēju.’’

Nereti sievietes nemaz neaizdomājas par to, cik būtisks ir zeķbikšu sastāvs, taču veikalā uz jogurta iepakojuma sastāva aprakstu skatīsies uzmanīgi. Ja ir vēlme, lai zeķbikses kalpo ilgi, ir kvalitatīvas, tad uzmanību vajadzētu pievērst arī tik vien niecīgai mazai detaļai – kādi materiāli un tehnoloģija ir izmantota ražošanā. ‘’Zeķbikses sastāv no LYCRA diega, kam, savukārt, apkārt ir apausts neilona diegs. LYCRA diegs sastāvā ir elastāns un neilona diegā - poliesters. Jo vairāk elastāna ir sastāvā, jo zeķbikses ciešāk pieguļ kājām un mazina iespējamību tās ātri vien saplēst,’’ uzsver Aļona turpinot, ‘’mūsdienās ir ļoti izplatīts mīts, ka plānākas zeķbikses ir neizturīgas. Izrādās, ka 8 den zeķbikses var būt pat izturīgākas nekā 20 den, tieši pievēršot uzmanību elastāna daudzumam sastāvā. Uz iepakojumiem vienmēr ir norādīta informācija, kas ir ļoti svarīga, kā arī tas apliecina zeķbikšu kvalitāti. LYCRA ir zīmols, ko var izmantot tikai un vienīgi iegūstot atbilstošu sertifikāciju.’’


Kā zināt savu perfekto zeķbikšu izmēru?
Kad izprasts, kāda DEN jeb blīvuma zeķbikses sieviete vēlas, ir ļoti svarīgi izvēlēties atbilstošu zeķbikšu izmēru. Iespējams, vairums sieviešu ir jutušas diskomfortu mirklī, kad tiek vilktas tikko nopirktās zeķbikses un tās saplīst... Vai arī – tās slīd nost. Aļona informē: ‘’Neskatoties uz to, ka mūsu ieradumiem ir liels spēks, ir jāņem vēra, ka ražotājiem izmēra standarti var atšķirties. Tāpēc vienmēr vajadzētu izpētīt izmēru skalu, kas ir norādīta iepakojuma otrā pusē. Mēs veikalā piedāvājam iespēju nomērīt gurnu apkārtmēru, lai pēc iespējas precīzāk noteiktu klientiem atbilstošāko zeķbikšu izmēru.


Kad viss ir skaidrs, atliek vien piemeklēt krāsu!
Vai varbūt ar to tomēr jāsāk? Taču skaidrs ir viens – krāsai ir ļoti liela nozīme, jo izvēles brīdī ir jāņem vērā daudz specifisku nianšu – apģērbs, apavi, tematika, noskaņa, gadalaiks un modes tendence.

Kā viens no piemēriem, ko nebūtu ieteicams kombinēt - tumšāka toņa zeķbikses ar gaišu kleitu, tādēļ līdzīga situācija varētu rasties, ja sieviete izvēlēsies pārāk blīvas zeķbikses savienojumā ar plānu kleitu. Ja ir iecerēts vilkt kleitiņu bez piedurknēm, tad ieteicams izvēlēties zeķbikses atbilstoši roku ādas tonim, tādēļ, lai kopējais tēls būtu sabalansēts. ‘’Lai rokas bālums netiktu izcelts uz, piemēram, tumši brūnu kāju toņa, kas nebūt neizskatītos arī gaumīgi un dabīgi,’’ atzīst Aļona.

Melnas krāsas zeķbikses vienmēr izskatās eleganti un kājas vizuāli padara slaidākas. Šobrīd ļoti aktuālas ir tumši pelēkas vai tumši zilas zeķbikses. Tās mūsu veikalos pieejamas gan caurspīdīgas, gan blīvas un matētas. Šādas krāsas toņus iesakām arī izvelēties, ja ir nelielas kāju vai vēnu problēmas, ko ir vēlēšanās paslēpt no citu acīm, ‘’ Aļona uzsver, ka ‘’atbilstoši apģērbam izvēlētas zeķbikses, izcels jūsu gaumi un stila izjūtu.’’

 

Donna B.C. veikali atrodami Rīgā, Jūrmalā, Kauguros, Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Valmierā un Saldū.

Vairāk informācijas www.donnabc.lv

vai Facebook lapā www.facebok.com/DonnaBCLatvia


Lai vienmēr ir augstā stila lidojums ekonomiskajā klasē!

Rakstu sagatavoja Anete Jaunzeme

 
Komentāri [1]
 
+0
Lieliski!
27.10.2017 17:21 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits