Grāmata iz bērnības

Reitings 946
Reģ: 24.04.2010

Sveikas , meitenes!

Šodien ar draugiem runājām par grāmatām, ko lasījām bērnībā un kas patika. Tad nu atcerējos arī savējo iemīļoto, diemžēl neatceros autoru un precīzu nosaukumu, tādēļ ceru uz Jums.

Grāmata, iespējams, saucās "Brīnumzeme", uz vāka bija bruņinieks melnās bruņās uz balta zirgs. Saturs bija tāds, ka kādam zēnam māsa bija komā, un viņš devās viņu atbrīvot. Grāmatā darbojās visādi simboliski tēli- bezgalības putns, visādi fantastiski radījumi...Laiks, kad to lasīju, varētu būt ap 1995./1996. gadu.

Vai kāda zina, par ko ir runa? ;-)

17.08.2011 02:55 |

Reitings 117
Reģ: 10.06.2011
Bērnībā biju liels grāmatu tārps. :-) Patika lasīt visādas pasakas, īpaši A.Sakses "Pasakas par ziediem" un K.Skalbes pasakas, iecienītas bija grāmatas no sērijas "Sprīdi pa sprīdim", Ēriha Kestnera un Astridas Lindgrēnes darbi, bet grāmatas-favorīti bija Poruka "Kauja pie Knipskas", L.M. Montgomerijas grāmatas par "Annu no Zaļajiem jumtiem", O.Preislera "Herbe ar lielo cepuri" un I.Indrānes "Tipsis, Topsis un Tedis". (l)
18.08.2011 17:34 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man ar bērnību saistās ''Bezgalīgais stāsts'',''Pifa piedzīvojumi'',''Divas Lotiņas'' un,protams,''Pepija Garzeķe'' :)
18.08.2011 17:40 |

Reitings 946
Milzīgs paldies, GUU!!!! (l) (l) To grāmatu sauc "Pasakzeme" ( Volfgangs un Heike Holbeini). Atradu pat, kur netā tā ielādējama elektroniski.
19.08.2011 03:27 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Mani favorīti bija pasaku grāmata "Ganuzēns un velns" :D izlasīju, pārlasīju vēl un vēl :D šķiet, ka daudzas dzīves gudrības arī no turienes smēlos.
tad vēl favorīts bija "Pieci bērni un kaut kas" un "Vējš vītolos". :)
un tad jau, protams, nāca "Sabrinas, pusaugu burves laiki" - reāli lasīju vienu grāmatu dienā :D tāpat bija arī ar grāmatām no skolas romānu sērijas :D
lauku bibliotēkā biju aktīvākais viesis - vismaz 4 nedēļā uz turieni šāvos.
19.08.2011 03:47 |

Reitings 946
"Pieci bērni un kaut kas"- tas bija par to smilšu feju? :-) Ja tas, tad man arī ļoti patika.:))
19.08.2011 03:49 |

Reitings 1202
Reģ: 29.01.2009
Aaaa, es bērnībā ar acīm vnk apriju visas grāmatas! :D Sprīdīša bibliotēkas gandrīz visas grāmatas patika, dažādu tautu pasakas, Z.Ērgles grāmatas, Ž.Verns, vispār piedzīvojumi + indiāņi bija super, vēl es lasīju no Apvāršņa sērijas par dažādiem ceļojumiem, īpaši man patika T.Heijerdāls, ai, nemaz tak nav iespējams visu atcerēties, man kaut kā neiet kopā autors, virsraksts un saturs, žēl gan. Ā, tak "Nilsa Holgersona brīnišķīgais ceļojums," Mumini, Dž.Londona grāmatas, vispār viss pēc kārtas:) Man patīk arī pārlasīt dažas grāmatas, pēc tā var tiešām pateikt, cik laba ir - ja ar aizrautību var lasīt visos vecumos, tad tā ir grāmatu grāmata:) Dažreiz gan bija žēl, jo sabojājās labais bērnības iespaids. Atceros, ka Verna "Kapteiņa Granta bērnos" bērnībā baigo mīlestību saskatīju, vēlāk gan tikai ceļojumu:D Nu jā, sīkajiem jau tā iztēle citādāka - ja varoņi brauc kopā karietē, tad tur tādu mīlu var izfantazēt, ka nu tikai! :D
19.08.2011 04:14 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Džuliāna, cik atceros, tad, jā. :-) Bet toreiz man tas "kaut kas" likās tāds mistiski nesaprotams, tāpēc nevaru garantēt. Bet bija aizraujoša :)
19.08.2011 04:32 |

Reitings 946
Swiched on, vakar pārcilāju tās grāmatas. Tur bija tā Psamjāda ( vai kkā tā) smilšu feja, kas izpildīja vēlēšanos ( katru dienu pa vienai),tāda spalvaina un pēc mērkaķa izskatījās.:)))

Vēl atradu M. Endes "Momo", tā arī ir nolasīta līdz driskām. :-D
19.08.2011 11:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)