Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

sviesta pupiņas

 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011

iegādājos un nezinu, kā pagatavot.. varbūt ir kāda laba recepte? :)

13.08.2011 15:40 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
:D Pirms 5 min. notiesāju veselu šķīvi tieši ar šīm pupiņām. Gluži recepte tā nav, bet es darīju ļoti vienkārši - sagriezu katru pupiņu pāksti uz pusēm, pannā izkausēju nedaudz sviesta, ātri apcepu pupiņas, lai ir nedaudz brūnumiņš, pielēju pus glazi ūdens, pievienoju sāli un atstāju apm. uz 20-30 min. sautēties. Tad noņēmu vāku, lai iztvaiko liekais šķidrums un pupiņas gatavas :) Man nu ļoooooti garšoja (l)
13.08.2011 15:47 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
ohoo, pamēģināšu, gribās man viņas :) :-P
13.08.2011 15:50 |
 
Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
Manaa gjimenee taas vienmeer tikushas vienkaarshi visaas paakstiis vaariitas saalsuudenii. Un tad katrs loba saveejaas aaraa un eed. Njamma! :-) :-)
13.08.2011 15:53 |
 
Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Pupiņas novāru sālsūdenī, tad novārītās pupiņas uz pannas apcepu ar ķiplokiem un sāli, pipariem, pēc tam sajaucu kopā ar vārītiem kartupeļiem :-)
13.08.2011 15:55 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mēs mēdzam sālsūdenī izvārīt un pēc tam rīvmaizē apcept.Ar visām pākstīm,protams.Tāda ņamma.Sakārojās tagad :D
13.08.2011 15:56 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
Heartkiller, skrien uz tirgu pakaļ un uztaisi, šodien mamma atnesa salātiem paredzētus un es pateicu, ka man dikti gribās arī,tā nu gāju un nopirku, bet atnesot biju apmulsusi, jo nezināju, kā varētu ļoti gardi pagatavot :-D :-P

meitenes, paldies par jūsu receptēm, es novārīšu un pēctam sviestā apcepšu ar ķiplokiem un mazliet asāku garšvieliņu kādu :)
13.08.2011 16:03 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
heheheee, tagad man ir sava feinā recepte, kopumā galīgi ne pēc latviešu ēdiena garšo, bet gardi.
pusstundu vāra sviesta pupiņas bez sāls, pēctam pakausē sviestu uz pannas uzliek tās pupiņas un pupiņām virsū mazmazlietiņ sviestu, apmaisa.. cep kādas 5 min, pa to laiku saspiež ķiploku vienu maziņu - 5/6 daiviņas uz 500 g sviesta pupiņu, sarīvē apmēram 20-30 g sieru. tad apmaisa pupiņas, piemet sieru, ķiploku, ja ir rīvētā veidā čili pipars, to mazliet pieliek un gaļas kopējo garšvielu kādas 3-4 šķipsniņas.. tad visu apmaisa, mazliet pacep - 3 min. apmēram un gatavs.. es tagad ēdu kopā viņu ar tomātiem un svaigu sieru ar zaļumiem, garšo vienkārši ideāli :D tā ķiploku smarža un garša mmmm (l) (l)
13.08.2011 17:07 |
 
Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
mana supergardā recepte:
pupiņas cep sviestā, kad jau gandrīz gatavas, pieber sīki sagrieztus sīpolus un turpina cept, kamēr tie kļūst zeltaini. tad pārlej pāri nedaudz saldā krējuma, un sautē, kamēr krējums sarec. pievieno garšvielas un pasniedz pārbērtas ar rīvētu kūpināto sieru
13.08.2011 18:32 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
jūs mani sakārdinājāt :-/
13.08.2011 18:46 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Dorota, priekš kam tu to uzrakstīji, tāda kaloriju bumba, a man siekala līdz grīdai! 8-)
13.08.2011 18:48 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es vāru sālsūdenī 10min, pannā apcepu 1-2cm gabaliņos sagrieztu vistas vai cūkgaļu. Pielieku sviestu, izvārītās pupiņas, uzberu rīvmaizi un visu sacepu kopā. Ēdu ar krējumu.

Parasti, cik redzēts tās pupiņas ēd, kā piedevu, man, saliekot kopā ar gaļu, sanāk pamatēdiens.
13.08.2011 18:54 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Dorota - savā receptē pupiņas Tu nemaz nepavāri? Zaļas cepot paliek gatavas?
13.08.2011 18:56 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
paldies par ieteikumu Dorota.
es esmu no tiem, kas kalorijas diezgan skaita, tāpēc, ja cepu tad nežēlīgi mazā eļļas daudzumā un piesekoju vispār ko un cik daudz apēdu. :-) mana recepte nav īpaši trekna, ja tā parēķina, uz 100 g tāds ēdiens varētu būt apmēram 150 kcal, un man arī viņš bija kā pamatēdiens, nevis piedeva :) tie svaigie tomāti ideāli viņam der klāt. :)
13.08.2011 19:17 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
var cept margarīnā? :-D
13.08.2011 19:19 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
itaalija90, man bija margarīns, nekādas atšķirības jau nav, vismaz es nejūtu :D tā ka - droši .. bet vispār jau vajag paeksperimentēt visu ko :) ieteiktu gatavojot pievienot nevis ierasto sāli, bet citas pikantākas garšvielas vai kaut ko tādu ar interesantu piegaršu, vismaz ir kas savādāks :)
13.08.2011 19:38 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Pirmajā gatavošanas reizē negribas jau sākt ar ekspermentēšanu. :-) Šonedēļ man pupas nespīd,jo tirgus pēc stundas ciet un vairs nepaspēšu. Rīt arī ciet.
Jāgaida nākamais vīkends. Es tik īsti nesaprotu kā pareizi ir cept rīvmaizē. Ļoti sen atpakaļ mēģināju un man nesanāca kā omei-kraukšķīgi un gardi,bet viss vienā pļurā :-D
13.08.2011 19:50 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
Itaalija90, a es šodien arī pirmo reizi gatavoju un jau sāku eksperimentēt, parasti man šitie eksperimenti forši sanāk, tapēc nebaidos šo to pamainīt :-P pamēģini, kaut vai ar sīkumiem sāc :) iesaku noteikti ķiplokus saspiestus likt, nezin kāpēc, ar tām pupiņām kopā garšo ļoti labi :) un tā visa pagatavošana bija diezgan īsa, uzliek tās pupiņas sautēties un tikmēr jau ko citu var darīt, var arī, protams, jau citas sastāvdaļas sagatavot, bet priekšrocība tā, ka nav pie plīts jāstāv visu laiku :) tāpēc arī varbūt darba dienā paspēsi sataisīt, ja nebūs slinkums :)
13.08.2011 20:04 |
 
Reitings 425
Reģ: 10.09.2009
Daudzām te tādas ekskluzīvas receptes. :-D Man garšo izvārītas sālsūdenī, un pēc tam apceptas sviestā. ņam ņam.. (l)
13.08.2011 20:07 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Paulinna man vienkārši stunda jābrauc uz tirgu un vienīgās dienas,kad varu to izdarīt ir piektdienas sestdienas :-) man parastā recepte ari ļoti garšo :-) :-D :-D
13.08.2011 20:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits