Neiet uz kāzām naudas dēļ

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009

Vai nauda vai pareizāk sakot tās trūkums ir iemesls, lai neietu uz radu kāzām.

Kāzu dāvana, iepakojums, ziedu pušķi, transports (auto, degviela, lai visas kāzu vietas izbraukātu..), štātes. Tas viss maksā brangu naudu. Ja tā aprēķina, bez 100 Ls neiztikt :-/ Nav man brīva sotaka, lai dotos uz kāzām... Vai tas būtu stulbi, ja es atteiktu?

11.08.2011 00:45 |

10 gadi
Reitings 10290
Es nez kur to naudu grabinātu, lai tikai tiktu, ja cilvēki ir svarīgi.

Bet:
1. vienmēr nav jāpērk jauna kleita;
2. matus pats var sataisīt, es, piemēram, esmu tā darījusi;
3. cik var atļauties, tik liek tai aploksnē.

Es, piemēram, būtu ļoooooti apvainojusies, ka kāds man tuvs cilvēks neatnāktu vispār. Ir tak apmēram skaidrs, ir viesiem tās naudas vai nav. manis pēc varētu nelikt aploksnē neko, ja tiešām grūti ar naudām.
11.08.2011 13:50 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
ljika, man tas pats!man arī šausmīgi nepatīk kāzas!ja es pati kādreiz precēšos, tad pa kluso tikai ar lieciniekiem!
11.08.2011 13:51 |

Reitings 68
Es uzskatu,ka arī pa mazāku summu var uzdāvināt dāvanu. Var taču izdomāt kautko orģinālu. Kleitu, ja pašai mājās nekā nav, var arī no kāda aizņemties. Matus arī var kāda draudzene palīdzēt sataisīt. Un viss būs super! :-) Nebūsi ne pirmā ne pēdējā kas tā būs izlīdzējusies.

Par to,ka draugs negrib piedalīties izdevumu segšanā.. Zinu vairākus cilvēkus kam tā ir pieņemts. Man pašai personīgi tas ir nepieņemami,bet cik cilvēku,tik viedokļu. Manam puisism arī mani radi ir svarīgi. Un nezinu vai spētu dzīvot ar cilvēku,kas man pateiktu,ka tie ir tavi radi,tad pērc dāvanu pati,es tikai piedalos dāvanas pasniegšanā! :-D
11.08.2011 14:05 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Manā skatījumā tas ir ļoti nepieklājīgi atteikties ierasties uz kāzām. Nav pat svarīgi, kāda iemesla dēļ. Jaunajam pārim vienmēr ir ierobežots budžets un arī viņi rūpīgi domā un izvēlas, ko aicināt, ko nē. un ja kāzās nav 100-500 viesu, tad jau tas vien, ka esi uzaicināta, ir liels pagodinājums, jo jaunais pāris ļoti vēlas, lai esi ar viņiem kopā šajā viņiem nozīmīgajā brīdī. Un tieši tā tas ir jāuztver, jo tieši tā tas vienmēr ir. Uz dullo uz kāzām nevienu neaicina.
Par jebkurām problēmām, kas saistītas ar kāzām, transportu naudu, ir jārunā ar to, kas aicina. Kāzās nekad nav tā, ka visas mašīnas ir 100% pilnas un nevienā no tām nav brīva vieta. Tāpēc jaunais pāris, ja vien informēsi laicīgi, kaut ko izdomās un sarunās, lai tiec. Par dāvanu- jaunais pāris vairāk apvainosies, ja neatnāksi nekā ja uzdāvināsi 5Ls. Kāzās dāvina katrs, cik var/grib. Galu galā- ja pavisam slikti ar naudu, dāvanu vari uztaisīt pati- kaut ko ļoti sirsnīgu, oriģinālu un pārdomātu- dāvana izcelsies un jaunajam pārim kaut kas paliks arī par piemiņu, ne tikai nauda, ko ātri iztērēs.
Ziedu pušķis- ja nav nauda- nedāvini superdārgu pušķi. Jebkurā ziedu veikalā var nopirkt glītu pušķi cenā līdz 10Ls. Par drēbēm- kāzās ir nepieklājīgi ģērbties spilgtāk, smalkāk par līgavu. Tāpēc kāzām ir piemērota jebkura mazliet svinīga kleitiņa vai kostīms. Nez vai ir tā, ka tev skapī ir tikai T-krekli un dzinsas :D Ja nu tiešām tik traki, var taču no kādas draudzenes kaut ko aizņemties.
Un vispār, teikt, ka kāzām vajag 100Ls ir muļķīgi. Ja gribas baigi izrādīties (lielākais pušķis, dārgākā dāvana, modernākā kleita) nevis apsveikt jauno pāri, tad var jau būt, ka vajag tos 100Ls un pat vairāk.
Un ja cilvēks nāk viens, pilnīgi normāla ir kāzu dāvana 20-25Ls. Bet tas atkarīgs no ienākumiem. Studentam tie varētu būt arī 10-15Ls, labā amatā pelnošam arī 50 un vairāk.
11.08.2011 14:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits