Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ruletes biskvīts :@

 
Reitings 135
Reģ: 25.04.2010

Meitenes, ko lai dara! Jau kuro reizi cepu, vai pareizāk - mēģinu cept ruletes biskvītu, bet viņš katru reizi iznāk kā pļeka! :@ tiešām sāk kaitināt! kas jādara, lai tas sanāktu tāds biezs, pufīgs, nu kā maize, nevis kā plakana pankūka!? dodi padomus no savas pieredzes! Rīt jācep rulete kaimiņienei, bet šitādu parodiju tak nevar nevienam rādīt! :(

09.08.2011 16:36 |
 
Reitings 1
Reģ: 29.01.2009
vispirms kartigi ir jasakul olas baltums ar cukuru. cik baltumi tik ed.k. cukura. jasakul ta lai putas vismaz uz 10 sek nezaude formu. tad japiekul klat milti cik olas tik miltu ed.k. un nevis jamaisa bet jakul. var ari turpinat ar mikseri. un tad olas dzeltenumi tapat jaiekul
09.08.2011 16:41 |
 
Reitings 1080
Reģ: 29.01.2009
5olas
5ēdk.cukurs
3ēdk.milti
2ēdk.kartupeļu cietes
(var pielikt šķipsniņu sodas)

Pagatavošana:
olas saputo ar cukuru,līdz masa mazliet dubultojas,kļūst gaišāka .tad pievieno izsijātus miltus ar cieti.viegli samaisa.liet uz plāts,kurā klāta ar cepampapīru.cep gaiši dzeltenu ;-)
09.08.2011 16:41 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
čau, mājsaimniece. man sanāk šad tad cept un izmantoju ļoti vienkāršu veidu.
ja taisi ruletes biskvītu vajag - 5 olas, cukuru pēc garšas, miltus kādas 3. ēd.k. nedaudz eļļas.
saputo atsevišķi baltumu, pēctam dzeltenumu un dzeltenumam pievieno cukuru. pēctam visu sajauc kopā un tikai tad pielej nedaudz eļļu apm 1 tējk. un tos miltus pieliec un tad ar samiksē vai samaisi to masu tā, lai nav kunkuļu.
ietauku ar eļļu to plāti uz kuras gribēsi likt biskvītu, tad uzliec cepampapīru un tad ietauko vēl nedaudz un beigu beigās - lej visu to virsū uz tās plātes un liec cepenē iekšā uz 250 grādiem, cep aptuveni 27-30 minūtes un biskvīts būs izdevies, mazliet zeltains un garšīgs ļoti :) šī ir mana recepte un man sanāca pat tad, kad pirmo reizi cepu un biju diezgan lielā šokā, jo domāju, ka kaut kas noies greizi :D
šādu biskvītiņu izmantoju arī rabarberu maizei vai ābolu maizei.. P.S. interesanti garšo, ja sadrupina nedaudz zemesriekstus un uzber uz tā biskvīta, kad viņš nav vēl gatavs un tad, kad ir gatavs - apber ar kanēli :) :) lai izdodās :)
09.08.2011 16:44 |
 
Reitings 135
Reģ: 25.04.2010
Tik dažādi ieteikumi! :D Nu jā, katram arī sava pieredzē, kā sanāk labāk!
Tā kartupeļu ciete tiešām palīdz tam, lai nesaplaktu biskvīts pēc izņemšanas?
09.08.2011 16:50 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
mana biskvīta recepte: 3olas, 3ēd.k.cukura, 3ēd.k. milti [var arī ņemt visu pa 4 vai 5, atkarībā cik lielu biskvītu vajag]
atdala olas baltumu no dzeltenuma, baltumu ieliek ledusskapī, dzeltenumu sakuļ ar cukuru, iemaisa miltus. saputo olas baltumu cietu [tā, lai bļodiņu apgriežot otrādi, tas netek ārā]. sakultajā dzeltenuma masā uzmanīgi iecilā baltumu. liek cepties 200-220` uz 15min! svarīgi, cepšanās laikā neatvērt krāsniņas durvis, tad biskvīts būs pufīgs un nesakritīsies! kā arī, kārtīgi jāsakuļ/jāsaputo olas! :-)
09.08.2011 17:01 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
vispār nekorekti uzrakstīju! 15min.nedrīkst vērt vaļā krāsniņu, bet cept sanāk ilgāk par tām 15min! :-D
09.08.2011 17:12 |
 
Reitings 190
Reģ: 31.03.2011
es ari šodien cepšu (l)..man sanāk,un mans puisis ir starā par vinju :)..es arī cepu tā,kā te jau vairākas minēja...5olas,5tejk cukura un 4 karotes miltu...tādās proporcijās :)
09.08.2011 17:51 |
 
Reitings 213
Reģ: 03.08.2011
Es iejaukšos ar savu jautājumu. :-)

Manis ceptie biskvīti līdz šim vienmēr ir sanākuši, bet man nekā neizdodas izveidot ruleti. Pats biskvīts ir maigs un pufīgs, bet plīst rullējot. :-/
09.08.2011 18:03 |
 
Reitings 190
Reģ: 31.03.2011
varbūt Tu liec par daudz miltus ..lasīju, ka miltiem jābūt mazāk kā citām sastāvdaļām..piemēram,ja 6 olas,tad 5 karotes miltu..
09.08.2011 18:07 |
 
Reitings 213
Reģ: 03.08.2011
Varbūt, es vienmēr ņemu vienādi gan olas, gan miltus. Redz kā es tagad izgāžos ar savu pavāra diplomu. :-D :-D
09.08.2011 18:15 |
 
Reitings 68
Reģ: 19.06.2011
Recepte elementāra:
5 ēd.karotes cukurs;
5 ēd karotes milti;
5 olas;
vaniļas cukurs garshai.
Olas dzeltenumu kārtīgi saputo ar cukuru, pieliek vanilīnu, tad iejauc miltus, tad lēnām iecilā saputotu olas baltumu. cep kamēr gatavs.
Lai malas rullējot neplīstu, vajag tās ar otiņas palīdzību apsmērēt nedaudz ar ūdeni un tad rullēt.
Nekad nav pievīlusi šitā recepte :)
09.08.2011 18:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits