Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā man būt

Reitings 18
Reģ: 29.01.2009

Kādu laiku jau domāju par to, ka vēlos izkratīt sirdi, bet tā īsti nezināju kam. Draugi man ir, taču, šoreiz priekšroku nolēmu dot rakstīšanai.

Jau apmēram 6 gadus dzīvoju kopā ar vīrieti, kā man šķiet/šķita - cilvēku ar kuru vēlos nodzīvot līdz mūža galam. Bet nu laikam pēc kārtas.

Iepazinos ar viņu, kad viņš bija dilemmas priekšā - viņš nespēja izdarīt soli un aiziet no sievas un bērna, vai precīzāk - no bērna. Es nebiju viņa aiziešanas iemesls. Varbūt mans piemērs viņam lika saņemties un aiziet. Arī es biju šādu soli savā dzīvē spērusi un salīdzinoši nesen.

Sākumā mēs šad un tad iedzērām kopā tēju, jo ne viņš, ne arī es savā dzīvē neko nemeklējām, bijām vīlušies iepriekšējās attiecībās un gribējās atpūtas. Taču vēlāk viņš mani sāka aplidot, nenoturējos un pieņēma to.

Attiecībās iesaistījām arī bērnus, ar laiku arī sākam dzīvot kopā, ceļot kopā. Kamēr bijusī sieva par mani nezināja, viss bija kārtībā. Kad uzzināja, bērnu sāka kūdīt pret mani. Par šiem gadiem atklausījos(un dzirdu vēl aizvien) tik daudz jēlību, riebeklību, apsaukāšanu, apmelošanu un ko tik ne, ka laikam jau tas mērs man ir pilns.

Piebildīšu to, ka visus šos gadus neesmu viņam liegusi tikšanās ar bērnu, kā arī iesaistīšanu mūsu ģimenē. Kad viņa bērns slimoja, visbiežāk mātei nebija laika, tāpēc viņš dzīvoja pie mums vai precīzāk - ar mani.

Pagājušajā vasarā uzzināju, ka bērnam kopš trīs gadu vecuma stāstīts, ka esmu ragana, kas nobur cilvēkus. Tagad man ir skaidrs, kāpēc, kad atbrauc drauga dēls, gaiss kļūst biezs...

Daudzreiz esmu sev teikusi, ka bērns nav vainīgs, ka viņam tāda māte. Bet nu jau šim tekstam seko - es arī neesmu vainīga un arī mans bērns nav vainīgs.

Kad atbrauc drauga dēls, mājās iestājas haoss un spriedze. Katru reizi nāk ārā tādi teksti, kas manai sirdij liek lūzt... viens no pēdējiem bija drauga bērna teiktais, ka mana meita nav man līdzīga, laikam jau ir paņemta no bērnu nama. kad viņam jautā, kāpēc tu tā saki, viņš tikai smejas sejā.

Pēdejā laikā, viņš dzīvo viens - māte no rīta uz darbu, vakarā vēl kautkur, kur sirds iekāro, un ap deviņiem beidzot ir mājās. Bērns dzīvo viens, attiecīgi to var redzēt attieksmē - jo praktiski ir tikai viņa viedoklis un viss.

Ja taujāsiet pēc Bāriņtiesas, tad teikšu, ka griezāmies un arī policijā, bet ja māte nav alko, narko atkarībā un nav ielas meita,tad viss ir skaisti un tēvam nav izredžu. Policija vispār pateica, ka tā nav viņu darīšana. Bāriņtiesa jau arī izcēlās - uz sūdzībam reaģē tik pēc pāris dienām.

Mans vīrietis sities galējībā, žēl viņam sava bērna (man jau arī). Kad bērns atbrauc pie mums, tad šis no biksēm gatavs izlīst,lai izdabātu un izdomātu izklaidi viņam un arī mums visiem. Viss jau labi, man patīk, ka kopā darbojamies, taču... visas šīs aktivitātes ir tikai tad, kad ir viņa bērns (t.i. katru otro nedēļas nogali, viņš dzīvo citā pilsētā). Kad viņa bērns nav, tad mēs varam kaut visu dienu pie TV nosēdēt un es viņu nevaru dabūt ārā no mājas.

Tad nu lūk, dzīvoju es savā dilemmas pasaulē... Cilvēks man mīļš un vēl aizvien uzskatu, ka ar viņu vēlos nodzīvot līdz mūža galam, taču patreiz sirdī iemājojusi dusma tāda, ka nesaprotu kā man būt. Viņa dēls brīžiem ir man tik nepieņemams, ka mums par to ir strīdi (vairs nespēju slēpt). Skatoties uz viņa dēlu, es saskatu viņa bijušo sievu, kas vēl aizvien dara man riebeklības, pašu dēlu, kas nu jau apzināti dara tā, lai es un mans vīrietis strīdētos, un mans vīrietis, kas izdabā visam bērna iegribām, bet man un manam bērnam no tā atlec - gandrīz nekas.

Pēc pēdējās viņa bērna vizītes pie mums, esam abi pārdomās. To var redzēt un just. Jūtu, ka viņš vēlas būt kopā ar mani, bet mana attieksme pret viņa bērnu viņam nav pieņemama. Neperu, nesitu, mani vienkārši var izbesīt elementāras lietas, man iestājas neoma. Es pati to visu apzinos un cenšos kontrolēt. Taču visam ir robeža un šķiet mans kausiņš ir pilns.

Atminos, ka nesen vīrietis man teica, ka man jāmaina attieksme pret viņa bērnu. Tad es pie sevis nodomāju, cik viegli, ka visu var novelt tikai uz mani.

Varbūt tiešām ir pienācis laiks iet katram savu ceļu, taču, esmu bez darba un iespējas kur aiziet.

Tāpēc nekas cits neatliek, ka samierināties un dzīvot kā ir, ja nu vienīgi - mainīt savu attieksmi pret viņa bērnu.

Rakstītajā nepieminēju, ka vīrietis pret manu meitu izturās ļoti labi, bet šajos pēdējos mēnešos, viņš ir ieinteresēts tikai savā dēlā. Kad es viņam to pateicu, viņš palika uz mani dusmīgs.

Eh, nu neiznu kā man būt. Ar prātu daudz spēju saprast un atbalstīt, taču arī es esmu cilvēks un man ir sirs, kura patreiz sāp...

Kā man būt...

26.07.2011 23:24 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
tu ar to bērnu esi aci pret aci aprunājusies par to, kā jūties, un ka tas, ka viņa mamma ar tēti vairs nav kopā, nav ne tava, ne kāda cita vaina, ka dzīvē tā notiek utt...
26.07.2011 23:30 |

Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
kaut kāds trakums :O
parunā ar to bērnu un viņa māti, tā nav audzināšana, kā viņa apejās pati ap to savu dēlu. kā vispār var tik ļoti neieredzēt otru? vienkārši būtu visi bijuši draudzīgās attiecībās bez riebeklībām, bet kādam kaut ko vienmēr vajag sarežģīt :|
26.07.2011 23:38 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Mazāk tajā visā jaucies iekšā. Ja bērns uzturas pie tevis, esi pieklājīga, bet neko vairāk. Tev nav jākļūst par viņa draudzeni vai otru mammu. lai vecāki audzina savu bērnu. Un vispār tieši tavam vīrietim/bērna tēvam jābūt atbildīgam par to, ka tu jūties labi kopā ar viņa bērnu. Viņam jāparūpējas par atmosfēru, nevis tev. Jo tas ir viņa bērns un viņš to uzliek tev par pienākumu
26.07.2011 23:40 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Es jau vispirms palūgtu tam vīrietim vispirms to bijušo sievišķi pie vietas nolikt, piedraudēt.
26.07.2011 23:41 |

Reitings 18
ir runāts ar viņu gan agrāk, gan arī nesen vēlreiz pārrunājām. bet viņš ļooooti tic tam ko saka mamma.
vienkārši, problēma jau ir tajā, ka viņā uztur šo naidu.
Lai arī pagājuši jau pietiekoši daudz gadu, mana drauga bijusī sieva vēl aizvien cer, ka viņš atgriezīsies, bet ja ne, tad izjauks mūsu attiecības.
Es neesmu tāds cilvēks, kas bērnam stāstīs kautko sliktu par viņa māti vai arī par kādu citu. es ļoti ceru, ka viņš augot sapratīs kā ir patiesībā. taču vai pietiks spēka un vēlēšanās gaidīt.
mēs taču vienreiz dzīvojam un negribas dzīvi izdzīvot ciešot...

26.07.2011 23:47 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
tev noteikti ir kaut kas jaadara-taa vairs nevar- tas puika nav vainiigs,ka maate slima. izrunaajies.tieshaam. pajautaa,vai vinjhs rgibeetu pie jums dziiivot-varbuut vinjam skauzh,ka jums ir maaja,gjimene un viss forshi,bet vinja maaminja nekad nav maajaas. beernu psihologjija taada ir-vinji nespeej izteikt to,tad dara sliktas lietas un ir riebiigi. bet tam ir dziljaaks pamats...nopietni.meegjini vinju uzlauzt..
26.07.2011 23:48 |

Reitings 18
Piekrītu Tev Čika uz visiem 100%,taču ne vienmēr sanāk tā.
māte bērnu neaudzina, bet tēvs satiek viņu reti. ja audzina, tad viss audzinātais tiek izbliezts.
piemēram. deguna šņaukšana, cik reizes esam teikuši par kabataslakatu vai salvešu paciņu (arī likuši, lai ieliek somā) kabatā. Kā māte to uzzin, tā gatavs - nav deguns jāšņauc,tas ir kaitīgi un izņem visu no kabatām, bērns atnāk no skolas ar kreklā saslaucīto deguna saturu.
Pēdējā laikā vispār šausmas - tēvs bērnu audzina, a šis viņam sejā smejas.
26.07.2011 23:56 |

Reitings 18
Paulinna, es jau mēģināju runāt. vīrietis gan mani brīdināja, ka bezceris un lieki nomests laiks. Bet es ticēju, ka es tomēr varēšu aizklauvēties. Bet nekā. uz visu ko es teicu, viņai bija viena atbilde - ka mans vīrietis viņai nav vajadzīgs un viņa ir pateicīga, ka es viņu savācu.
Sviests, ja ņem vērā, ka es par to kam un kas ir neesmu runājusi. Galu galā arī savākt nevienu nevaru, jo katrs esam cilvēks un pats spējam izlemt kur iet un kur ne.
Lai vai ko viņai teicu, viņa nedzirdēja.
Mēģināju arī otro reizi parunāt, tad kad bērns atbrauc un mani sāk apsaukāt manu paziņu priekšā (bērnam bija trīs ar pusi gadu) un sāk stāstīt, ka es esmu nulle un mani redz neesot jāklausa. Aizbraucu runāt, bet tas arī bija bezceris, šī tik nometās pleķos, trīcēja un bļāva.
Kopš tā brīža nemēģinu, jo jēgas nekādas. :(
27.07.2011 00:01 |

Reitings 18
Tille, es zinu, ka puika nav vainīgs. Mēs jau mēģinājām ar bāriņtiesas starpniecību mainīt bērna dzīvesvietu utt. bet tas viss beidzās ar to, ka tantuks mums laipni paskaidroja, ka šeit viņam nav personīgā istaba, būtu jādzīvo kopā ar manu bērnu - tas esot slikti. tad vēl piesauca argumentus visādus. Un skaistajā finālā bērna māte paskaidroja puikam, ka tēvs bērnu grib atdot svešām tantēm (bāriņtiesas pārstāves) un ja viņš pārnāks dzīvot pie mums, tad redz es neļaušu tikties ar māti utt.
Bāriņtiesa ir grimusi padomju laiku standartos un ja mums nav daudz naudas, tad izredzes nekādas. tad nu palikām pie tā, ka augot varbūt bērns pats gribēs pārnākt.
27.07.2011 00:13 |

Reitings 18
Reģ: 22.07.2009
Man liekas, ka tam bērnam vajag vairāk tēva uzmanības. Nevis dāvanas un formālu ciemošanos, bet tieši kontaktu ar tēvu, to drošības sajūtu, ka viņš ir stiprā aizmugure, kas palīdzēs un atbalstīs.
27.07.2011 00:19 |

Reitings 403
Savā ziņa kkas līdzīgs manai situācijai, tik es esmu sievas lomā.
Vīram darbā uzradās kolēģe, baigi labā draudzene viņam, tipa labākie draugi. Kā šai kkur vajag, tā tik šis skrien un ved, bet, nu, zinu, ka viņiem nekas nav bijis, tikai šīs draudzīgās attiecības. Man jau ar viņa par baigo draudzeni taisījās un manām meitiņām ar.
Pagājšgad vīrs aizgāja prom no mums, tipa, mani nekad nav mīlējis un bijis kopā tikai bērnu dēļ blā blā blā.. Tam neticu, jo kas tad bija pirms bērniem un kāpēc, tad bērniņu plānojām un precējāmies? Mums tās lielākās nesaskaņas sākās, kad sākās viņu draudzība.
Nu jā, un izrādās, ka šis aizgājis dzīvot pie tās savas kolēģes un viņam puiša. Paiet nepilns pusgads un tas puisis šo pasūta d.. Un šai jau tālu nebija jāmeklē, piesūcās manam vīram. Nesen vēl uzzināju, ka šai viņš visu laiku ir paticis.. Un tās "draudzības" spēlītes, pilnas ausis piedziedāt viņam utt. Bet, nu, labi, lai jau priecājas par to, ko ir dabūjusi. :-D Nekāda debesu dāvana viņš nav, un vēl attiecību sākumā šo par stulbu šis vēl sauc. :-D
Tāds aplidošanas periods.. :-D
Meitu klātbūtnē dusmās ir izsprukuši kādi daži vārdi, bet ne rupji, bet vnk slikta viņa utt., runājot par to sievieti. Savaldīties ir grūti. Bet, nu, pagājis ir gads un 4dien mūsu laulība tiks šķirta, un priecājos par to. :-) Priecājos, jo mani ar viņu nekas vairs nesaistīs. Rāpotu viņš atpakaļ pie manis, neņemtu, jo tam kam esmu gājusi cauri šajā pēdējā gadā.. Pff.. kretīns pēdējais. 8-) :-P
27.07.2011 00:30 |

Reitings 403
Ā, un par Tavu problēmu. Bērna tēvam vajaga par šito situāciju izrunāties ar savu bērnu, nevis Tev pašai ar to bērnu runāt.
Un par to Tavu braukšanu pie viņas attiecības skaidrot.. vnk pī.. Ierastos kāda pie manis attiecības skaidrot, laikam noslānītu. Jo nav tiesību jaukties māte-bērns-tēvs attiecībās trešajām personām. Šis jautājums ir jārisina bērna tēvam, nevis Tev.
27.07.2011 00:34 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Man jau izliekas, ka tev tas pacietibas jau ir parak daudz..dels ir vecaku (shaja gadijuma- mates) spoguljattels.

Vinjs atkarto visu, ko savas majaas ir dzirdejis no vinjas, tapec ari tadas "perles" dzirdi, jo nevar berns no savas galvas izdomat un pateikt, ka tu esi nulle vai vel ko citu. Vinjs kopee savu mati. Ta ka saprotams, ka no mates dels neies prom, shadu attieksmi sanjemsi visu laiku. Taa sieviete vienkarshi ir slima, jukusi...nespej piedot, ka ir palikusi viena ar deelu, iespejams tevis delj..(vinjaspraat).
Taadas manas pardomas pec izlasiitaa...

Kadu strategiju tev izmantot, tev pashai jaizlemj, megini izvilinat no viriesha naudu, ietaupi sev kautko utt, iekraaj.

Godigi sakot, man tava vieta niezetu nagi to delu kartigi paraut uz auss ja saak stradat kadas riebeklibas, lai redz, kurs te galvenais, jo tev nav jaciesh vinja mates slimaa prata delj.
Bet no otras puses, varbut smaidit, vakt klusaam finanses un rekjinaties, ka bus japiesit peedu pec kadiem meneshiem, jo kas gan shai situacija var mainities?
27.07.2011 00:39 |

Reitings 18
Sierapele, braucām visi kopā. un nevis attiecības kārtot, bet gan parunāt. Piekrītu, ka ne man attiecības jākārto un kautkur jāiejaucās.
Kā Tu minēji -mātes-bērna-tēva attiecības ir viņu attiecības, taču tas nevienam nedot tiesības aizvainot, apmelot, apsaukāt un publiski pazemot. Parunāšanās ir labākais risinājums.
Galu galā, pie attiecību izjukšanas ir jāmkelē iemesls attiecībās, kuras izjukušas, nevis citos cilvēkos.
27.07.2011 00:47 |

Reitings 403
Bet jārunā ir viņiem divatā - bērna tēvam ar māti, viņiem ir jātiek skaidrībā.
Un atceries, tēvam vai mātei paša bērns būs svarīgāks jebkurā gadījumā, nevis jaunā otrā pusīte. Ja tu meklēsi kādu kontaktu ar bijušo sievu vai bērnam sāksi kko baigi borēt, Tu dabūsi tikai pretsitienu un tas, es domāju, ka Tev nav vajadzīgs. Kā jau teicu, tēvam tas bērns ir jānoliek pie vietas, nevis Tev. Pamudini uz viņu parunāšanos, bet pati nejaucies, savādāk, pati beigās būsi tā, kas dabūs pa mizu.
Un par attiecību izjukšanu, ļoti bieži ir vainīgi citi cilvēki.
27.07.2011 00:55 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Johaidī te kāds sacenšas garākā pentera sarakstīšanā?
27.07.2011 00:58 |

Reitings 18
Taira, Tev ir taisnība un tā arī izskatās, ka bērnam ir uzmanības un drošības trūkums. Es pat esmu ierosinājusi, ka lai bērns ar tēvu divatā pavada laiku. Taču mans draugs uzskata, ka tas nav risinājums. Ja esam ģimene, tad visi kopā, jo kas tad viņam grafiks jāstāda, kad un ar ko drīkst tikties?! tāda bija viņa atbilde. Principā es arī tā domāju, taču pēdējā laikā, tā kopā darīšana ir tikai tad, kad ir viņā dēls.
27.07.2011 01:04 |

Reitings 18
Sierapele, paldies Tev!
Es vienreiz mēģināju un ar to pietika, es vairs neiejaucos. Tagad ļauju visas nesaskaņas kārtot tēvam vienpersoniski, kaut viņš grib, lai piedalos. Es Tev pilnība piekrītu, ka tas nav man jārisina.
Es bēnam neko sliktu teikusi neesmu, kaut nenoliegšu, ka ir gribējies izkliegt un visu pateikt, taču es paļaujos uz to, ka pats izaugs un sapratīs, jautājums cits, vai es tik ilgi gaidīšu.
Arī manai meitai ir tēvs, tik viņš kopš aizgāju no viņa, ar meitu tikās tik ilgi, kamēr izveidoja jaunas attiecības, tagad meitu viņam vairs nevajag. Neskatoties uz to, es meitai neesmu teikusi, ka tētis ir slikts un viņa jaunā sieva maita, katram sava dzīve un izvēle. Dzīve pati visu saliek pa plauktiņiem. Un par to bērns nedzīvo stresā un mūžīgās dusmās uz tēvu vai vēl kādu.
Zinu arī to, ka katram savs bērns mīļāks un tas netiek apspriests. te jautājums tiem, kam ir šie bērni, ko tad viņi īsti grib. un stulbākais ir tas, ka vīrietis apskauj mani un saka, ka mēs visi viņam mīļi, bet viņš nezin kā rīkoties. es arī ne, tāpēc jau rakstu ;)
27.07.2011 01:19 |

Reitings 403
Savas meitas tēva sievu gan jau neesi saukusi par maitu, jo izskatās, ka Tu biji tā kas aizgāja. 8-) Varbūt tā sāpe nebija tik liela..
Es savām meitiņām ar nekad neesmu teikusi un neteikšu, ka tētis slikts vai kā, jo tētis aizgāja no mums, jo bērniņam taču tētis ir vajadzīgs. Lai vai cik liela man tā sāpe būtu, meitām nedarīšu tādā veidā pāri. Lai vai, kas bija starp mums, bērnus tas neskar. Ja es neuzskatītu, ka bērniem ir vajadzīgs gan tētis, gan mamma, sen jau būtu nokārtojusi tā, lai viņš meitiņas vairs neredzētu. 8-) Bet tādā veidā es nodarītu pāri tikai meitiņām, jo pati zinu, kā ir, kad tēva nav..
27.07.2011 01:37 |

Reitings 18
Zombie, es par to esmu domājusi un apmēram pie tādām domām esmu nonākusi.
Reizēm naktī lūkojos uz viņu un domāju, kā būtu ja es sakravātos un prom būtu. Bet tad ieskatos un saprotu, ka viss ko redzu ir tik mīļš un pierasts, kā gan es varu atstāt viņu ar to visu vienu.
Bet tad atkal sev vaicāju, vai man nav sava dzīve jādzīvo, īstenībā es taču vēl jauna. Kad tad es dzīvošu, tad kad viņa bērnam būs 18?
Kaut viss būtu viegli, bet tā nav.
27.07.2011 01:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!