Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

ka jus domajiet?!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010

Vai jums neliekas ,ka vieglak butu dzivot, ja cilvekiem butu tada brivaka domasana visa! :-)

Piemeram ,mode sogad ir apspiletas dzinsas ar sauriem galiem ,un kurpes ar loti augstu papedi-vairakas sievietes iet pa ielu jums garam ,un tiesam patikami atskatities-jus uzreiz iedomajieties-es ari tadas gribu...un aiziet :-P !!!Visi vairak ,vai mazak ta dara...Man liekas ,ta stereotipa "lieta" Latvija ir loti jutama!

Tas jutams ari attiecibas ,pat sex |-) !Vai tas sievietes,kuras biezi celo,vai dzivo arpuss Latvijas tagad ,ta nedoma?!

28.06.2011 22:08 |

Reitings 16208
Izklausas ,ka velk uz stridu,bet es tiesam gribeju mazliet zinat jusu domas! :-)
28.06.2011 22:10 |

Reitings 2925
Reģ: 29.01.2009
man liekas,ka tā domāšana vairāk vai mazāk katrai no mums tiek ieaudzināta ģimenē, citās ģimenēs bērniem tiek sadoti latviski vārdi un svētkos ģērbjas tautas tērpos,protams,ka bērns no tādas ģimenes neatļausies saģērbties ļoti moderni un meita nevilks augstos papēžus,jo viņiem tas neliksies pieņemami.
ja bērnu audzina brīvāk,ļauj izvēlēties,ko vilkt,kaut vai ticību izvēlēties,nevis nokrista tādā,kāda ir visiem ģimenē,tad arī bērnam augot un veidojoties ir savi uzskati un sabiedrībā viņš ir elastīgāks tās loceklis.
tā jau arī rodas tas pats naids pret seksuālajām minoritātēm,ja apkārtējie un ģimenes locekļi tās nicina,tad tas tiek ieaudzināts arī bērnam.

taču tomēr lielai daļai sieviešu ir savi kompleksi,kuru dēļ netiks uzvilktas kleitas,augstie papēži un apspīlētie džinsi. jo ir vai nu kompleksi,vai arī bail,ko par mani padomās,kā uz mani paskatīsies..
28.06.2011 22:15 |

Reitings 1010
Reģ: 07.02.2010
Par tiem stereotipim pilnīgi piekrītu tev tāda nu mums tā latviešu tauta ir..
28.06.2011 22:16 |

Reitings 16208
Es soreiz domaju tada veida,ka pilnigi visas sievietes tomer staiga saja izskata,ja augums atlauj...nav velesanas mainit so stilu-piemeram ,pilnigi preteji-staigat pilnigi cita piegriezuma bikses-loti platas |-) !Es domaju ,ka mode tomer nav daudz tadas ,ka "uzdrikstesanas"!Tapat ari ,piemeram par to pasu specigo iedegumu-visi dara ta....utt :-) To es attiecinu ari uz specigo kosmetiku,ko biezi lieto sievietes(jaunas meitenes) ikdiena utt
28.06.2011 22:21 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Visvairāk cilvēks baidās no vientulības. Un tāpēc cenšas būt "viens no", meklē kādu kopīgu elementu ar citiem.Nereti tās ir tieši drēbes, lai parādītu,ka jā, esmu viens no viņiem, neesmu atstumts un nesaprasts. Tikai stipra personība nesalūzīs un uzvilks zaļas kedas,jo tā ļoti gribas.
28.06.2011 22:21 |

Reitings 16208
Not for sale-tu tik labi pateici!Man atmina gadijums ,ka ierados Riga, un mana radiniece teica-neej ara ar siem svarkiem-tevi nepienems :-O !Es tiesi gaju,jo es nebiju viena no tam sievietem ,kurai bail...!Ta tas ir !!!Tiesam interesanti! :-)
28.06.2011 22:36 |

Reitings 772
Čau, Emmanuelle ;)
Nuuu... pa lielam, es noteikti daudz neiespaidojos no redzētā uz ielas, skatlogos jo visbiežāk izvēlos vilkt to apģērbu, kurā jūtos ērti, bet tiesa, ja es ērti jūtos kurpēs, kas bija modē gadus 10 atpakaļ un nekādā ziņā ne šobrīd, tad gan tās kurpes paliek plauktā :D
Un, jā - Latvijā viennozīmīgi valda stereotipi...
28.06.2011 22:36 |

Reitings 16208
Buxiic-cau!Es tiesi ta domaju ,atbraucot uz sejieni-man likas tik divaini,ka cilveki faktiski dara visu,ka pasiem tik!!!Man darba bija sieviete,kura vilka mugura drebes,kuras bija mode "mozus laika" :-D !!!Vinai viss bija vienmer tik interesants-es pat tagad domaju-vina zinama mera ir mans piemers,jo pilnigi nepaklavas "bara instinktam"-vina bija tik interesanta un kopta vienmer,ka tas drebes bija tads interesants akcents -likas vina pati izstradaja to "savu modi"-jaaatzist- neizskatijas slikti! :-)
28.06.2011 22:42 |

Reitings 65
nedzīvoju LV jau kādu laiciņu un ziniet, kas man no LV pietrūkst? Tas, ka tur dzīvojot es ļoti vairāk piedomāju par to kā izskatos, nav jau tā ka tagad esmu galīgi nošņukusi vai kkā tā :D bet LV meitenes ļoti domā par sevi, vadās pēc kkādiem standartiem, viena otru savā ziņā grib pārspēt, labi izskatoties, bet te tā nav, lielai daļai ir mazsvarīgi kā viņas izskatās, ka ti ir ērti. un man tas sāk pielipt un es to negribu!

nezinu vai pa tēmu, bet vismaz tajā sakarā.

un ir jau arī tādi cilvēki LV, kas ir vieglāk domājoši un atšķirās! :)
28.06.2011 22:43 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Jebkurā valstī sieviete vēlas izskatīties skaisti, taču šķiet ārzemēs tas vairāk raksturīgs turīgākām sievietēm, spriedu, jo biju sacensībās kur augstākā līmeņa sportistam kas pelna ar to lielu naudu sieva bija ļoti, ļoti skaista, skaistā kleitiņā, kopta, sejas āda, mati, nagi nu konfekte, atzīšos ka ilgi skatījos uz viņu, jo viņa staroja patīkama cilvēka aura kas mijās ar fizisku skaistumu.
Latvijā tas ir raksturīgs vairākumam, jo šeit cilvēkam ir tieksme justies un izskatīties situētākam, kaut patiesībā situācija ir savādāka, cilvēki vēlas tādējādi paaugstināt savu statusu iegādājoties apģērbu pēc visām modes tendencēm, jo tā ģērbjas situēti, bagāti, skaisti cilvēki braukt ar labu auto, lai gan tas bieži nav nemaz pa kabatai. Nedomāju, ka tas ir ļoti slikti, domāju, ka daudz sliktāk ir tas ka mūsu tautai ir ļoti raksturīga negatīva domāšana, ka tā saucamais viedoklis ir ļoti skeptisks, negatīvs, kritisks... :-)
28.06.2011 22:44 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Par modi-es,goda vārds,neievēroju,kas pretīmnācējām mugurā.Laikam tāpēc,ka gluži vienkārši neinteresē.Man nav tāda ''vai kāda Līzītei smuka kleitiņa,es arī tādu gribu.Ja ne tādu,tad vēl smukāku''.Man tiešām vienalga kāda Līzītei kleitiņa.Es valkāju to,kas piestāv manam auguma tipam un noslēpj manus mīnusus.Pat ja tas nozīmē vilkt svārkus,kuri stilīgi skaitījās mammas jaunībā.Galvenais,ka man patīk,piestāv,kombinējas ar citām drēbēm un noslēpj to,ko gribu slēpt.Tas,ka apkārtējie padomās,ka,ak dievs,es esmu nestilīga-man ir tiešām pie kājas.
Mani brīžiem kaitina cilvēku attieksme pret lietām,izlikšanās un stulbums.
28.06.2011 22:51 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Nereti ar mani notiek diivaini, tas, kas mani uz doto briidi pakjer, nu piem. kaadu briidi esmu traka nu piem. uz violeto kraasu, smaragdzalo, rudzupuku zilo, sarkano, balto, teiksim uz maxi kleitaam, tikpat labi sakaarojas piitas platformenes un platmales, mezgiines vai tamboreejumus, ko veel nekur iisti nevar nopirkt, taa tuuliit tas ienaak ´modee´, drizak varetu teikt atgriezas no 60, 70, 80tajiem, protams, nevis ienaak pa jaunam.. un tad jau paliek neforshi, jo driiz visi taa saak staigaat un tad vairs negribas... :D Mosh es shito kaut kaa nosapnjoju pirms tam, kaut kaada magija :D
28.06.2011 22:51 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Bet vispaar vienmeer rotee klasika, kas padara smuku, slaidu un vienmeer topaa, melna zhakete, trencis, balta kreklbluuze kaut vai... Tie man vienmeer ir, lai vai kaadas modes naaktu. Man ljoti daudz kaa nav bijis no modes aktualitaateem, kas man vienk nepiestaaveetu.
28.06.2011 22:53 |

Reitings 16208
Gurri-man tas ienaca prata,ka cilveks needis ,bet nopirks to kleitu-lai justos situets!!!Laikam ta ir biezi, kad cilvekam viss ir -vins pat nedoma vairs par to-ka mana Vacijas tante-millionare-loti kopta ,tacu gerbjas loti ,loti vienkarsi! :-)
Vispar tas vards kopts-laikam katram izsaka ko citu-vienam tas bus perfektas kurpes,citam perfekti zobi!!!
Man loti patik viedokli!!!
Mans virs ari noverteja pozitivi Latvijas meitenu izskatu-kaut gan vins ari pasmejas par to sacensibu,kura kuru parspes....! (l)
28.06.2011 22:56 |

Reitings 858
Reģ: 08.05.2011
Es pilnībā piekrītu par tiem stereotipiem, ja pavēro un paceļo ārpus lv, tad var pamanīt diezgan krasas atšķirības. Jāteic, man pašai arī bieži vien nākas ciets tā dēļ, ka gribas stulbi vadīties pēc tā kā būtu jābūt, kaut vai tās pašas attiecības. Pat nezinu, kādēļ tā ir, jo nevarētu teikt, ka nebūtu savas galvas uz pleciem.
28.06.2011 22:57 |

Reitings 16208
Karinjo-ta notiek ar mani biezi-es ievacu jauno informaciju un bums-saprotu ,ka kaut kas jasak domat uz prieksu :-) !!!Man biezi ari gadas ta ,ka esmu izgudrojusi ko interesantu, kaut kadu divainu akcentu uz bluzes muguras ,vai somas ,un tas paradas tikai nakosa gada-esmu "pasteigusies" uz prieksu-liekas, kads no manis "nospikojis domas"!Man nekad vairs nevajag to ,kas ir visiem....! |-)
28.06.2011 23:03 |

Reitings 209
Reģ: 07.06.2010
Ne iepriekš, ne tagad es neesmu vadījusies pēc stereotipiem un bailēm atšķirties.
Es dievinu ģērbties eleganti, sievišķīgi un izteiksmīgi. Apkārt esošo, svešo cilvēku viedoklis man absolūti neko nenozīmē, tādēļ nav problēmu just ziņķārīgos skatus, kad dodos dienas gaitā košā kleitā un augstos papēžos. Tā ir viena no manas būtības šķautnēm.

Attieksme pret atšķirīgo nāk no mazotnes - būs pareiza tā domāšana, kas tikusi ieaudzināta. Personīgi es respektēju cilvēkus, kas krasi atšķiras no man ierastā. Cita lieta gan ir vai es piekrītu viņu domāšanai, bet tas neiespaido manu izturēšanos pret tiem.
28.06.2011 23:07 |

Reitings 2170
Negribētos piekrist, ka sevis kopšana, labas drēbēs, konkrēts tēls sabiedrībā ir tikai vēlme izskatīties bagātākiem nekā esam. Jā, noteikti ir ļoti daudz tādu cilvēku, bet ir arī tādi, kas vienkārši grib iekļauties ārišķības pārņemtajā sabiedrībā un tāpēc spiesti "spēlēt" līdzi. Runāšu konkrēti par sevi, jo par citiem nevaru 100% neko apgalvot. Jā, es vēlos kā minimums tikpat skaistu kleitiņu kā Anniņai un kuplus matus kā Sandriņai, vienkārši tāpēc, ka es redzu, cik labi viņas izskatās un kā to novērtē citi, un es arī to vēlos. Latvijā ir daudz skaistu un gudru cilvēku, tā latiņa ir ļoti augstu. Un ja tu gribi, lai tevi uzskata par skaistu un gudru, tu mēģini turēt tiem pārējiem līdzi. Visiem nepatiksim nekad, bet tomēr ir kāda sabiedrības grupa, kurā vēlamies iekļauties. Neticu, ka ir cilvēki, kuri negrib kādam patikt. Bet, lai patiktu, jāatbilst konkrētiem "standartiem", kas mums jau bērnībā tiek ieaudzināti.
28.06.2011 23:07 |

Reitings 16208
Magdalena es sapratu ko tu doma-man ari loti patik but smukai koptai utt,bet tu saproti,ko es domaju ...man liekas kaut kur es domaju to mantu kultu varbut....tas bija kaut kas ko es domaju ari visa...vajag nezin kapec loti daudz to drebju ,apavu utt! |-)
Tagad par attiecibam-vai tad nav kaut kur izstradajies tomer tads stereotips-kas ir pareizi, un kas ne!? |-)
28.06.2011 23:14 |

10 gadi
Reitings 3298
Zini..tieši izlasot sākumā par to apģērbu piemēru..teikšu tā- neuzskatu, ka nu Latvijā tā būtu problēma, jo, lai arī kas būtu modē lielākā daļa tomēr apdomā vai tas viņām der, cik nu nācies saskarties. Ok, varbūt vienkārši nācies saskarties ar neveiksmīgiem gadījumiem ārpus lv, bet vot, tur gan izskatās, ka ir atsevišķu tautu pārstāvēm pilnīgi vienalga, ka esi tikpat plata cik gara, bet ja modē ir mini svārki, tad tie jāvelk.
28.06.2011 23:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits