Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darba meklēšanas stāstiņi UK

Reitings 98
Reģ: 17.09.2010

Sveikas meitenes.Es un mans draugs pēc nedēļas braucam prom no LV.

Es nekad mūžā neesmu strādājusi (man nesen palika 18)vienmēr vecāki ir uzturējuši, bet Anglijā esmu apņēmusies meklēt darbu.Man angļu val. nav īpaši spoža,tāpēc arī bail, ka valodas dēļ nekur neiekārtošos :-/

Pastāstiet meitenes kā jums bija ar darba meklējumiem Anglijā.Kāda bija attieksme ,izturēšanās pret jums ,darba intervijas utt.

27.06.2011 18:22 |

Reitings 65
Reģ: 29.01.2009
sveika! es dzivoju skotija, te zinu loti daudz latviesus, kas strada, bet anglu valodu vispar nezin. parsvara tie ir zemenu lasitaji, kartupelu skirotaji..tadus darbus var darit ja nezin valodu.
27.06.2011 18:41 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Nesatraucies, cilvēki ir draudzīgi ! Jādodas uz aģentūru, un jājautā pēc darba ! Iemācies pastāstīt par sevi, un izstāstīt to,ko vēlies darīt! Tas viss ir samērā vienkārši !
Es atbraucu uz Angliju, pēc pāris dienām aizgāju uz aģentūru un man pēc 2 dienām jau iedeva darbu,kas mani ļoti apmierināja! :)
27.06.2011 18:45 |

Reitings 26
Reģ: 30.09.2010
Tev noteikti jabut parliecinatai par sevi un jazin ko Tu velies.
Protams nekadu superdarbu uzreiz nedabusi, bet dazreiz paveicas.
Es savu pirmo darbu atradu tikai pec menesa, jo pazinja palidzeja. Esmu prom jau 2gadu un pa so laiku esmu daudzas vietas stradajusi, tgd ir pieredze un darba deveji uz to skatas ;)

Darba intervijas nav nekas biedejos. Attieksme, izturesanas- normala.. iebrauceji ir visur. Ta ka galvy augsa, ar Tevi viss bus ok. Tikai vairak parlicibas ;)
27.06.2011 19:17 |

Reitings 98
Lucrecia,Tu šobrīd atrodies UK?
27.06.2011 19:35 |

Reitings 98
Paldies,meitenes par dalīšanos pieredzē!Tiešām vieglāk ap sirdi palika.
Nu labi ,nav jau tik traki ar to angļu val. parunāt varu ,bet nav ideāli. :-D
27.06.2011 19:36 |

Reitings 87
Reģ: 26.06.2011
Nu es atļaušos pastāstīt negatīvāku pieredzi, kas ir manai mammai. Pirms gada viņa devās uz UK darba meklējumos. Faktiski, vienā no darba aģentūrām viņai pateica, ka, ja nav valodu zināšanas, tad ar darba atrašanu būs diezgan bēdīgi. Un tā arī bija... Viņa aizbrauca un beigās pat dabūjām sūtīt naudu viņai, lai var atbraukt atpakaļ mājās. Darbu viņa neatrada, lai gan blakus bija pieredzējusi latviete, kura ārzemēs strādājusi ne pirmo reizi. Toreiz arī viņas paziņai nepaveicās. Protams, tas ir tikai viens no daudzajiem stāstiem.
27.06.2011 20:44 |

Reitings 87
Tanī pat laikā man ir arī citi pozitīvāki stāsti, bet tie ir pateicoties jauniešu valodu zināšanām.
27.06.2011 20:45 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Tagad, cik dirdēju arī grūti atrast darbu, viena paziņa aizbrauca uz UK, bet tad nācās doties pie draudzenes uz Īriju, kur izdevās atrast darbu, bet arī ne pārāk spožu, un tas arī ir cilvēks, kas jau agrāk strādājis Uk un valoda ir perfekta un ir darba piereze gan šeit, gan arī UK loģistikā.

Pazīstu arī cilvēkus, kam tagad nācās UK mainīt darbu uz tādu "ne tādu".
27.06.2011 20:48 |

Reitings 87
Bet ziniet, kas man šķiet pats interesantākais? Man ir vēstuļdraugs no UK un viņš man saka, ka tur tā krīze NAV jūtama. Viņiem pat papildus darba vietas tiek radītas. Tā ka... es tiešām nesaprotu. Manuprāt, tas, ko stāsta te LV, ne viss ir patiesība.
27.06.2011 20:51 |

Reitings 713
Reģ: 10.07.2009
pastastiet vel par savu pieredzi, vai draugu pieredzi :) ir interesanti palasit. 8-) mani un manu virieti driz sagaida tads pats liktenis... šobrid vins citigi meklē darbiņu UK. :-|
27.06.2011 20:54 |

Reitings 87
Chicabom - kas Tavam puisim par specialitāti? IT? Ekonomika?

Un kāda Tev izglītība?

Ja zināsi labi valodu, Tu bez problēmām tiksi strādāt ofisā, jo mammai darba aģentūrā pateica, ka lētais darba spēks viņiem nav vairs vajadzīgs, bet gan tieši augsti kvalificēti speciālisti.
27.06.2011 21:00 |

Reitings 98
Paldies,meitenes par dalīšanos pieredzē.
Varbūt vēl kāda ir UK? :-D
28.06.2011 22:44 |

Reitings 25
Reģ: 19.07.2010
Nuu es patlaban šeit esmu no 6dienas! :-D
un 1dien jau biju agentūrā-vakarā zvanija,ka ir darbs,bet tad nācās tur viņiem visu atcelt,bet pagāja vēl 2 dienas un nūū-nostrādāju visu pagājušo nakti-itkā nesūdzos,bet tik bija auksti un miegs nāca,jo pazvanija pēdējā brīdī! :-D
bet tā es patiesībā esmu apmierināta ar dzīvi šeit,jo dzīvoju pie patiešām superīgiem cilvēkiem,kas man palīdz ar darba meklējumiem.
Viss vnk nāk ar laiku-uzreiz tā neko nevar dabūt,bet ja esi gatava tiešām strādāt un esi pretīmnākoša un ieinteresēta apr aģentūru,tad viņi to ievēro un iegūsti viņu acīs lielāku cieņu kā arī tev piedāvā vairāk darbu! ;)
Un par valodu neuztraucies gna jau tev tās zināšanas būs tikdaudz,lai spētu kontaktēties.
tā aģentūrā vaig aizpildīt dokumentus par sevi (vārds uzvārds,adrese UK,tel. nr,bankas konts un citur prasa ari ārstus) un tad vel jaizpilda testiņš-kur nedaudz vajag arī matemātiku u n galvenais saprast kad ir Pm un kad Am (to arī prasa testos).
Man pašai zināšanas praktiski pa nullēm,bet itkā veiksmīgi tieku galā!
Tā kā nav tik traki,bet protams,esi gatava arī uz lieliem izaicinājumiem,jo nevisiem viss nāk tik viegli,bet darbs ir-tiešām var atrast-mēneša laikā jau tu kādas dienas būsi strādājusi! :)
Galvenais,paņem līdzi siltas drēbes,jo ja būs jāstrādā ar augļiem,tad tur būs temp ap O :-O :-D .
Un nodrošini sevi ar labu starta kapitālu,jo vajadzēs arī šeit iedzīvoties un ja kas arī izdzīvot kādu laiciņu!
Veiksmi ;-)
30.06.2011 20:28 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits