Gribētu zināt par skolu kopumā, kāda attieksme no skolotājiem, vai mācīties grūti, nu kopumā sakot, būtu priecīga par jebkuru detalizētāku informāciju! Vai esi apmierināta, ka izvēlējies šo jomu, varbūt ir kādi mīnusi?
Patiesībā cik cilvēku, tik viedokļu. katrs teiks kko citu, bet nu tā.
Skola no vizuālā un ģeogrāfiskā skata punkta ir diezgan bēdīgā stāvoklī, bet iztikt var. Galvenais, ka kosmētiķu kabinets ir ok:D Pedagogi ir ļoti zinoši savās jomās, atsaucīgi un katrā ziņā neko sliktu nevaru teikt. Pirmajā pusgadā ir ĻOOOOOOOTI daudz jāmācās teorija un šis ir laiks, kad atkrīt daudzas meitenes, jo bija šo profesiju iedomājušās pavisam savādāku. uzlikt tur kadu smaržīgu masku un krēmu:D Bet nu tur ir jāsaprot ko Tu dari un jāmāk klientam ieteikt, paskaidrot ko labāk, kā labāk, ko katra viela dara un blabla.:D
Otrajā semestrī sākās jau praktiskās nodarbības 2x nedēļā. Sākumā darbojās viena uz otras, bet vēlāk jau jāaicina klienti no malas un jāstrādā individuāli.
Jāmācās ļoti daudz, bet ja interesē, tad ir ļoti interesanti.
Ir tādi priekšmeti kā dermatoloģija, anatomija, mikrobioloģija, neiroloģija, cilvēka higiēna, ķirurģija, terapija, dekoratīvā kosmētika, psiholoģija, profesionālā svešvaloda, ētika, ķīmija( nav tāda ķīmija kā skolā, bet gan vairāk par kosmētisko līdzekļu ingredientiem-nav nekas traks), kosmētiskie instrumenti(par visiem aparātiem māca)utt.
Savukārt praktiskajās nodarbībās mācījāmies sejas dziļo tīrīšanu, klājām visādas maskas, sejas kopjošās procedūras, ķermeņa procedūras, dažādas masāžas, ausu caurduršanu, vaksācijas. Bija pat arī manikīrs un pedikīrs:)
Papildus ejam uz semināriem, Baltic Beauty World utt. :)
Būtībā viss ir atkarīgs no tevis!
Ā un vēl maksā stipendiju:D
Mīnuss varētu būt tāds, ka jaunajiem kosmētiķiem ir grūti tikt darba tirgū, jo tagad ir tādi laiki, ka nevienam neesi īsti vajadzīgs. Bet katrā ziņā iespējas IR ja meklē un paveicas! Kautvai pēc tam mājās piestrādā un papelni naudiņu.
Bet kopumā esmu ļoti apmierināta ar savu izvēli.
Vēl ļoti liels pluss būtu, ja man būtu medicīniskā izglītība, ko es apsveru tuvākajā nākotnē iegūt!
nu tas tā.baigi gari sanāca, bet ceru ka noderēja:D