Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

tarakāni

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009

nu tad tā, nesen ievācos jaunā, skaistā, izremontētā īres dzīvoklī. jau sapriecājos, ka būs jauka dzīvošana. un jau pirmās dienas vakarā pamanīju, ka, diemžēl, visa mana idille paliks ilūzijās, jo man bez kaķa vēl ir vēl citi - mazi rāpojoši mājdzīvnieki. nu tāda vilšanās! esmu izmisumā, nezinu kā lai tiek no tiem monstriem vaļā. vienā kaktā pamanīju, ka laikam iepriekšējie īrnieki ir mēģinājuši ko darīt, jo aiz skapīša virtuvē bija paslēpta tarakānu "mājiņa". es tik katru vakaru ieejot virtuvē sastopos ar kādu pretekli. izpūtu vakar pa kaktiem "cobru" un no rīta divus lielus apindētus indivīdus savācu.

ah, varbūt tās, kam ir bijusi šāda problēma var ko labu ieteikt? jo kā redzu, tā iepriekšējo iedzīvotāju "mājiņa" nestrādā, jo parazīti turpina skraidīt. man pat ēst tur taisīt vairs negribas, fuj :'-(

19.05.2011 14:11 |

Reitings 84
Reģ: 13.12.2009
Nopērc un saliec jaunas mājiņas, jo vecās viņi noteikti vairs nelīdīs.

Var vēl kaut kādus krītiņus nopirkt un savilkt. :-D

Labu apetīti!!! :-D
19.05.2011 14:16 |

Reitings 2279
Visefektīgākā ir Globol pasta - iesmērē visās malās, kur viņi ir manīti, savelk pa perimetru ap tām vietām, kur parādās - nevajag daudz, bet plānā kārtiņā - tāda brīna ķepīga masa, kas pēc tam sacietē! 24 stundu laikā neviens tarakāns dzīvs nepaliek (pēc tam vienīgi va rnākties uzdurties uz viņu beigtajiem līķīšiem! :D Un citi iet mājai ar līkumu! Ietekmi saglabā ~ 1 gadu, bet patiesībā arī ilgāk. Pēc tam var vienkārši atkārtoti to pastu uzlikt svaigā veidā!
19.05.2011 14:16 |

Reitings 768
Reģ: 08.04.2009
atceros, ka sen atpakaļ mammai mājās arī bija šitie riebīgie. nekādi nevarēja tikt vaļā, regulāri nāca ciemos. apjautāja kaimiņus un izrādījās, ka viņiem arī ir. tad visi dzīvokļi, kas bija virs un zem viņas, izsauca tos indētājus, vienā dzīvoklī aiz gleznas atrada midzeni. to iznīdēja un kopš tā laika vairs nav redzēti :)
19.05.2011 14:20 |

Reitings 1052
man nemaz ilgāk nevajag, jo īres līgums ir uz gadu :) man tikai bail vai manam sīkajam kaķim tā pasta nebūs kaitīga, ka nesalaizās iekšā (t)
un kur to Global var nopirkt? Drogās, Rimčikos un tam tipīgos veikalos? :o
es jau pat ievācu informāciju par dezinsekcijas firmām, bet diez vai tur ar 1 reizi būs gana un 3istabu dzīvoklim tas prieks maksā ap 25 Ls :-/
19.05.2011 14:21 |

Reitings 1052
es jau pat paziņoju mājas apsaimniekotājiem par šādu problēmu, jo visefektīvāk jau laikam ir to visu risināt visā mājā. un gribēju noskaidrot vai tas pasākums ir katra indivīda ziņā vai tomēr apsaimniekotāja ... šie solīja man atbildi, bet pagaidām klusums :-/
19.05.2011 14:23 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
mana beerniiba tika pavadiita kopaa ar shim jaukaam radiibinjaam :D pa nakti gultaa, man uz sejas liida :D pat uz nakti negribeeja no manis shkirties :D taa kaa man ir trauma.
19.05.2011 14:24 |

Reitings 60
kaķis tev nepalīdz? Man pagājušovasar bija tāda situācija, ka kaķis karstajā laikā tika aizvests pie mammas, lai varētu uz balkona vēsumā padzīvoties, jo mums dzīvoklī bija vnk nežēlīgs karstums, un uzreiz pēc tam parādījās tarakāni. Iznāca, ka kaķis bija mūs visu laiku sargājis no viņiem, izķēris (viņš parasti izķer visus kukaiņus, ko vien redz).

Nu varbūt tai mājiņai ir beidzies derīguma termiņš. Ja tev ir mājdzīvnieks, es tev ieteiktu tos indes diskus (drogās pirku), līdzēja diezgan labi. Citi saka, ka jāsauc profesionālie indētāji, jo tad vismaz pusgadu esot miers. Bet, kā pavisam no viņiem atbrīvoties, es patiešām nezinu, jo mums ar visiem indes diskiem turpināja nāk jauni eksemplāri no citiem dzīvokļiem. Tad vienīgā izeja ir kolektīva indēšana, ko veic namu pārvalde pa visiem dzīvokļiem.
19.05.2011 14:24 |

Reitings 173
Reģ: 05.06.2009
man māsai bija un viņi nāca iekšā no ventilācijas lūkas (laikam tā to sauc :D )virtuvē.. ieteiktu patīrīt cik var to lūku, sapūst pie viņas un varbūt var nomainīt to lūku uz sietiņu, ja netiek izmantota.

un kaķi vienkārši nelaid virtuvē,kamēr noteik indēšanas darbi :D
19.05.2011 14:30 |

Reitings 391
Reģ: 24.04.2009
Mana omiite nez kur bija salasiijusies ka vajagot tarakaaanus indeet ar olas dzeltenumu kurš vaariits 3 stundas :-D
Taa arii vinja dariija, peec tam to dzeltenumu sadrupinaaaja un lika visos galos, bet vai baigi paliidzeeja nezinu :-P
19.05.2011 14:34 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Man bērnībā arī bija,bet tapēc,ka blakus dzīvoklī bija pritons ar dzērājiem.Kā viņi izvācās un tur ievācās jauns iemītnieks un izremontēja dzīvokli-tā vairs gadiem neviens pats nav rādijies vai redzēts.
Noteikti kādam ir perēklis,un kamēr to neiznīdēs,tikmēr miers nebūs.Visas tās smēres palīdz,viņi nomirst,bet tāpat turpinas nākt no citiem dzīvokļiem.
19.05.2011 14:37 |

Reitings 2279
Globol var nopirkt drogās, savulaik cena bija ap 1,5 Ls. No pieredzes varu droši teikt - visas tās mājiņas, krītiņi, utt. salīdzinājumā ar šo ir riktīgi sūdi! :D Savulaik kojās mani iemitināja istabiņā kur no šiem briesmoņiem mudžēja. Draudzene ieteica šo līdzekli! Izmēģināju - vienīgi savā muļķībā to izdarīju vakarā un visu nakti nevarēju gulēt, jo gultā bira beigtie līķīši no sienām! :D Brr.. riktīga šausmene! Bet nākošajā dienā varējo tos briesmoņus ar birsti saslaucīt no visām malām! Savācās krietna čupiņa. Vairāk kā gadu istabiņā kopš tā laika nelīda neviens tarakāns, lai gan apkārt citās istabiņās un virtuvē viņu bija neskaitāms daudzums! :D
līdz ar to droši varu teikt - šis līdzeklis pasargās pat tad, ja kaimiņiem tarakānu pilna māja!
19.05.2011 14:38 |

Reitings 60
Sunce, bet tev nebija pēc tam problēmas noņemt to pastu, kad viņa bija sacietējusi? Es arī sākotnēji pastu izmēģināju, tikai citas firmas, pēc tam kādu laiku nebiju tajā dzīvoklī un ņēmu nost, kad jau bija riktīgi sacietējusi - tā nomocījos, jo viņa bija daudzās vietās izlikta, un pēc tam vēl mazgājot grīdas arī atradu.
19.05.2011 14:43 |

Reitings 2279
nu kojās es neko neņēmu nost! toreiz es bez žēlestības saķēzīju visās malās, jo man ir alerģija uz šitiem ūsainajiem un es vinus vienkārši nevaru ciest! Savā dzīvoklī noteikti domātu likt mazāk un tādās vietās, kur viņa nav ikdienā redzama.. Un vispār - man ir pilnīgi vienalga, vai man ir brūna svītriņa uz grīdas vai nē - galvenais, ka nav šito briesmoņu! Un to brūno pastu es būtu ar mieru pieciest! :D
19.05.2011 14:51 |

Reitings 1052
oi, bet man tas dzīvoklis tāds pavisam svaigi izremontēts un grīdas ar laminātu. tad man tā baigi jāuzmanās, ka neatstāj tur paliekas uz visu mūžu :-) savādāk dabūšu no izīrētāja pa galvu pēc tam (t)
19.05.2011 14:54 |

Reitings 1052
džemma - nē, mans kaķis nesaprot, kas tas tāds ir par radījumu, kas viņam rāpo virsū :D nu zirnekļus un mušas viņš dzenā, bet šitos neaiztiek. un man patiesībā bail, ka viņš nesaķer te kādu infekciju no tiem parazītiem, jo kaķītis jau man vēl tāds jauniņš :-/
19.05.2011 14:56 |

Reitings 60
Es jau arī no bailēm saliku visās malās :-D , pēc tam pati ņēmu nost un lamājos.

Pēdas, no viņas, man liekas, ka nekādas nepaliek, tik vien tās problēmas ar noņemšanu (es ar nazi viņu lauzu nost).

Kailum, es dzirdēju tādu variantu, ka var sagriezt kartonu gabaliņos, salikt pastu uz tiem kartoniem un pēc tam nolikt, kur tev vajag. Es pēc tam baigi nožēloju, ka šitā neizdarīju.
19.05.2011 15:02 |

Reitings 60
Nu, manējais vairs nav nekāds jaunulis, jau pieci gadi - kaķenīte. Starp citu tā pati, kas profila bildē.

Un es vēl visu laiku tā kā tāda idiote brīnījos - visiem kaimiņiem ir un mums nav. Tagad pašai par sevi smiekli nāk. :-)
19.05.2011 15:07 |

Reitings 1052
super, paldies par ieteikumu ar kartoniem, es pat nebūtu iedomājusies :D
un paldies pārējām dāmām par ieteikumiem, jāmēģina kaut kā ar to ķibeli tikt galā, ja nē, jāķeras pie nopietnāku firmu pakalpojumiem (t)
19.05.2011 15:18 |

Reitings 219
Reģ: 04.04.2011
mums ar pirms pāris mēnešiem bija šī problēma. nopirkaam laikam to global bai ka nu tur viņu sauca ;īdzekli, kas nopērkams drogās, arī tās mājiņas, un jau pēc divām dienām sākām slaucīt līķīšus. palīdzēja ļoti labi, jo vairāk nav redzēts neviens preteklis. :-)
19.05.2011 15:22 |

Reitings 528
Reģ: 10.08.2009
Man koju istabiņā arī bija ieviesušies tie šausmoņi. Palīdzēja, kad pa visu istabu izliku tās mājiņas, ko drogās var nopirkt (kopā kādas 12). Tagad vairs nevienu neesmu redzējusi :-D
P.S. Tās mājiņas gan darbojas kādus 4 mēnešus- ja kaimiņiem ir prusaki, tad pēc kāda laika jānomaina mājiņas uz jaunām
19.05.2011 15:30 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits