Fondant au chocolat – šokolādes fondants
Sastāvdaļas:
* 160 g melnās šokolādes
* 125 g sviesta
* 100 g smalkā cukura
* 8 olu dzeltenumi
* 40 g kartupeļu cietes
* 8 olu baltumi
Vislabākais fondants ir tad, kad to, izņemtu no krāsns, pārdur ar dakšiņu, un ārā iztek mīksta šokolādes masa. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Ja fondantu nedaudz pārcepsi, tas būs sauss, bet tik un tā gards un būs motivācija mēģināt vēl, lai sanāktu perfekts.
Pagatavošana:
1. Krāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Sagatavo vienu lielu formu vai vairākas mazas formiņas (var būt bez dibena, dibens jānoklāj ar cepamo papīru).
2. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Noņem no uguns un pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, lai tas izkūst.
3. Atdali olu dzeltenumus no olu baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un sakul (vismaz 8–10 min), lai veidotos balta masa. Masai pievieno kartupeļu cieti. Olu-cukura-cietes masu pievieno izkausētai šokolādei un sviestam.
4. Saputo olu baltumu stingrās putās un pievieno to šokolādes masai.
5. Cepšanas ilgums – apm. 15–20 min, taču tas atkarīgs arī no formas lieluma. Cepot ilgāk, fondants būs viendabīgs. Cepot mazāk, iekšā šokolāde būs vēl izkususi.