Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Īsts gardums!

 
Reitings 216
Reģ: 29.01.2009

Šodien ar draugu bijām pusdienās Melnajā kaķī un nobaudījām izcili gardu saldo ēdienu - siltais šokolādes kēkss (ja nemaldos tā saucās)

Gribu iemācīties tādu uztaisīt!!! :)

Varbūt kāda ir arī nobaudījusi šo gardumu un var palīdzēt ar receptes atrašanu vai vismaz pareizajiem atslēgas vārdiem.

Tas kēksiņš nemaz nebija kā parasts kēkss, tāds ļoti pufīgs, no ārpuses stingrs, bet iekšā pat tāds pašķidrs, tā kā ar šokolādi pildīts (bet ne jēls!).

Ļoti gribas iemācīties tādu gardumu uztaisīt. Vai kādai ir kādas idejas, ieteikumi? :-)

18.05.2011 03:45 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Izklausās pēc šokolādes sufle, pameklē gūglē.
18.05.2011 11:13 |
 
Reitings 5
Reģ: 29.01.2009
Iegooglee : chocolate fondant, ir receptes un video :-)
18.05.2011 12:52 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Fondant au chocolat – šokolādes fondants

Sastāvdaļas:

* 160 g melnās šokolādes
* 125 g sviesta
* 100 g smalkā cukura
* 8 olu dzeltenumi
* 40 g kartupeļu cietes
* 8 olu baltumi

Vislabākais fondants ir tad, kad to, izņemtu no krāsns, pārdur ar dakšiņu, un ārā iztek mīksta šokolādes masa. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Ja fondantu nedaudz pārcepsi, tas būs sauss, bet tik un tā gards un būs motivācija mēģināt vēl, lai sanāktu perfekts.
Pagatavošana:

1. Krāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Sagatavo vienu lielu formu vai vairākas mazas formiņas (var būt bez dibena, dibens jānoklāj ar cepamo papīru).
2. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Noņem no uguns un pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, lai tas izkūst.
3. Atdali olu dzeltenumus no olu baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un sakul (vismaz 8–10 min), lai veidotos balta masa. Masai pievieno kartupeļu cieti. Olu-cukura-cietes masu pievieno izkausētai šokolādei un sviestam.
4. Saputo olu baltumu stingrās putās un pievieno to šokolādes masai.
5. Cepšanas ilgums – apm. 15–20 min, taču tas atkarīgs arī no formas lieluma. Cepot ilgāk, fondants būs viendabīgs. Cepot mazāk, iekšā šokolāde būs vēl izkususi.
18.05.2011 17:14 |
 
Reitings 216
Reģ: 29.01.2009
Paldies meitenes! Jūs esat zvaigznes! (l)
Noteikti izmēģināšu Jaukuma recepti! :)
18.05.2011 22:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!