cīņa ar BAILĒM. Kā?

Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009

Sveikas!

Pavasaris klāt,randiņu laiks arī rit pilnā sparā,laiciņš foršs (ar retiem izņēmumiem) utt.

Lai vai kā - mani nomoka viena problēma! (s)

Agrāk ar prieku gāju uz randiņiem,patika jaunas vēsmas savā ikdienā, kaut kur aiziet,aizbraukt, iepazīt jaunus cilvēkus utt. Ir jauni piedāvājumi satikties ar puišiem (randiņi), bet...Tagad viss ir savādāk!!!

Ilgāku laiciņu noslimoju un pieķēru sevi pie tā,ka manī ir parādījies jauns simptoms BAILES!Tiešā ne pārnestā nozīmē!

Mani uzaicina uz satikšanos,pašai gribas,bet visu izjauc manas iekšējās bailes - ne tas,ka pirmo/pēdējo reizi satiksimies,kādam nepatiksim,nekas tāds!Drīzāk tas saistīts ar psiholoģisko pusi - bez maz kā veģetatīvā distonija! (s) Liksies varbūt smieklīgi,bet man pat ir bailes iet uz veikaliem (vot tas man tiešām tracina!!!) - tieku līdz veikalam,viss ok - ieeju,tā man uznāk stresiņš,kkas sagriežas iekšā un viss,gribas projām (agrāk nekas tāds nav bijis) :-/ Rindā vispār liekas mokoši nostāvēt! NEKAD nebiju domājusi,ka mani kkas tāds skars - patika iet i uz veikaliem, i uz randiņiem staigāt utt.

Tagad iedomājos - nez cik ilgi taču nevarēšu atteikt,vnk palikšu muļķa lomā!

Septembrī jāatsāk studijas - to es ar šausmām gaidu,ja jau tagad nekur nevaru iziet viena, vai ieiet tajā pašā veikalā..

Varbūt kādai ieteikumi - kā cīnīties? Kā tikt ar sevi galā? (s)

Šī lieta mani tā nomāc,ka es pilnīgi nezinu - nāk par to visu raudiens!!!Lai gan zinu,ka raudāšana nepalīdzēs,bet ir jāsaņemās...

06.05.2011 14:58 |

Reitings 4838
Jā,man arī jāiemācās tā sevis kontrolēšana - jo pēc dabas esmu ātrs,impulsīvs cilvēks,nepatīk lēnas lietas :-)
Nezinu kā atkal varēšu pie Rīgas ritma pierast, pie visas skriešanas, transportlīdzekļiem (s) Bet jāsaņemas ir - jāpierod pie lielāku gabalu staigāšanas, mierīguma, nestresošanas (lai gan agrāk stresoju,bet viss bija ok,nekādas vainas!).Galvenais vēl iztaisīties kkur tālāk ārpus mājas,lai varu atkal ar kādu satikties - neteikšu jau,ka man VD simptoms BAILES ir (s)
Visi jau man saka - es vnk pati nez ko sadomājos un tad viss aiziet,bet esmu vesela un viss ok!
06.05.2011 16:16 |

Reitings 257
wow.. šķiet ka man šobrīd ir tieši tas pats VD- domāju ka es jūdzos.. :'-(
06.05.2011 16:27 |

Reitings 4838
Paradīze,kādi tev simptomi? :-|
06.05.2011 16:29 |

Reitings 257
man laikam sākuma stadija. Tākā liela slodze skolā, mājās visu laiku nav miers ar puisi arī nesaskaņas, tad esmu pamanījusi ka brīžiem uznāk tā ka noreibst galva, sāku trīcēt ne no kā, uznāk vienkārši psihie raudu klusēju vai kliedzu un vēl visādas dīvainas neizskaidrojamas lietas
06.05.2011 16:37 |

Reitings 4838
Japs,iespējams,ka sākuma stadija - man arī viss sākās studiju laikā pārslodzes dēļ,nesaskaņas ar puisi,visādi pārdzīvojumi un lūk,kur tagad esmu! (e)
Tādas dusmas par visu šito (s)
Jāsaņem sevi rokās,jāiet,jādarās,jāiet uz veikaliem,kur man uznāk bailes,smagi...
Trakākais ir tas,ka nevar nekur viens aiziet un kur nu vēl,ka nevar uz veikalu aiziet,tas tā tracina!!!
06.05.2011 16:42 |

Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
Ja cilvēkam nav nopietnas problēmas,tad meklē visādas itkā slimības,tas mani besī,,domāju ka katram uznāk tādi brīži - kā bailes un vēl kaudze visādu parādību,tu tagad katru sīkumu uzskati par neizsakāmas slimības simtomu :-D, man uznāk dienas ka baidos pat no vēja pūsmas,ko tagad -mošk man mēris?,padomājat tak par ko ņaudat
06.05.2011 16:45 |

Reitings 4838
Es neko nemeklēju,vnk šī lieta tiešām ilgi jau mani nomāc!Priecāties arī nevaru,gribu atkal tā kā agrāk... (s)
06.05.2011 16:46 |

Reitings 2226
nesaprotu,jūs te tā visi bļaujat par VD,ārprāc, ārprāc,es viņu cenšos pievarēt saviem spēkiem un viss,jā nekas nav rožains,bet nu tak vajag saņemties un bez zālēm. Iedomājies tu tagad par VD,bet padomā ja saslimtu ar tiešām notpietnu slimību (varu saderēt - šis tev liktos sīkums un būtu kauns ka te cīkstēji/ no pieredzes saku)?,ko tad tu darītu,ja jau tagad tev liekas ka pasaules gals?
06.05.2011 16:58 |

Reitings 4838
Protams,nav jau pasaules gals,bet vnk viss tik pēkšņi sākās,ali gan agrāk viss bija ļoti labi un nekas tāds nebija..tomēr katram ir savs diskomforts!Bet es cīnīšos ar šo,negribu dzirdēt šos vārdus - veģetatīvā distonija,tas nav priekš manis :-| Man jātiek galā ar BAILĒM (s)
Sākums gan jau būs grūts,bet jāsaņemas (t) Viss tiešām sākas manā galvā,bet ne tikai..jo zinu vēl vienu iemeslu tam (ko jau pieminēju arī diskusijā)
06.05.2011 17:08 |

Reitings 2226
malacis,nu redz,kamēr nenorāj un nesapurina,tikmēr liekas aj aj,to var izdarīt,tikai vajag baigās iekšas :-),,veiksmi tev un atceries,šis ir nieks ;-)un saki nē tām zālēm
06.05.2011 17:15 |

Reitings 671
Man bija teju tas pats. Pluss visam, ka ne tikai jutos nobijusies, bet pat ārēji parādījās pazīmēs, nenormāli trīcēja rokas, uz kakla metās sarkani pleķi, svīda plaukstas..
Gāju pie ārsta, visu norakstīja uz stresu, izrakstīja zāles nerviem, bet es neteiktu ka tas ir pārgājis, tas mainās tad ir tad nav.
06.05.2011 17:15 |

Reitings 4838
Taisnība - esmu tas cilvēks,kas vnk negrib padoties!Mani vnk vajag kārtīgi sapurināt,lai es atkal esmu uz pozitīvās nots - es kad pat biju pie ģ.ārstes un viņa teica,ka izskatās,ka tā ir VD,tad es teicu - nē,man tāda nav,man nevar būt VD...saprotu,ka man ar to ir jācīnās un gribas dzīvot tāpat kā agrāk - iet, darīt, nebaidīties,jo tas viss diskomforts vnk nav manā,ja tā var teikt,stilā :-)
Tik jāuzsāk darīt,jo es vienalga gribu apgalvot to,ka man nav šī vaina (s)
06.05.2011 17:19 |

Reitings 2226
Nē nu tā roku trīcēšana ir fenomens,es tagad par to iesmeju,, parasti pēc brīvdienām visi domā ka esmu baigi notusējusi,bet nujau man ir vienalga ko domā un saka,ja kāds brīnās pasaku,nebrīnies,nejūtos labi :-D,tas man pašai liek pasmaidīt
06.05.2011 17:22 |

Reitings 671
skābenīt, katram ir atšķirīgas pazīmes. Vienam rokas trīc no iepriekšējā vakara jautrībām, citam no kā cita.

Teiksim, man kad tas notiek, es fiziski neko nevaru padarīt, ne parakstīt, ne ko normāli rokās noturēt. Bet es neko nesaku, man nerviem ir problēmas, bet ar to cīnos, eju pie ārsta meklēju risinājumus.
Varbūt tev liekas smieklīgi šāda pazīme, bet padomā kā tas var izpausties citiem!
06.05.2011 17:26 |

Reitings 657
skābenīte - viegli ir teikt un runāt tiem kas to nav piedzīvojuši.
Tas netiek izdomāts, jo tā reāli ir slimība, tikai nav tāda kā iesnas, kakla sāpes vai gripa. C'mon.. ir arī citādāka veida slimības, kuras tāpat liek justies slikti.

06.05.2011 17:33 |

Reitings 37
Reģ: 24.04.2011
Man savukaart ir bail no tumsas.Pat dziivoklii neveelos palikt viena,kad ir nakts.Kur nu veel,ja jaaiet maajaas vienai pa tumsu.Arii kad kaadas lietas jaanokaarto.Vienmeer vajag,lai draugs naak liidz.Peedeejaa laikaa tas jau kljuust slimiigi.Atskatiishanaas paari plecam nemitiigi. :-/
Biju saduushojusies iet pie psihoterapeita,bet tad vinjsh peedeejaa briidii viziiti atceela un taa arii nepaarzvaniija.Tagad kaut kaa ciinos pashas speekiem. :-(
06.05.2011 17:38 |

Reitings 2226
jūs vispār izlasat vai tikai tā starp citu?? ES ARĪ AR TO CĪNOS,ARĪ MAN IR VISAS TĀS PAZĪMES,TAJĀ SKAITĀ ROKU TRĪCĒŠANA UTT,atnāk man apmeklētājs,es pat rakstāmo nevaru noturēt rokās,kur nu vēl uzrakstīt,bimbiens nāk,nu neko,birdinu asaras,bet cilvēkiem smaidu - tas nav viegli,bet es runāju par to ka ir cilvēki,kuriem pat nav šo roku kam trīcēt un ir nopietnākas problēmas un slimības kā piemēram: vēzis,paralīze, diabēti,hepatīti utt. Par to es saku ka pati visam eju cauri - iesmeju par sevi,kā no malas izskatās mani trīcekļi,asaru birdināšana utt,bet man vienalga,paceļu galvu un eju,bet C'mon :-D,saņemās tak
06.05.2011 17:41 |

Reitings 37
Reģ: 24.04.2011
Ir ir jaasanjemaas! (l)
Varbuut tas izklausiisies briesmiigi,bet priecaajos,ka neesmu taada vieniigaa.Biju iedomaajusies,ka driiz uz psiheni buus jaabrauc. :-D
06.05.2011 17:46 |

Reitings 4838
Labi,ka 1dien braucu pie ārsta-savedīs man atkal sprandu kārtībā,galvai būs citas/labākas izjūtas un nebūs vairs par tādām bailēm daudz jādomā :-)
Man tak BEIDZOT jāaiziet uz to randiņu (s)
BEIDZOT jāaiziet normāli pa veikaliem pastaigāt bez stresa :-)
BEIDZOT gribas aiziet normāli uz kino vai teātri,lai var nosēdēt,nevis karot ar diskomfortu!
Daudz kas man jāizdara,tāpēc ir iemesls saņemties,lai gan ik pa laikam aizdomājos-kā būs,kā man ies!
Un BEIDZOT jāsāk vienai mēģināt iziet no mājas ārā :-)
Tad parasti man mamma un māsa aizrāda-beidz vienreiz sevi ar sliktām domām noskaņot (e) Kad izeju ārā,pastaigājos,paskrienu,uzreiz savādāk jūtos...
Man rokas netrīc - man drīzāk stresā paliek karsti, dusmojos,visu ātri ķeru un daru,svīstu....
06.05.2011 17:51 |

Reitings 345
Reģ: 07.06.2009
Man šādi līdzīgi bija bail no pūļiem, es nevarēju pabraukt sabiedriskajā transportā, jo vairak kapa cilvēku, jo vairāk mani tas uzvilka- daudzums.
Vēlak atklājās, ka man ir mazasinība, un attiecīgi tādēļ tas viss bija+paralēli trokšņi šķita 3x skaļaki.
06.05.2011 23:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits