viņš var atpūsties, es nē?

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009

Mums ir bērniņš 2 mēn. Puisis pa dienu strādā darbā, vakarā pie manis un kopā ņemamies ar bērnu. Es strādāju no mājām, jo visu dienu esmu ar bērnu, baroju ar krūti.

Tā mēs esam nodzīvojušies pa mājām šos mēnešus. Tagad puisis saka, ka grib aizbraukt uz pāris dienām, tipa atpūsties un atvilkt elpu. Es viņam saku nē, jo es arī redz nevaru tā paņemt pāris dienas atvilkt elpu, jo man ik pēc pāris h jābaro bērns ar krūti.

Vai jums tas liktos godīgi, ka viņš var atpūsties, bet es nē?

Tām, kas ir māmiņas, kā jums bija?

04.05.2011 14:20 |

Reitings 221
Reģ: 13.08.2009
Šķiet absurds jautājums - vai laist? kā var cilvēku kaut kur nelaist? Tās, kuras pīkst, ka viņas nelaiž, pašas līdz tam aizdzīvojušās. Tu vari pateikt savu viedokli, uzprasīt kāds tas atpūtas brauciens viņam būs, bet aizliegt braukt. Ja mani kaut kur nelaistu (tā nav bijis un nebūs, jo nav pieņemams) es atsēdētu mājās dusmīga, bet kam tāds cilvēks vajadzīgs? Labāk aizbraukt, izvēdināt galvu un atbraukt noilgojušamies pēc ģimenes ar jauniem spēkiem.
Tu, cik noprotu, nevari braukt, jo baro mazo, nevis, jo Tevi nelaiž. Tā ir biš cita situācija.
Ar varu cilvēku ilgu laiku nenoturēsi, tik noriebsies.
04.05.2011 22:32 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Atkal-cilveeks luudz padomu,te saak zaagjeet! Vinai taa jau ruuti,nee,vot sievietes! Un jaa jaa,gaidu jau uzbrukuma guuzmu!
Pirmkaart, vinja ir gatava beernam un necer uz haljavu,jo nebrauc delj beerna nekur,vinjai ruup buut ar vinju kameer ar kruuti jaabaro! Bet teevs?Protams,sievietei jaaizneesa sis mazulis 9 menesi,jaabrauka pie arstiem, jamocas ar nelabumiem un nerunasim par dzemdibu saapem!Un tad vel ne mirklja atputas...Ka var 2 dienas vnk aizbraukt atpusties un negribet redzet savu mazo?Cik sapratu,vel diktam mazins!Ok,vienu vakaru patuse,bet divas dienas!Pa to laiku varbut nemanisi vina pirmo smaidu, vaibstus utt! Man darbs ar berniem bijis loti daudz un loooooti biezi mammas ir vienas ar berniem un ir skirusas un saka,ka teevs audzinasana nemaz nepiedalijas...Protams,viriesu logjika stipri atskiras, bet mana gjimene nav bijusas tadas problemas,kad mamma bija uz gultas,teetis man astes seeja!Un kad mamma padzemdeja mani,tetis palika majas ar vecako brali un maasu,variija eest,daktereeja un rakstija mammai vestules. Musdienu viriesi vnk ir pieradusi,ka visu pienes prieksa un atvainojos,pakaljaa. Un nevajag parmest,ka jauna maminja ir cerejusi uz haljavu, tas nemaino to,ka vinai vienai jaaudzina berns. Vajag atbalstu nevis Jusu morali,vinjai ta jau gruuti izlemt,bet vel sadod pa galvu pa neko. Katrs pats savas laimes kalejs. Bet trakakais,ka saja situacija ciesh mazais,kuram vajag abu milestibu un ja ta trukst no abam,tas atstaj psihologiskas pedas nakotne. Saku pec pieredzes nevis gramatu gudrajiem terminiem.
Laid,ja tik loti velas, vel ir jauajums vai sekos interesejosi zvani un atgriezoties majas acis bus ilgas. Es butu pret,bet ja gribetu-lai skrien. Mani tas raisitu pardomas. Lai Tev veicas un galvenais saja visa vairak domat par mazo kjiparu :)
05.05.2011 11:19 |

Reitings 283
Reģ: 16.09.2010
Nelasiju visus komentārus,bet nu nesaprotu šādus cilvēkus...kā var gribēt atstāt 2mēn.vecu mazuli un braukt kkur atpūsties vienatnē/divatā? |-)Jūs taču esat ĢIMENE(3!!) un ģimenei jādodas ir kopā atpūsties :-)
protams,ja draugs grib kkur ar draugiem vakara atpūsties,tad jā!,bet nejau uz 2dienām pazust!
05.05.2011 12:39 |

Reitings 89
Reģ: 29.01.2009
Putneli, iesaku Tev reģistrēties maminuklubs.lv! Tur Tu saņemsi saturīgākas atbildes, padomus, jo tur ir daudz jauno māmiņu, kas var dalīties pieredzē un nezāģēs... :-)
Iekš cosmo.lv labāk neko nejautāt, jo te ir ļoti neiecietīga publika ;-)
05.05.2011 12:48 |

Reitings 179
Reģ: 16.11.2009
Kad mūsu mazā peciņa piedzima un vecmāte mazo iedeva viņam mazo rokās lai nesot uz istabiņu, viņam bija bail mazo ņemt rokās,jo tas taču tikko dzimis bērniņš. Pamperus mainīju es, bet tā kā vecāki esam mēs abi liku saprast, ka līdz ar to pienākumi ir abiem(viņam vnk nebija izvēles jo man gluži vienkārši vajadzēja atelpu, šķiet viņš bērniņu vairāk novērtē jo bija klāt dzemdībās), kāds otrais vai trešais pampers jau bija viņam jāmaina. Viņš mainīja diviem pirkstiem, lai tik mazajai kaut ko nenodarītu. Un tā nu tas turpinājās vairāku mēn. garumā līdz viņš dabūja darbiņu. Ikdienā līdz tam jau lielākoties es ar mazo, jo mājās būdams viņš atrada arī ko citu darīt. Es neliku viņam sēdēt pie sāniem.
Viņš protams kā jau vīrietis arī mazo dikti neauklējās, bet tā pa lielam es par to nemaz neuztraucos.
Tagad, kad mazajai paliks jau 3 gadiņi varu manīt, ka viņš tiešām grib no bērna atpūsties ar mani, ar draugiem. Bet es viņu arī laižu un tad kad man vajag kkur doties tad viņš jau nevar dikti iebilst.
Līdz kādam pusgadam -gadam mazo nekur neatstāju, jo uzskatu ka tāds bērniņš ir par mazu. Galu galā es esmu mamma un man par viņu jārūpējas un tas mani interesēja vairāk par kkādām izklaidēm. Kur vajadzēja braucam kopā ar mazo, piem., mazajai bija 1mēn., kad braucām uz kāzām. Nebija jau tik traki; ir jāsaprot, ka nevar tā iztusēties kā agrāk, jo primārais ir bērniņš.
Zinu, ka sākumā ir grūti, naktis negulētas, pa dienu nogurusi un ir ļoti vajadzīgs otra cilvēka atbalsts. Saki, ka tev nav viegli tikt galā ar mazo + vēl darīt visu pārējo un ļauj viņam pašam izvēlēties. Pa tām dienām aizbrauc pie saviem vecākiem, tur tev sniegs atbalstu un iespējams sniegs atelpu. Izmanto laiku sev, kvai ieejot vannā vai pastaigājoties viena. :)
05.05.2011 13:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits