Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

pāraudzināt kaimiņus.

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010

Mana lielā problēma ir kaimiņi.

Māja ir "hruščovka", protams, skaņas izolācija nekāda dižā te nav. kādu pusgadu atpakaļ mainījās vieni kaimiņi, kuriem ir diezgan skaļš dzīvesveids. Sieva, vīrs un apmēram 2 gadus veca meitiņa. sieva nestrādā, ar policiju jau ir iepazinusies, dzīvo mājās un "auklē sīko. nāku katru dienu mājās, jau kāpņutelpā dzirdu nenormālāko rīboņu - sliktu krievu mūziku. eju atslēgt durvis, dzirdu, bērns raud, a māte uz bērnu bļauj kko. kādreiz pieklusa, ja piezvanīja pie durvīm, nu vairs ne.

vakaros līdz pat 12 naktī šiem ir skaļš tv, kuru bieži vien dzirdu vēl skaļāku nekā no blakusistabas. ģimenes strīdi un kliegšana, arī uz bērnu. dzirdu pat sarunas un ticiet man - esmu smieklīgas lietas dzirdējusi. piemēram to, kā vīrs pārmet sievai, ka viņa urbina degunu un "naftu" saslauka drēbēs :D un kur nu vēl visas mājas ballītes ar bērnu raudām pa vidu..

jautājums ir tāds - kā ar tādiem mežoņiem cīnīties? policiju nezinu vai ir vērts saukt, bet pa dienu, lai arī trokšņot itkā drīkst, ir taču kaut kāds Db ierobežojums? pagaidām ir zvanīšanās pie durvīm. esmu jau sarakstījusi zīmīti ar viņu spilgtākajiem citātiem, ko dzirdu vakaros, plānoju ar slotu padauzīt pa logu naktī, kad šie beidzot apklusuši - efekts būs, jo dzīvojam 8. stāvā :D vēl varētu 6os no rīta sastiept visas tumbas istabā, kurai ir kopējas sienas ar viņiem un iepazīstināt ar savu mūzikas gaumi. vienu vārdu sakot - karš! ir vēl kādas idejas, kā viņus izmācīt?

03.05.2011 18:20 |

Reitings 1402
oi, cik gari sanāca :D
piebildīšu, ka vienus kaimiņus, kas pīpēja kāpņutelpā, esmu pārmācījusi regulāri saspraužot aiz durvīm savus benčikus :D
03.05.2011 18:21 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
šī ir mana šodienas mīļākā tēma... :-D :-D
a man visur visi kaimiņi ir jauki :-D
03.05.2011 18:22 |

Reitings 2548
man kaimiņi arī super šajā ziņā :-D

Ir nopērkami diski, noteikti var arī lejupielādēt remontu skaņas.

Kad ej uz darbu uzgriez uz pilnu klapi un tā kādu nedēļu to urbšanas, zāģēšanas un dauzīšanas rīboņu :-D :-D
03.05.2011 18:28 |

Reitings 340
Man bija līdzīga problēma, vienīgais labums, ka bērnu viņiem nav. Katreiz kad viņi sāka strīdēties es savu mūzikas centru uzslēdzu uz visu skaļumu, kā viņi apklusa tā arī es nogriezu mūziku un viņiem laikam palika kauns, bet tavējos diez vai tas ietekmēs, bet vari pamēģināt....tad vēl arī trubu dauzīšana ir visai efektīva ;)
03.05.2011 18:29 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Iesaki bāreņtiesai vai kādai bērnu aizsardzības iestādei apmeklēt attiecīgo dzīvokli! Varbūt vecāki nomierināsies.
03.05.2011 18:31 |

Reitings 1402
trubas nederēs, jo ne apakšējie ne augsējie man neko nav nodarījuši, šie nelieši dzīvo blakus :D
03.05.2011 18:32 |

Reitings 1149
Reģ: 27.04.2009
Pati neesmu nekāds paraugkaimiņš, bet darba dienās izvairos no skaļas mūzikas klausīšanās, un arī ja gadās, kad kāds pieklauvē un palūdz klusāk mūziku, tad noegriežu. Protams, 6dienas rītos kad gribās kārtot māju- tad mūziku negriezīšu nost ne par ko :D nemaz pie durvīm neeju, tjipa nedzirdu..
Bet nu tavā situācijā, ja nepalīdz runāšana, tad vienīgais vari darīt atpakaļ ar to pašu. Tikai cik ilgi? Jo viņiem tas ir dzīves veids, bet Tev tas būs ieriebšanas posms..
Mums jau LV nav nekādi Db mērītāji :D tā kā par to nav vērts iespringt.. Policija var atbraukt, pabrīdināt, lai netraucē mieru un viss. Nu varbūt sodu vēl uzlikt..bet ja jau policisti viņiem kļuvuši par draugiem...
03.05.2011 18:32 |

Reitings 2548
Aaaa, atcerējos- kad piestrādāju par bērnu auklīti arī bija apakšējie kaimiņi diezgan skaļi. Katru dienu,kad liku mazo gulēt, tā mūzika uz pilnu klapi, protams, bērnam traucē iemigt. Policija nez cik reizes apciemoja viņus, tikai arī sodi maksāti, bet tas turpinājās. Bet dīvaini- pirms un pēc pamošanās klusums no viņiem, bet kad jāiet čučēt mazajam, tā mūzons skan.
03.05.2011 18:35 |

Reitings 60
Nu varbūt tomēr vari mēģināt saukt policiju.
Mums viens kaimiņš piektajā stāvā spēlēja tik skaļu mūziku, ka pat pirmajā stāvā nebija iespējams gulēt. Un tas bija no 12 iem naktī līdz 4 iem no rīta.

Tika izsaukta policija, ļoti ātri atbrauca, nofiksēja ar kaut kādu ierīci to skaņu, sastādīja pārkāpuma protokolu un, cik es saprotu, kaimiņam 200 ls soda nauda draudēja.

Kopš tā laika klusums pilnīgs.

03.05.2011 18:36 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Policija un bāriņtiesa. Tā mēs izmetām, pa visiem kaiminiem kopā,vienus kaimiņus,kas traucēja visiem ;)
Tur 1istabas dzīvoklī dzīvoja 6 cilvēki-3 paaudzes. Bija dzeršanas,bomži-ciemiņi,kāds bija atlūzis kāpņutelpā bieži..nu trakums tas bija. Un tā smaka no viņiem....vasarā vispār varēja nosmakt. Par cik tur bija 2 mazi bērni,tad beigu beigās tomēr to pritonu likvidēja un viss ir mierīgi :)
03.05.2011 18:37 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man laikam neizturētu nervi un es meklētu citu dzīves vietu :D
Es savas kaimiņu problēmas jau esmu rakstījusi kkādā citā diskusijā.Taču,nu šķiet,ka viss normalizējas.Kaimiņam-drāzējam jauna beibe un šitā nebrēc kā dīrāta. :D So-man ir jauks miers iestājies :D
Tā ideja smēķētāju apkarošanai gan laba :D
Tas man mazliet atgādināja man mājās,mazpilsētā 2.stāva kaimiņam bija kaķis,kas regulāri gāja kāpņu telpā,pie bēniņu durvīm nokārtoties.Drausmīgi smirdēja tieši mūsu stāvs,jo mēs esam tieši zem bēniņiem.Tad nu mēs sākām tās čupas ar šaupelīti aiznest un nobērt kaimiņam uz paklājiņa pie durvīm.Tā vairākas reizes.Kādu laiku pēc tam kaķis kkā brīnumaini vairs neatstāja čupas kāpņu telpā :D
03.05.2011 18:39 |

Reitings 12651
un pie reizes pastāstiet, kā tikt galā ar psihu kaimiņieni, kura nevis trokšņo, bet ārdās par to, ka IT KĀ mūsu dzīvoklī kāds skaļi uzvedoties. Nu, piemēram, man nokrīt šķērītes no rīta uz grīdas, tracis 2h garumā no viņas puses garantēts! Viņa dzīvo stāvu zemāk un tad nu no visa spēka klapē savus griestus ar slotu, mētā bumbiņas utt. Esam jau atmetuši cerības, ka kādreiz viņa nomierināsies (t)
03.05.2011 18:40 |

Reitings 60
Nu citiem varbūt tik ļoti patīk skaļu mūziku klausīties, ka ir pat gatavi par to 200 ls samaksāt.

Ā, par atkārtotu traucēšanu tas sods laikam vēl palielinājās.

Bet es nesen kaut kur dzirdēju, ka tagad ir arī kaut kādi sodi par traucēšanu dienas laikā Rīgas pašvaldībā, tev jāpaskatās internetā jaunos noteikumus.
03.05.2011 18:40 |

Reitings 2548
ņam ņam man vispār jocīga augstāva kaimiņiene :-D
katru rītu klapē augšā malku un no maisa bārsta kartupeļus :-D protams, tas nav pēc 10 (tad nesūdzētos), bet gan uz 7 no rīta.

Tu viņai pasit pretim un ar lielāku troksni :-D 8-)
03.05.2011 18:43 |

Reitings 60
ņam ņam gadījumā atliek tikai gaidīt, kad būs infarkts no lielajiem pārdzīvojumiem par nomestajām šķērītēm. Tad varēs slimnīcā atpūsties no lielā trokšņa.
03.05.2011 18:43 |

Reitings 1873
Ņam ņam, 1x biju aizgājusi pie apakšējiem kaimiņiem un domāju,ko manējie augšā tur dara, skaņa bija tāda kā kāds lēkātu pa grīdu. Nu ko- uzeju augšā un prasu,ko visi mājās ārdās un lēkā- izrādās neviens ne lēkā, ne ārdās- vnk staigā mierīgi :-D

Bet nu labi, man vienalga,ka tie kaimiņi visu saasinānāti dzird :-D Man viņu LR2 riebjas :-D
03.05.2011 18:47 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Man ir jocīga tante apakšā. Viņa sit pa trubām,kad es klapēju karbonādes virtuvē(un ne jau naktī vai agri no rīta) ,bet ja es klausos mūziku tad ir pilnīgs miers :D
03.05.2011 18:47 |

Reitings 2548
Carmela tāpēc es karbonādes klapēju uz grīdas :-D saklāju apakšā vēl avīzes trokšņa absorbēšanai un klapēju. Ja uz galda, tad trakoti skan :-D
03.05.2011 18:49 |

Reitings 610
Reģ: 31.07.2010
Es arī iesaku jau Čiepiņas pieminēto disku ar visādām pretīgām skaņām, lai kaimiņus kaitinātu :D
03.05.2011 18:58 |

Reitings 12651
Chiepina, man augšējie arī no rīta darbīgi - dažreiz karbonādi taisa, dažreiz putekļus sūc. Vasarā it sevišķi viņiem patīk ap 6:00 to visu darīt. Un tad vēl vakarā dzirdu viņu horizontālās mīlestības izpausmes, pēc tam dīvaini uz viņiem skatīties, jo vecums tam pārim ir pāri pusmūžam :-D Taču es nekad neesmu iedomājusies kaut ko dauzīt pretī vai tamlīdzīgi. Pat tad, kad viņiem ciemiņi sabraukuši, sadzeras un dzied latviešu dziesmas uz pilnu klapi. Man tas viss liekas ok, katrs dzīvo kā grib, man arī dažreiz sagribas naktī sakopt māju (bet ne sūkt putekļus :-D )

Bet, nu, mana apakšējā..mēs jau tik daudz reizes esam cerējuši, ka šī beidzot nākusi pie prāta, bet nēēēē, viņa tikai atvaļinājuma izbraucienos, tāpēc nedauzās :-D Dauzīšana pretī nelīdz, neņemšana galvā arī nē, viņa taču vienreiz pat ar koku uztesās augšā, jo suns aizskrēja no istabas līdz virtuvei (1x!!!!), kad ar viņu kāds vīrietis parunā tā skarbāk, tad gan uz pāris dienām ir miers.

Aij, es laikam veselu grāmatu par savējiem sarakstīt varētu. :-D
03.05.2011 18:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!