Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Amerikāņu stafordšīras terjers

Reitings 7
Reģ: 29.01.2009

Sveikas Cosmo meichas:)

Gribeetu uzzinaat informaaciju par shiem sunishiem, respektiivi no Amerikāņu stafordšīras terjera saimnieceem kaadi jums vinji ir , peec rakstura un uzvedibas utt.

lasits ir daudz par so skirni, bet gribetu uzzinat ka realitatee ir?...

p.s. vnk veletos iegadaties sadu sunjuku :))...tape interesejos :)

26.04.2011 03:19 |

Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
Man gan pašai nav, bet kaimiņiem ir. Zini, man tiešām liekas, ka vienā jaukā dienā tas suns tos saimniekus sagrauzīs (e)
Šī šķirne prasa sevisķas rūpes, audzināšanu un dresūru.

Kaimiņu stafiņš, kad vēl mazs bija skrēja visiem virsu, gribēja spēlēties, saimnieki neko īpaši neaizrādīja. Staigāties veda uz neilgu laiku un 2 reizes dienā. Tagad žēl skatīties uz sunīti, liels, pieaudzis, bet skumjām acīm, bet joprojām saglabājis tādu kucēnisko bērnišķību. Par katru ''kļūdu'' viņam tiek uzšauts ar pavadu.
Jā, es tādu suni noteikti neņemšu, jo diez vai man kādreiz būs tik daudz laika, kā šī suga pieprasa.
26.04.2011 03:28 |

Reitings 798
Reģ: 30.12.2010
Manai māsai ir, tāds jaukums.Agrak man viņi k.kā nepatika, bet tgd, miilu sjito suņuku.Māsu klausa,sargā, saprot, ka saimniece.Tiešām jauks. (l)
26.04.2011 03:38 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pirms nedēļas šīs šķirnes suns uzbruka manas mātes pekīnietim, un mammu saskrāpēja, suni no nāves paglāba tikai milzīgi biezā vilna un uz pusēm pārkosta biezā ādas kakla siksna! Tika izsautka policija, arī viņi nebija spējīgi savaldīt suni, kas viņam bija uznācis??? Pašlaik ir ierosināa krimināllieta, ir uzrakstīts iesniegums PVD, lai atzīst suni par bīstamu, kad runāju gan ar policiju, gan ar pvd, šīe apgalvoja, ka ar šō šķirni tas nebūt nav vienīgais gadījums.
Protams, ir kaimiņos arī stafordšīrs, kas ir miermīlīgs, bet ja tu zinātu, cik garīgi spēcīgi ir šie saimnieki, kā viņi ar suni nodarbojas - praktsiki vienmēr ir laukā, spēlējas, nodarbina, lai viņam neuznāk agresijas lēkmes...
Vēl, rakstīšu lieliem burntiem: ŠĪS ŠĶIRENS SUNS NEDRĪKST BŪT CILVĒKAM PIRMAIS SUNS UN ŠĀDU SUNI DRĪKST TURĒT TIKAI CILVĒKI AR ĻOTI STINGRU UN NEATLAIDĪGU RAKSTURU, SUNIM JĀVELTA MILZĪGI DAUDZ LAIKA UN LĪDZEKĻU, LAI SKOLOTU, ŠĀDS SUNS NDRĪKST DZĪVOT MAZĀ TERITORIJĀ. Padomā, tu atbilsti visiem kritērijiem?
26.04.2011 10:29 |

Reitings 12651
http://www.draugiem.lv/group/16000932/ un http://suni.lv/viewtopic.php?f=3&t=91 noteikti ir vairāk zinošu cilvēku, kam šīs šķirnes suns ir.

Man vienīgā saskarsme ar šo šķirni ir bijusi, ciemos ejot. Suns bezgala mīļš bija, bet saimnieki arī ļoti labi zināja, kas šim sunim ir nepieciešams, cik daudz jānodarbina utt., vienvārdsakot, pareizi tika izaudzināts.
26.04.2011 10:39 |

Reitings 1058
Reģ: 24.08.2010
Man ar draugu nākotnē šis dzīvnieciņš būs ģimenes loceklis (l) (l) (l)

Viņš savu ģimeni un tuviniekus mīl vairāk par visu, lieliski saprotas ar bērniem, bet, ja viņam nodarīs pāri, tad atriebsies dzīvniekam, nevis tam cilvēkam, kurš to izdarīja. Tā reiz bija ar paziņas suni, viņas suns sakoda kaimiņu suni līdz nāvei, viņa iemidzināja, bet tikai pēc tam uzzināja, ka patiesībā kaimiņu puikas katru dienu suni bija apmētājuši ar akmeņiem, kad viņam bija iespēja viņš atriebās. Tā lūk.

Man arī agrāk bija bail no tādiem, bet kopš esmu bijusi saskarsmē esmu tikai par (l)
26.04.2011 11:11 |

Reitings 653
Man pašai ir staffs.
Protams, pirmkārt, mēs ģimenē vairākus gadus briedām šim sunim, gājām uz suņu izstādēm, runājāmies ar LKF pārstāvjiem, ar galveno staffu speciālisti Brancēviču un viņa visu sīki un smalki izstāstīja. Un iepazīstināja ar mūsu sunes vecākiem. Un pēc vairākiem mēnešiem, kad kucēni jau piedzima un bija gatavi doties mājās, savējo savācām. Bet takā bijām nopietni gatavojušies, tad arī nopietni tai lietai piegājām. Zinājām, ka gribam ģimenes locekli, nevis cīņas suni, tāpēc mūsu sune pēc kucēnu skolas, ir 2x izgājusi paklausības treniņus. Apsvērām vest arī uz aizsardzību, bet tomēr pārdomājām.

Piekrītu, ka daudz atkarīgs no suņa gēniem (tāpēc sākumā jāizvēlas vecākus, kura kucēnus gribēsi) bet pa lielam PAREIZA AUDZINĀŠANA ir pats galvenais! Finālā mums ir supermīļa, super draudzīga gultas sune. Paklausīga, gudra, bučoties gribētāja! Reizēm žēl, ka cilvēkiem ir tādi aizspriedumi pret staffiņiem un "bullīšiem" (bulterjeri), bet suņi ne pie kā nav vainīgi. Ja cilvēks viņus nedeformē, viss ir ideāli.

Bet pa lielam, es neiesaku ņemt šo šķirni, jo vnk gribās iegādāties šo suņuku... Tur vajag māju, vēlams ar parku, pludmali netālu.. mežu. Sunim ir mežonīgi daudz enerģijas...

nu es varētu rakstīt un rakstīt.. jo esmu pilnīga staffu fanāte.
tāpēc ja ir kādi konkrēti jautājumu, prasi
26.04.2011 11:11 |

Reitings 225
Reģ: 12.04.2011
Nja, par šo suņu šķirni tiešām dažādi viedokļi... Man ir stafiņš, 6 gadus vecs :-) Sunītis pie manis "atnāca pats" - tika uzdāvināts (protams, dāvināt suni nav prāta darbs, bet kā nu sanāca, tā sanāca). Teikšu godīgi, suns nav speciāli audzināts, nav vests uz skolām, izstādēm,tikai mīlēts, lolots un lutināts, rezultātā - visbrīnišķīgākais suns, pilnīgi nekādu problēmu nav bijis. Piedevām sadzīvo kopā ar pekinieti :-) Vienīgi dzīvoklī šis suns nederēs, jo kā jau te kāda meitene teica - sunim vajag skriet! Taču, manuprāt, viss atkarīgs no cilvēku attieksmes pret šo suni, var jau no viņa izaudzināt monstru (tādi gēni), bet var arī stafiņš būt vienkārši jauks un mīlošs suns :-)
26.04.2011 12:22 |

Reitings 4
Reģ: 08.04.2009
Paldies par info.. :-)

.. sunim vide butu piemerota,jo dzivoju pie juuras un meza, ta ka sunim plasumi buutu, vnk tik liela sunjuka iegaade man ir pirmo reizi(visi man ir bijusi klepja suniishi), tapec biku ir bailigi, bet looti gribu :-) ...

;-)
26.04.2011 12:27 |

Reitings 213
Reģ: 17.08.2010
man arī ir stafiņš, nu jau arī 6 gadi. mīļuma iemiesojums pret saimniekiem (protams, atkarīgs no audzināšanas un izturēšanās pret to), bet pret citiem - parādīs, kurš ir galvenais :-D pēc skata, protams, baiss. lai gan daudzi saviem stafiem apgriež austiņas, mēs to nedarījām - tātad izskatās mīļāks. gājusi suņu skolā, gudra. bet domājams arī bez tās šie suņi ir viegli mācāmi un gudri. iesaku :-) bet jā, vislabāk ja šiem suņiem ir plašumi, kur var izskrieties. manējā ir drusku apvēlusies (s) :-D
26.04.2011 12:59 |

Reitings 225
Reģ: 12.04.2011
:-)jā, nemaz nevajag, lai stafiņš būtu baigais sargsuns pēc rakstura - pietiek uz tādu paskatīties un nevienam nebūs vēlēšanās pašrocīgi nākt pagalmā :-) manam arī austiņas nav grieztas, tādas mīkstas lupatiņas :-)
26.04.2011 13:16 |

Reitings 56
- man pašam bulterjers' taču šīs ir šķirnes, kurām ļoti strikti ir jāizvērtē senču psihe un ģenētiskie aspekti. Šķirnēm ir nepieciešama ĻOTI stingra dresūra un uzmanība līdz divu gadu vecumam' pieļausi kļūdas dažās vietās - suns paliks nekontrolējams kā rezultātā pati saproti, ka tas nav pūdelis kuru savaldīt ar vienu rokas kustību...
Tapēc iesaku pamatīgi izvērtēt savus pacietības un nervu resursus !!!!
26.04.2011 15:14 |

Reitings 31
Sveiki man pašai ir stafs. Šeit ir grūti visus pozitīvo un negatīvo aprakstīt, jo par šo suņa sugu var ilgi runāt. Pat nezinu ar ko sākt. Pats galvenais Tev ir jāsaprot cik daudz laika un enerģijas varēsi viņam veltīt. Jo no tā ir daudz kas atkarīgs, kāds viņš būs, kad izaugs. Protams, vēl lielu lomu spēlē ģenētika, ieteiktu pirms ņemšanas vairāk painteresēties par kucēna vecākiem, kādi viņi ir pēc rakstura. Es nezinu kāda tu esi pēc rakstura. Ja tu mācēsi stingrā balsi dot komandas, tad viņš arī tās respektēs. Protams, ja pirms tam iemāca šīs komandas. Tur nepieciešams laiks, pacietība un neatlaidība, kamēr panāksi to ko vēlies. Vēl ļoti svarīgi ir fiziski neiespaidot suni, nesist ir ļoti daudz citu metožu, kā suni sodīt un parādīt, kurš mājā ir galvenais. Mans suns mammas neklausa, viņa var čiepstēt vai kliegt cik vēlās. Viņam tas ir vienaldzīgs, viņš respektē stingru noteiktu balsi, kā smejos esmu sevī izkopusi basi, māku pēc nepieciešamības runāt zemā, stingrā mazliet vīrišķīgā balsī. Tagad manam stafam ir 7 gadi, nobriedis un kļuvis saprātīgāks, bet ap 3 gadiem, tad gan no katras pastaigas varēju dabūt adrenalīnu, jo tu nezini, kā pastaiga izvērtīsies. Pret cilvēkiem agresija nebija nekāda, viņi ļoti labi izjūt saimnieku un pārsvarā skatās, kā saimnieks reaģē uz situāciju. Ja saimnieks ir mierīgs, viņš arī ir mierīgs, ja saimnieks jūt bailes, agresiju, tad arī viņš izrāda agresiju un ir gatavs aizstāvēt. Vienīgās problēmas bija kaušanās, viņš 100% mani neklausīja. Ir bijušas pāris reizes, kad uz vārda neklausa. Daudzas kaušanās ir bijušas citu suņa saimnieka dēļ, ka viņš nevar savākt savu suni. Šeit iet runa par situācijām, kad aizej uz mežu tālāk prom no visiem un uzrodas vēl tāds pats saimnieks ar savu suni. Beigās iznāk , ka ļauju kauties, kamēr otrs saimnieks atcilpo klāt. Un tad mēģinām izšķirt, bet tas nav tik viegli. Tur ir vesels metožu saraksts. Viņi ir ļoti aktīvi un nepieciešams visu laiku nodarbināt. Neskatoties uz to, ka viņam ir jau 7 gadi viņam patīk daudz grauzt, tā kā mazs kucēns, kuram zobi niez. Vispār viņi ir ļoti gudri un mīļi. Viņiem nepieciešams cilvēku sabiedrība. Ilgstoši viņš vienam pašam ir grūti būt. Viņiem nepieciešama uzmanība. Pagaidām tas ir viss, ja kādi jautājumi vari rakstīt uz [email protected]
26.04.2011 16:56 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits