Uz kāzām bez pavadoņa???

Reitings 1058
Reģ: 24.08.2010

No laika gala biju dzirdējusi un vecāki kaut kā skandinājuši, ka uz kāzām dāmas dodas ar pavadoni. Tad nu saņēmu ielūgumu uz tuvas radinieces kāzām, kur, protams, esmu ielūgta viena, lai arī man ir stabilas attiecības nu jau 2,5 gadus. Īsti nevaru saprast, kas tam ir par iemeslu, vai mūsdienās visi ieekonomēt grib, vai kas cits? Protams, ikdienā kopā netusējam, varbūt reizi gada pie vecvecākiem satiekamies, citreiz pat retāk, līdz ar to varbūt domā, ka nevajag aicināt draugu, jo personiski nav tikušies? Bet nedomāju, ka viņas topošais vīrs ir saticis visus viņas radus.

Vispār jūtos stulbi, jo pārsvarā būs nepazīstama publika, tētis dosies ar sievu un mazo māsu, ko tad es tur viņam pie rokas turēšos, čalot visu vakaru ar sen neredzēto omi ar diezin vai būs jautri, nezinu kaut kā biju iedomājusies, ka šis tieši ir pasākums, kad cilvŗki sapazīstas cits ar citu, jo nejūtos itin nemaz vainīga, ka iepriekš nav pazīstami, man taču neviens nebrīdināja, ka tāds svinīgs notikums vispār būs, lai es par to iepriekš piedomātu.

Jautajumi sekojoši:

1. Vai Jums ir bijusi līdzīga situācija? Ka rīkojāties?

2. Vai meitenes, kuras drīzumā precas, Jūs rīkojieties tāpat? Kas ir kritērijs, kuru aicināt ar otro pusīti, kuru bez?

3. Vai pastāv iespēja kaut kā pieklajīgi uzjautāt par otro pusīti un līdzi ņemšanu jeb ja ielūguma nav minets, tad tas ir kā kulaks uz acs, ka nav paredzets ņemt līdzi?

20.04.2011 04:32 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
man nešķiet 20 Ls dārga dāvana. Tādu dācina draugiem dzimmenēs, bet kāzām es atvēlu sākot no 50 Ls (t)
20.04.2011 12:16 |

Reitings 103
Reģ: 29.01.2009
Iedzer kādu nomierinošu tēju labāk! |-) Un tikai tad zvani radiniecei, citādāk nu nezinu, tik uzvilkta esi...Nebrīnītos, ka draugs kaut ko mājās sācis sūdzēties par to, ka nav aicināts, jo nu pašai tik daudz emociju un kapeiku skaitīšanas... (t)
20.04.2011 12:17 |

Reitings 3022
Ja tu vēlies noskaidrot elementāras lietas, kā pati saki, tad NOSKAIDRO TĀS PIE SAVAS RADINIECES, NEVIS MĒĢINI TO IZDARĪT ŠEIT!!!
20.04.2011 12:20 |

Reitings 3743
Riktīgi rēcīgā diskusija :-D

"Kāpēc man anv tiesības zināt, kāpēc esmu aicināta viena, vai tomēr var ņemt līdzi? Vēlos elementāras lietas noskaidrot!"

Galvenais, ka tā arī nemēģina to visu noskaidrot, bet lecas ar cosmo meitenēm :-D
20.04.2011 12:24 |

Reitings 1873
Piekrītu Suncei! Tiešām,ja jau Tev tik šausmīgi žēl naudas viņu kāzu dāvanai, tad neej. Nevajadzēs domāt kā tagad izmantot visas ekstras,lai tiktu izmantoti visi 20 lati,ko esi viņiem uzdāvinājusi :-D
Jūs laikam ar to radinieci dikti līdzīgas- abas domā par ekonomiju- Tu par to,kā ietaupīt uz dāvanu, viņa- kā ietaupīt uz kāzu galdu! :-D
20.04.2011 12:26 |

Reitings 1655
Reģ: 27.08.2010
Pilnīgs bērnudārzs!

Vai tiešām ir tik svarīgi par visām varītēm vilkt to draugu līdzi, ja viņš nav aicināts? Draudzenes puisis arī tikko saņēma ielūgumu uz kāzām, kurā skaidri un gaiši rakstīts, ka ielūgums ir domāts konkrētai personai un, zini, draudzenei ne prātā nenāk niķoties kā mazam bērnam vai jauno pāri zākāt par ekonomētājiem! Proties taču vienreiz! Kad rīkosi savas kāzas, varēsi uzstādīt savus noteikumus!
20.04.2011 12:27 |

Reitings 3022
koshlene,

un neizskatās, ka viņa mūsu viedokļus un pieredzi ņemtu vērā :D
20.04.2011 12:28 |

Reitings 3743
aha :-D galvenais taču ir izbļaustīties
20.04.2011 12:31 |

Reitings 468
iipashaaa beidz pērties! :-D Nekas jau nemainīsies no tā, ka tagd spriedelē a kā būs ja būs?... :-D
Sazinies ar jauno pāri un pavaicā!
Šogad draudzenei palīdzu organizēt kāzas. Un patiešām tiek aicināti paši tuvākie. Bet ja cilvēks grib ierasties ar pavadoni tad vajag tikai pabrīdināt! Galvu jau nenoraus par to, ka apvaicājies. ;-)
20.04.2011 12:54 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
man bijis tā, ka mani uzaicināja ne tā kā vajag (ar bļaušanu un pa telefonu :)), tad negājam visa ģimene, un pēctam nožēloju, jo izrādās tam radiniekam bijuši iemesli tā uz ātro daudzus aicināt :)

Tāpēc, varbūt, no sākuma taktiski pajautā radiem, vai draugs var nākt :)
20.04.2011 12:56 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Es uzskatu, ka jaunais pāris ir rīkojies nezolīdi. Manuprāt, ja cilvēki dzīvo jau kopā, tad ir jāuzlūdz arī kopā.
Uz mūsu kāzām mēs tieši tā arī darījām - tie, kuri ir ilgstoši kopā vai dzīvo kopā - aicinājām kopīgi ielūgumā. Tie kuri ir vieni - aicinājām vienus. Ja kāds īpaši vēlēsies ņemt kādu pavadoni līdzi, protams, ka ļausim, bet īpaši nevēlamies nepazīstamus cilvēkus mūsu kāzās.
20.04.2011 13:08 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Man gan ēdināšana vienam cilvēkam izmaksājas 17Ls + vēl par uzkodām.
20.04.2011 13:18 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Nezinu,man nav bijusi tāda situācija,kad esmu ielūgta viena,bez drauga.
Bet vienu reizi es pati negāju līdzi draugam,jo nepazinu,ne līgavu,ne līgavaini.Ielūgumā gan bija skaidri uzrakstīts,ka tas adresēts ARĪ man,bet nu es izlēmu nedoties,jo tie man bija pilnīgi sveši cilvēki,tomēr patīkami jau bija,ka iedomājās arī par mani. :)
Ja man tagad būtu jārīko savas kāzas,aicinātu draudzenes,draugus ar otrām pusītēm,jo pārsvarā visus pazīstu personīgi,ja nu kādi daži izņēmumi būtu.
20.04.2011 13:48 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Ja jau uzaicināja Tevi (kā pati mini, tiekaties varbūt reizi gadā), tad varēja aicināt arī Tavu draugu. Man tādu radu būšana šķiet kā ķēves septītā pakāpe, mums rados nelūdz radiniekus, ko redz tik reti.
Par to drauga būšanu. Atkal-ļoti atkarīgs no pašiem rīkotājiem, ir tādi,kas šādu draudzēšanos neatzīst par nopietnu un neaicina sev svešu cilvēku, citi aicina aiz pieklājības. Bet,ja godīgi, šaubos vai gribētu sev uz kāzām cilvēkus,ko pirmo reizi redzu. Tas tomēr ir tik intīmi.
Tāds, nenopulārais viedklis no manis.
Bet Tavā vietā pajautātu-vai drīkst ar pavadoni.
20.04.2011 15:50 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
var būt arī tā, ka jaunais pāris spriež pēc sevis - kādi paši bija pusaudžu vecumā. Līdz ar to, radinieci aicinās noteikti, kā nekā radiniece, bet viņas draudziņu, ko redzējuši pāris reizes mūžā nē, jo mož pieļauj domu, ka viņam tādi pasākumi vēl īpaši nespēlē svarīgu lomu, tā kā var arī iztikt..
20.04.2011 16:11 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Es esmu riktīgs kāzu viesu profiņš! Esmu bijusi 12 kāzās, pati neesmu precējusies..
Pārsvara es biju klāt pie mammas un tēta ielūguma, jo tad vēl biju maza, viens brālis taisīja atsēvišķu ielūgumu māsām; otrs brālis katru personīgi ielūdza un dažas dienas pirms kāzām teica lai paņemu līdzi kādu draugu; viens cits bralis nevienu neielūdza vienkārši tajā diena atbrauca mājās un pateica ka aprecējās; drauga māsa mums deva kopīgu ielūgumu(man un darugam) uz ielūguma arī bija mans un drauga vārds; kad amana māsa precējās tad ielūgumus taisīja tikai nopietnakiem(vecakiem) cilvēkiem, mani uzaicināja kafeinīcā mutiski! :)
par ēdienu izmaksām ir dažādi. atkarīgs no tā kādā vietā ēd, ir vietas kur var 5ls katram civēkam, bet piemēram, pēdējās kāzas, kurās es biju, tu minimums 50ls aizgāja par katru cilvēku, jo tās bija kāzas pa glauno, kur viens ēdiens maksāja ~10ls un mēs ēdām vairākas reizes! ;-)
20.04.2011 16:49 |

Reitings 1058
Reģ: 24.08.2010
Paldies par viedokļiem, atbildēju, ka noskaidrošu!

Un draugs man neko nepārmet nevajag sākt fantazēt no zila gaisa kaut kādus izdomājumus!

Varbūt kādam 20ls nav summa, es labi apzinos, ka uz kāzām gaida lielāku + benzīns, ceļš, apģērbs! Un zini, ja to var dalīt uz divi, kāpēc gan to nedarīt, ja ir kas palīdzetu atbalstīt!

Bet varat beigt nodirst un cepties, uzklausīju Jūsu viedokļus un pieredzi, tas, ka non stopā neatbildu nenozīmē, ka man navb citas lietas, ko darīt, bez tam ja es te iepriekš sēdēju, tad atkal nodirsāt, kāpēc es sēžu un nerisinu savas problēmas!
20.04.2011 17:11 |

Reitings 4298
Tagad ne par tēmu:

Esmu pārsteigta par tām cenām: 5-10 Ls vienam cilvēkam. Cik zinu, pat bēru mielasti, kur rēķināta tikai pāris stundu pasēdēšana pie galdiem nekur nemaksā lētāk par 8ls no cilvēka.

Kāzas taču parasti pat divas dienas svin. Turklāt, izmaksas par vienu viesi nebūt nesastāda tikai ēdienu izmaksas. Draudzene vasarā precējās un kāzas 60 cilvēkiem izmaksāja ap 3000 Ls, ok, norēķinam kleitu, uzvalku un visas pārējās no viesu skaita neatkarīgās izmaksas, bet tik un tā sanāk daudz.
Un šī cena nebija augsta, par cik palīdzēju viņai ar organizēšanu, esmu izlasījusi krustām šķērsām visu www.precos.lv forumu un zinu, kādas cenas tur apgrozās.
Katrā ziņā, meitenes, tas ir apsveicami, ja spējat noorganizēt kāzas ar izmaksām 5-10Ls par katru viesi :)

Un tagad nedauz atkal par tēmu:
Lūk, arī iemesls, kādēļ mēs ar draugu esam vienisprātis, ka gribētu ļoti mazas kāzas, tikai ģimenes locekļiem, un arī jau tur būs problēmas, jo drauga vecāki ir šķīrušies un tēvam ir cita ģimene, bet nu, izdomāsim, ko tur darīt :)
Un kādu laiku pēc kāzām saaicināsim tuvākos draugus uz dārza svētkiem un parādīsim bildes no mūsu kāzām :) Ceru tikai, ka neviens šādi neapvainosies. Bet viens ir skaidrs, kāzas ir notikums priekš tiem 2 cilvēkiem, kuri precas un vislabāk ir vienkārši izvairīties no visādām nepatīkamām situācijām, konfliktiem, stresa utt. :)
20.04.2011 17:18 |

Reitings 225
Reģ: 12.04.2011
Cherry_cake
Es šobrīd organizēju kāzas, ierobežoto finanšu dēļ otrā diena tiks svinēta mājās, bet esmu jau sarunājusi galdus ļoti skaistā banketu zālē un par vienu cilvēku izmaksas 10 ls :-) un īstenībā bija iespēja arī pa vienu cilvēku maksāt 8 ls, bet nu tika izlemts par labu lielākai ēdienu dažādībai :-)
20.04.2011 17:35 |

Reitings 4298
laacene, Tev galdus klās kāds pazīstamais?
Ok, 10ls par cilvēku par galda klāšanu, bet papildus tāpat droši vien par telpām jāmaksā, vai ne? tāpat arī alkohols, kāzu torte, vēl visādi sīkumi.

20.04.2011 17:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits