Būtu ideāli, ja kāda varētu palīdzēt tikt galā ar dažiem jautājumiem.
1)1869. gadā Francijas valdība pēc Napoleona III ierosinājuma izsludināja konkursu par sviesta aizstājēja izgudrošanu.
Tam vajadzēja būt lētam, ilgāk uzglabājamam. Konkursā uzvarēja franču ķīmiķis Hipolits Mege–Murī. Viņš ieguva
margarīnu no liellopu tauku nepiesātinātās frakcijas un ūdens. Vēlāk ūdens tika aizstāts ar vājpienu. Tikai 1902. gadā
margarīnu sāka ražot, hidrogenējot augu eļļas. Mūsu dienās iegūtajam margarīnam pievieno antioksidantus, aromātvielas,
D vitamīnu, krāsvielas, garšvielas.
Formulē trīs argumentus, kā dažādi faktori – sociālie, ekonomiskie un vides faktori – ietekmējuši mūsdienīga
margarīna ražošanu!
a) Sociālais faktors
b) ekonomiskais
c) Vides
2)Kāds ir rapšu eļļas hidrogenēšanas reakcijas vienādojums?