Auč.

Reitings 460
Reģ: 18.01.2010

Tātad, tēma šoreiz ne visai priecīga. Bija draugu pasēdēšana, kurā sākās runas par vīriešu, sieviešu attiecībām - kurš tad īsti esot galvenais. Nu sākumā viss tā kā uz joku, bet tad manējais pilnā nopietnībā teica, ka sievietei/meitenei varot vīrietis iesist, ja viņa esot pelnījusi. es neko neatbildēju, neiešu jau tur scēnas rīkot, bet šodien gan iejautājos, vai tas bija joks. nē, tā viņš domājot. ko domājat jūs? :-/

10.04.2011 23:14 |

Reitings 460
Reģ: 18.01.2010
nav tā, ka man tagad būtu ļoti bail, jo nekas nekad nav liecinājis par viņa vardarbīgumu pret mani. es noteikti ar viņu šovakar runāšu, man pašai interesē, kā viss izvērtīsies. tad jau redzēšu, ja būs kaut kas nu baigi.., tad ziņošu jums un stāstīšu savu bēdu. :-/
11.04.2011 00:04 |

Reitings 836
Reģ: 27.10.2009
kādreiz man arī ir bijušas šāda veida sarunas, tolaik puisis teica, ka nekad nevar zināt kā viss iegrozīsies un 100% apgalvot, ka NEKAD nesitīs- to nevar.
un tai pašā laikā- nevarot iedomāties, kam jānotiek, lai paceltu roku pret sievieti. un kā jau te iepriekš minēja- var jau satvert, sapurināt- vb atjēgsies. :D
11.04.2011 00:28 |

Reitings 568
Reģ: 20.04.2009
Ja viņam nav nekādas vardarbīgās tieksmes un pati zini, ka neko viņam tādu nenodarīsi, lai viņam tāda vēlme rastos, tad par ko uztraucies?

Man bijušais ar kuru bijām kopā 3 gadus arī teica, ka ir gadījumi kad sievietes tiešām ir pelnījušas pļauku.. Pa visiem 3 gadiem gan no viņa puses nekādu vardarbību neizjutu, ja arī daudz pāri viņam biju darījusi..

Meitenei ar kuru viņš bija pēc manis viņš bija iesitis pļauku un manuprāt pat ļooti pelnīti (viņa viņam bruka virsū ar nazi)!

Ar to es gribēju pateikt, ka varbūt tavs vīrietis arī vienkārši uzskata, ka drīkst iesist, tad kad nav citu variantu kā nolikt pie vietas?
11.04.2011 00:30 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Nikki
C'mon!! :D Ar nazi, ja bruka virsu, tad jau ta pat ir pasaizsardziba! Par to tacu nav runa. Izlasi, ko autore rakstija,kados gadijumos vinas draugs uzskata,ka ir normali pacelt roku.
11.04.2011 00:33 |

Reitings 568
Man tā liekas, ka vārdiem vispār nav nozīme, pēc attieksmes jau taču pati redzi kāds viņš ir, kā audzināts, kā uzvedas attiecīgās situācijās utt..

Man pazīstamai puisis arī visiem saka, ka pret sievieti pacelt roku ir nepieļaujami, a pats tik ieklapē viņu mājās.
11.04.2011 00:35 |

Reitings 568
Es neizlasīju komentārus. Nu tagad mazliet palasīju un sapratu, ka viņš teicis, ka varētu iesist arī tad ja viņam kaut kas nepatiktu. Nu man tāpat liekas, ka tie ir tikai vārdi, jo cik sapratu viņi jau vairākus gadus ir kopā un kaut kā neticas, ka pa gadiem nav bijušas tādas situācijas kad viņam kaut kas viņā nav paticis.

Es personiski uzskatu, ka vīrietis var pacelt pret sievieti roku ekstrēmos gadījumos un tas nav tikai tad kad apdraud dzīvību. Kā piemēru minēšu vēl vienu gadījumu kuru redzēju vecrīgā pie frančiem, burzmā cilvēku. Meitene sapsihojusies visu klātbūtnē sāka kliegt un grūstīt kaut kādu čalīti, pazemoja viņu tā ka maz neliekas, varbūt neizklausās nemaz tik briesmīgi, bet tas bija ļoooti iespaidīgs skats, man tā liekas tur visiem viņai uzšaut gribējās! Pieskrēja kaut kāds tā čalīša draugs sāka viņu purināt, viņa protams vēl vairāk sapsihojās un viņš iesita viņai pļauku! Jā, viņa sāka bimbāt, bet vismaz nomierinājās un līdz ar to arī teātris varēja beigties!
Un tādos gadījumos es uzskatu, ka tik ļoti pazemot cilvēku ir nepieņemamāk, nekā iesist sievietei pelnīti.
11.04.2011 01:01 |

Reitings 651
Esmu pret, noteikti!
Bet zinu gadījumu, kad čalis iesita meitenei. Abija bija dzēruši, iepriekš arī nebija pazīstami. Mietene sāka kasīties uz ielas.. Mēģinaāja tiešām izprovocēt, laikam tieši domādama, ka var darīt un teikt ko grib, jo džeki taču meitenēm sist nedrīkst. Bet nu beidzās ar to, ka viņš viņai ar kāju iesita, jo viņa sāka grūstīties.
Ja neūtu dzēris, gan jau tā nebūtu darījis, bet teica ka nenožēlo, jo pati uzprasījās..
Un tiešām nebija žēl tās meitenes :(
11.04.2011 01:07 |

Reitings 3
Pēc pieredzes varu teikt ka psiholoģiska vardarbība ir daudz briesmīgāka par pļauku vai sitienu. Protams ja ir regulāra sišana tad cita lieta. Bija brīži kad domāju, labāk būtu iekrāmējis un miers. Gribēju tik pateikt ka var būt arī kaut kas briesmīgāks par zilu aci. Ja tevi visu laiku terorizē un morāli vnk izvaro un sagrauj tad pašam vien gribas nošauties un vēl 3 reiz paskriet zem kāda autobusa...
11.04.2011 02:04 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
blabla, fiziskā varadrbība 99% iet roku rokā ar emocionālo vardarbību. Un pieaugušajiem ir tādas iespējas koriģēt un mainīt savu dzīvi, nevis paciest.
11.04.2011 02:11 |

Reitings 3
Situācijas jau ir dažādas, ne vienmēr var vnk piecelties un aiziet.
11.04.2011 02:25 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Ir jau tādas,kas izmanto šito domu,ka viņš jau sievieti nesitīs un tad atļaujas visu iespējamo: pazemot vīrieti publiski,pretīgi izturēties,provocēt utt.Un tad,ja viņš neiztur un iesit,tad man nav žēl un es nenosodu.Jo ir kuces,kas tiešām to konkrētā brīdī ir pelnījušas un varētu pat teikt-izprovocējušas,bez maz darot visu iespējamo un gaidot cik tad daudz vīrietis pacietīs.
Vēl tas ir saprotams tajās ekstremālajās situācijās,kad sava dzīvība jāaizstāv.
Citādi normālās attiecībās neatbalstu sišanu.Un tas teksts,ka sist var,ja pelnījusi-es pajautātu viņam,kurās situācijās tad skaitās pelnījusi.Un ja skaitās katru reizi,kad viņam kkas nepatīk,tad es no tāda ietu prom,jo man paliktu tiešām bail...
11.04.2011 02:30 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Nezinot situāciju, grūti spriest.
Bet sliktākais kas ilglaicīgās attiecības var būt ir varmākas-cietēja loma. Kad nevar aiziet prom psiholoģisku iemešlu dēļ. Un zem tiem, diemžēl slēpajs kādi 90% no šiem, kad it kā nevar un nav iespēju aiziet prom. Kad upuris nespēj aiziet, jo ir atkarīgs no varmākas psiholoģiski.
Jo normāli iedomājoties-kurš normāls cilvēks sevi labprātīgi pakļautu vardarbībai (jebkādai)? Neviens.
11.04.2011 02:32 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Es nesaprotu, kāpēc uzreiz jāmin kaut kādi uzbrukšanas, dzīvības apdraudējuma mēģinājumi. Ir pašsaprotamas lietas, un ir situācijas, par kurām var diskutēt. Es arī esmu pret slepkavībām, bet, ja uzbrūk izvarotājs, narkomāns utml., man šķiet, ka tur nav divu domu, ka pašaizsardzība būs pirmajā vietā.

Te vairāk bija runa par civilizētām attiecībām, ok, var būt strīdi vai dažādas konfliktsituācijas, bet tādos gadījumos man tiešām šķiet nepieņemami, ka vīrietis uzdrošinātos pacelt roku pret sievieti. Un arī sievietes-psihopātes vīrietis ar savu spēku var savaldīt bez spēka demonstrēšanas pārākā pakāpē. Būsim atbildīgas pašas konkrēti par sevi!
11.04.2011 02:34 |

10 gadi
Reitings 652
vot tā skatās kad nedabu pa kaklu tā pamatīgi...
11.04.2011 02:51 |

Reitings 6
pēc definīcijas NEVIENS NEVIENAM nedrīkst sist! AR KĀDĀM TIESĪBĀM PASAKIET MAN??? NE SIEVIETE VĪRIETIM DRĪKST, NE VĪRIETIS SIEVIETEI! Visi mēs cilvēki esam vienādi..!
AR KO SIEVIETE LABĀKA, ka drīkst sist vīrietim? Kooaa?
Ja tu pacel roku pret kādu un izrādi agresiju, tad esi vienmēr gatavs dabūt pretī..!
Uzskatu, ka ir tikai viens izņēmuma gadījums - ir pieļaujams pamatīgi iepļaukāt otru, ja cilvēkam iestājies šoka stāvoklis/lai atskaidrotu, lai atgriestu reālitātē!
11.04.2011 15:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits