veselīga ēšana..hmm

Reitings 190
Reģ: 31.03.2011

ja tiek skartas tēmas kurās ir runa par lieko svaru, tad lielaka dalja meitenju raksta "ēd veselīgi, vairāk sporto".. bet ko jūs saprotat ar frāzi "veselīga ēšana" .. tas nozime,ka esat atteikušas no baltmaizes, bulcinjam,miltu izstradajumiem...kaa tas izpauzhas teishi jums katrai ? (t)

06.04.2011 13:20 |

Reitings 2170
Reģ: 29.01.2009
Nu man baltmaize 1) neliekas garšīga 2) nu nevajag man tos neveselīgos ogļhidrātus. tāpat jau man nav nekāds ideālais augums.
06.04.2011 14:43 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Jaukum, man garšo baltmaize ļoti un, ja tā vēl ir svaiga, tad vispār runas nevar būt (l) :-D
06.04.2011 14:44 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Magdalēna, ja nemaldos, esmu Tevi dr.lv aplūkojusi un man jau nu liekas, ka viss ir kā vajag priekš sievietes :D Ne pielikt, ne atņemt.
Un par ideālo augumu runājot - man tāds nekad nebūs ;-)
06.04.2011 14:45 |

10 gadi
Reitings 13520
Baltmaizes garša man vnk riebjas un visas bulciņas arī, tāpēc šos produktus uzturā nelietoju :) Tāpat nelietoju cukuru un sāli, kartupeļus ēdu reti, čipšus, kolas, saldumus - praktiski nekad! Dzeru daudz ūdens, 2 l dienā manuprāt sanāk ;) Asus, marinētus, kūpinātus ēdienus arī neēdu, jo negaršo, no gaļas ēdu vistu un zivis. Pēdējo nedēļu laikā neēdu pēc plkst.18.30 (vnk negribas ēst) un esmu zaudējusi 2 kg svara :) Prieks par sevi.
06.04.2011 14:45 |

Reitings 8968
es bez maizes arī mierīgi varu dzīvot, rupjmaize man negaršo, saldskābā nu tā, tikai ar desu :D un baltmaizi needu pārāk bieži, jo nez kapēc uzreiz iedomājos, ka no viņas man visas iekšas salīp :D:D

un pat zaļo tēju runājot, lv jau nevar nopirkt īstu labu zaļo tēju, stokmanā ir viens paveids, bet tā arī īsti nav 100% pure, man māsa no japānas sūta zaļās tējas, diez vai kādai vispār garšotu, baigi jāpierod, bet ja pierod, tad tās lv šļuras vispār nevar iedzert :D
06.04.2011 14:47 |

Reitings 7596
a tu domaa ka man agrak negaršoja? :-D gribu veseliibu nosargat visa muuzha garumaa,taadelj maizes produktiem-neeeeeeeeeee!
06.04.2011 14:47 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
NU...es jau esmu pārbaudījusi,ka izslēdzot no ēdienkartes bez maz pusi produktu nekas labs nesanāk.Man tomēr patīk paēst,nevis knapināties un maniakāli skaitīt kalorijas.
Mans variants-ēdu,ko vēlos,bet ar mēru.Respektīvi-nav katru dienu vakariņās cepti kartupeļi un vēl pēc tam klāt pāris bulciņas.Nekad neņemu papildporcijas un arī savā pirmajā porcijā nenokrauju šķīvi ar kaudzi.Gaļu gan neēdu vispār.Kopumā tā es jūtos laimīgāka,nekā atsakoties no gandrīz visa,kas garšo un tad tecinot siekalu skatoties kā citi ēd vārītus kartupeļus ar salātiņiem.
Vienīgais no kā tiešām esmu atteikusies ir čipši un tādi neveselīgi našķi.Tā vietā tagad ir tumšā školāde vai kas tāds.Un baltmaizi esmu aizstājusi ar rupjmaizi.
06.04.2011 14:51 |

Reitings 7596
gribu sevi pieradinat pie indieshu un taizemieshu eedieniem,ir paaris vegjetaras receptes,tik uz tirgu atliek pec garssvielam un garshaugiem aiziet bet taa riebjas tirgus apmekleeshana :-D
06.04.2011 14:55 |

Reitings 2170
Landa, paldies :)
Bet es zinu, ko vajadzētu uzlabot un pie tā arī strādāju.
06.04.2011 14:58 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Kāpēc veselīgu ēšanu uzreiz saista ar notievēšanām? Tā var runāt tikai tās, kas nekad nav veselīgi ēdušas un nesaprot, ka fiziskā pašsajūta ievērojami uzlabojas!

Kā es to sāku - nevaru izskaidrot, kā, bet manī notika klikšķis un viss - gandrīz vispār neēdu vairs saldumus, baltmaizi, makaronus, ceptus ēdienus un gan jau vēl kaut ko, taču nekoncentrējos uz to, no kā atsakos. Drīzāk maksimālu uzmanību pievēršu tam, kā izmainījusies mana ēdienkarte, un otrkārt, arī daudzums, cik apēdu, jo pēc šīm izmaiņām jūtu, ka vairs neēdu ēšanas pēc, bet tad, kad gribās, un pašlaik man pietiek ar mazumiņu.

Tagad beidzot pielecis, ka man ir nevis liekais svars, bet dažas problēmzonas, kuras dabūšu nost ar sportu (es jau priecājos par pirmajiem rezultātiem), bet veselīga ēšana tik un tā ir visa pamats.
06.04.2011 16:00 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Neēdu ceptu, saldumus (izņemot žāvētus augļus un melno šokolādi, kā arī medu un māju zapti brokastīs pie auzām), balto miltu izstrādājumus, maizi, majonēzes, sviestus, krējumus, treknus sierus, kartupeļus neēdu, nemaz negaršo, treknu gaļu un visādus surogātsūdus (cīsiņus, zivju pirkstiņus, krabju nūjiņas, utt).

Brokastīs nemainīgi pilngraudu auzu pārslas, es laikam varētu pārtikt no tām vien, jo ļoooti garšo. :-D Apleju ar karstu ūdeni, kamēr mazgājos un ģērbjos, tikmēr ir iesūkušās - pielieku tējkaroti zaptes un ēdu.

Pusdienās kā sanāk, pēdējā laikā topā ir putras, ļoti garšo miežu putraimu, grūbu putras. Klāt dzeru pienu. Bet tā parasti brūnie rīsi/griķi/pilngraudu makaroni + vista + salāti (bez krējuma vai majonēzes, protams, bet ar olīveļļu).

Launagā dzeru tēju ar sieru visbiežāk, jo siers man ļoti garšo. Mans iecienītākais - tējas siers.

Vakariņās dārzeņu sautējums (tas vairāk vasarā, kad ir mani mīļie kabači, bet tā tagad - puķkāposti garšo, parastie kāposti ar ķimenēm, utt). Vai vienkārši kādi salāti - tagad jau daudz to iespēju, tomāti, gurķi, redīsi, loki, salāti, utt. Ā, vēl garšo rīvētu burkānu salāti ar saulespuķu sēkliņām. Nu un vista/zivs/olas klāt olbaltumvielām. Vai arī ko no biezpiena, visbiežāk jau biezpienu ēdu tāpat, slinkuma dēļ - ar kanēli pa virsu un miers. :-D Bet kad ir iedvesma, ātri sataisu biezpiena - linsēklu klimpas un uzvāru, ļoti garšīgi. Vēl biezpiena - kefīra jogurtu sev taisu, jo veikala saldinātos jogurtus neēdu. Sablenderēju biezpienu ar nedaudz kefīra, + banāns vai kāds cits auglis + ja grib, nedaudz žāvētu plūmju, sanāk garšīgāk par jebkuru sintētisko veikalā nopērkamo. Tikai nu jā, ne vakaram, jo OH.

Bet tā jau katru dienu ar nesanāk 100% ievērot visu. Bet sliktās lietas, ko nosaucu augšā, 100% neēdu. Nemaz neprasās. Esmu pagaršojusi, jā - ceptu kabaci, vienu kumosu - fuj. Man tā eļļa mutē visu vakaru stāvēja, piena šokolādi esmu pagaršojusi - riebīgi par saldu. Tāpat ar visu citu. A čipsi un maķīšveidīgie produkti nekad nav garšojuši.

Starp citu, pirms es sāku šādi ēst, man pastāvīgi bija problēmas ar kuņģi, gastrīts hronisks. Vairākas reizes riju kobru. Tagad - nekādu problēmu, nemaz nejūtu savu kuņģi. :-D
06.04.2011 16:17 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es varu pateikt to, ka garšas kārpiņas neeenormāli izmainās. Es agrāk dzēru tēju ar trīs tējkarotēm cukura. Tak tagad dzeru bez un jūtu katrai tējai tai raksturīgo garšu! (l) Tāpat ar visām pārējām lietām - griķus, vispār putras nevarēju ciest - tagad tās ir bezmaz vai mani mīļākie ēdieni. :-) :-D
06.04.2011 16:20 |

Reitings 15092
Turpinu apskaust cilvekus, kam negarsho chipsi un fastfoods! :D
06.04.2011 16:22 |

Reitings 7596
zakji jā savs labums jau ir tajaa ka negribas bet dazhkart sevis zhel ka negribas jo ir taccu tik daudz gardu lietu uz pasaules :-D
agrak vispar neskatiijos iiipashi virsuu daarzenjiem bet tagad taa vien kaarojas kads novarits burkaanins,pukjkaposts utm :-D
06.04.2011 16:38 |

Reitings 879
mana veselīgā ēšana pamazām sākas ar to, ka brokastīs esmu atteikusies no maizes ēšanas. tā vietā ēdu auzu pārslu vai 5graudu putru. dažreiz griķus.
jā, man arī ļooti garšo svaiga baltmaize, bet domāju, nekas ļauns nenotiek, ja kādu dienu apēdu pāris šķēles.
visgrūtāk iet ar izvairīšanos no kartupeļiem - ja dzīvotu viena, tad savādak, bet, tā kā sanāk gatavot visai ģimenei, tad tas nav tik vienkārši. (īpaši tad, kad sanāk gatavot kādu ēdienu, kas man pašai īpaši iet pie sirds).
fastfoods un čipši, un šokolādes, protams, man arī garšo, bet man nekad nav bijis tā, ka par katru cenu un pie katra veikala apmeklējuma obligāti vajag ko tādu nopirkt (tad jāsaka, ka no dzērieniem kā dlights, vīns, enerģijas dzēriens utml man ir grūtāk atturēties kā no fastfood'a).

kopumā uzskatu, ka mani ēšanas paradumi nekad nav bijuši tie traģiskākie (vajadzētu vienīgi atturēties no ' gribas vēl mazliet varianta'), vienīgi gadalaikā, kas ir no oktobra līdz aprīļa vidum sanāk patērēt mazāk dārzeņu kā vajadzētu.

kopš esmu nolēmusi ēst labāk un veselīgāk, nav tā, ka man kādas milzīgas problēmas sagādātu atteikšanās no desas vai žāvētas gaļas, vai cita bullshita, jo man nav apziņas, ka tas tgd būs dzīvības un nāves jautājums, ja vienu no 7 dienām ēdīšu kko aizliegtu un vairāk kā vajadzētu.
06.04.2011 18:19 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nedrikst est cipsus un dzert limonadi 8-) :-D
06.04.2011 18:22 |

Reitings 1080
Nu tā kā man ārsts ieteica ievērot veselīgu dzīvesveidu, savādāk būs slikti, tad tagad sāku staigāt ar kājām(ikdienā izmantoju mašīnu),dzeru svaigi spiestas sulas,neēdu ceptus kartupeļus utt, uzturā lietoju vairāk augļus un dārzeņus. Ierobežoju saldumu patēriņu, saldās limonādes retāk dzeru. Uz sportu sevi nevaru ieinteresēt,cenšos dzert vairāk ūdeni,kas man galīgi neiet iekšā :-D To visu ievērojot, mana sejas āda ir palikusi labāka, pūtītes pazudušas (l)
06.04.2011 18:29 |

Reitings 30
Reģ: 29.10.2010
hmm. Veslīga ēšana priekš manis?

Brokastīs auzu pārslu putra, un roka pasliid uz dažādiem našķiem, ap 11tiem garšo skolā taisītās kartuepļu pankūkas, ap 16-17tiem kādi salātiņi, sautēti dārzeņi, un ,ja ieligi nosēdēts mācoties, vēlu aiziets gulet, tad kādu manadrīnu apēdu. Esmu ļāvusies tagad arī dažādiem našķiem, bet figūrai ļaunumu vel tas nav darījis. Laikam palīdz 2-3 sportiņš zālē. Un mans pēdējā laika atklājums, citrusaugļu sniegtā enerģija. Škiivis ar Greipfrūtiem, apelsīniem, man darīniem, kādu ābolu- lieliski spēj atsvaidzināt vasaru sevī, un rada enerģiju, baudāāmi .
06.04.2011 20:33 |

Reitings 205
Salllija -> Vai var, lūdzu, recepti tām biezpiena-linsēklu klimpām palūgt? :-)
06.04.2011 21:22 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es tiesam domaju ,ka vislabakais variants ir est biezi ,nelielas porcijas ,bet sabalansetas-tas nozime ,ka nevar but salati pa visu skivi un klat loti niecigs galas gabalins,vai zivs!Es edu laikam visu ,iznemot kukas ar zalam ,zilam glazuram :-D !Censos est visu tadu tiru-bez sintetiskam garsvielam!
Man jau liekas ,ka nevajag centreties uz to,ka janodzen svars!Tas tiesi izsauc pretreakciju!To ko nevar est, loti gribas! |-)
06.04.2011 21:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits