Neēdu ceptu, saldumus (izņemot žāvētus augļus un melno šokolādi, kā arī medu un māju zapti brokastīs pie auzām), balto miltu izstrādājumus, maizi, majonēzes, sviestus, krējumus, treknus sierus, kartupeļus neēdu, nemaz negaršo, treknu gaļu un visādus surogātsūdus (cīsiņus, zivju pirkstiņus, krabju nūjiņas, utt).
Brokastīs nemainīgi pilngraudu auzu pārslas, es laikam varētu pārtikt no tām vien, jo ļoooti garšo. :-D Apleju ar karstu ūdeni, kamēr mazgājos un ģērbjos, tikmēr ir iesūkušās - pielieku tējkaroti zaptes un ēdu.
Pusdienās kā sanāk, pēdējā laikā topā ir putras, ļoti garšo miežu putraimu, grūbu putras. Klāt dzeru pienu. Bet tā parasti brūnie rīsi/griķi/pilngraudu makaroni + vista + salāti (bez krējuma vai majonēzes, protams, bet ar olīveļļu).
Launagā dzeru tēju ar sieru visbiežāk, jo siers man ļoti garšo. Mans iecienītākais - tējas siers.
Vakariņās dārzeņu sautējums (tas vairāk vasarā, kad ir mani mīļie kabači, bet tā tagad - puķkāposti garšo, parastie kāposti ar ķimenēm, utt). Vai vienkārši kādi salāti - tagad jau daudz to iespēju, tomāti, gurķi, redīsi, loki, salāti, utt. Ā, vēl garšo rīvētu burkānu salāti ar saulespuķu sēkliņām. Nu un vista/zivs/olas klāt olbaltumvielām. Vai arī ko no biezpiena, visbiežāk jau biezpienu ēdu tāpat, slinkuma dēļ - ar kanēli pa virsu un miers. :-D Bet kad ir iedvesma, ātri sataisu biezpiena - linsēklu klimpas un uzvāru, ļoti garšīgi. Vēl biezpiena - kefīra jogurtu sev taisu, jo veikala saldinātos jogurtus neēdu. Sablenderēju biezpienu ar nedaudz kefīra, + banāns vai kāds cits auglis + ja grib, nedaudz žāvētu plūmju, sanāk garšīgāk par jebkuru sintētisko veikalā nopērkamo. Tikai nu jā, ne vakaram, jo OH.
Bet tā jau katru dienu ar nesanāk 100% ievērot visu. Bet sliktās lietas, ko nosaucu augšā, 100% neēdu. Nemaz neprasās. Esmu pagaršojusi, jā - ceptu kabaci, vienu kumosu - fuj. Man tā eļļa mutē visu vakaru stāvēja, piena šokolādi esmu pagaršojusi - riebīgi par saldu. Tāpat ar visu citu. A čipsi un maķīšveidīgie produkti nekad nav garšojuši.
Starp citu, pirms es sāku šādi ēst, man pastāvīgi bija problēmas ar kuņģi, gastrīts hronisks. Vairākas reizes riju kobru. Tagad - nekādu problēmu, nemaz nejūtu savu kuņģi. :-D