Konkrētas vietas Tu vari uzzināt attiecīgi augstskolu mājas lapās, čekojot cauri programmas un skatoties, kur ir akadēmiskais vai profesionālis bakalaurs.
Es patiesībā arī nezinu atšķirību starp akadēmisko un profesionālo augstāko izglītību. Man tūlīt būs profesionālais bakalaurs, kur 4 gadu laikā no prakses nebija ne smakas.
Tagad studēju otru augstāko, kas skaitās akadēmiskā, bet ir ļoti striktas prasības attiecībā uz praksi.
Ot ono čo :D
Redz, cilvēkam profesonālais un nebija prakses..jokaini..
Paldies, atradu kaut ko.Brīnos,ka tiesību zinātnē Stradiņi piedāvā akadēmisko bakalauru.Nekādas dižās izveles nav vispār.Un pareizi vien ir.
Mācījos.Arī tagad mācos.Tik neko nepabeidzu. A kas? Sorry, bet izdevība kādu pamācīt ies secen :D Vai tad nevar painteresēties? Cilvēki arī 40 gados mācās.
Nu, kā, ir taču pilns ar akadēmiskajiem bak. Nav prakses tajās programmās, kurās iegūst tikai grādu, ne kvalifikāciju. Tajā pašā LU vadības zinību fakultātē, humanitārajā, datorzinātņu... ver tik vaļā mājaslapu un skaties, kurām programmām ir tikai grāds. :)
Mācos RTU vakara nodaļā un mums prakse nav vajadzīga, bet nu, ja vēlies vari arī iet praksē priekš sevis, kā to darīju es. :-) Dienas nodaļā prakse ir obligāta. Vismaz RTU :-)
Ir arī akadēmiskajos prakse dažviet. Žēl, ka man nav obligātas prakses skolas ietvaros, bet taisos meklēt tāpat. Domāju, ka prakse būtu vajadzīga visur. (t)
Sallij
Priekš kam praksi visur? Cilvēks iegūst izglītību (zināšanas) un iet strādāt (likt lietā zināšanas). Jo plašāka sfēra, jo mazāk lietderīga ir prakse (ir daudz dažādu darbu, ko cilvēks strādā un nav nekādas jēgas no tā, ka piespiedu kārtā šis cilvēks nostrādā kaut kādā vienā no tiem, ko varbūt nekad mūžā nestrādās). Tāpēc koledžās tā ir obligāta, jo cilvēks apgūst konkrētu arodu un tur ir skaidrs, kādas iemaņas ir nepieciešamas.