man jau šķiet ka ilgam laikam tieši aukstā gaļa ir gana piemērots ēdiens!
var arī zupas vārīt, saļonka, pupiņzupa utt ja zupai neliek klāt gaļu, bet to pieber šķīvī, tad zupas var ilgāku laiku stāvēt..
padalīšos ar savu lazanjas recepti, pirmās reizes man plāksnes neizsautējās mīkstas, bet tad pakonsultējos šeit ar meitenēm un sava tēta brāli-pavāru un nu viss sanāk perfekto!
tātad, vispirms sagatavoju boloņas mērcīti - malta gaļa, burkāni, paprika, tomātu mērce, garšvielas, visu kārtīgi apcepina un tad pasautē! tad gatavoju bešamel - sviestiņš, piens un čut milti, labāk lai mērce ir tāda šķidra!
tad sāku kārtot traukā - kārta baltās mērces, tad makaronu plāksnes, baltā mērce, sarkanā mērce, sarīvēts siers un vēl čut svaiga paprika, tad atkal makaroni, baltā, sarkanā mērce, siers un paprika.. parasti lieku trīs-četras kārtas! noslēdzu ar kārtu baltās mērces vai saldo krējumu, vai olu ar pienu sakultu, lieku sautēties, gar malām var paliek sarkanvīnu! svarīgi, lai būtu daudz slapjuma - gar malām var paliek arī dārzeņu buljonu! sautēju stundu, ne mazāk! pa virsu uzkaisu kaudzīti siera!
lazanju pasniedz padzisušu! :-)