Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ilgam laikam mūžīgi izsalkušajiem

 
Reitings 209
Reģ: 16.08.2010

Sveikas-Gribu lūgt jūsu palīdzību ar idejām, ko varētu jau iepriekš pagatavot tādu, kas būtu labs tajos nežēlīgā izsalkuma brīžos, kas piemeklē piem. pārnākot no āra vai darba, vai vnk uznāk pēkšņi. Mana mamma agrāk varīja pastētes un taisīja auksto gaļu un tad nedēļu varējām ar to mieloties, tomēr tas paņem pārāk daudz laika...

Gribētos kaut ko sagatavot, kas var stāvēt vairākas dienas un kam nav arī ļoti augstas izmaksas,un kas būtu sātīgs mazajiem ēdājiem.

lūdzu ieteikumus... (l)

16.03.2011 14:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es vienmer zupas, sautejumus, plovu un tadas lietas taisu uz vairakam dienam lielaja katlaa. Tapat piemeram, kotletes vai pilditas pankukas var sacept vairak.

Vienmer ledusskapi ir kada galja vai siers, lai uz fikso var svietmaizes uztaisit. Olas var atri uzcept.
16.03.2011 14:15 |
 
Reitings 209
Reģ: 16.08.2010
es tagad paštukoju pelmeņus jau ar var pagatavot uz ilgāku laiku...
16.03.2011 14:17 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
jā, visādas zupas, gaļas. Man dažreiz pat labāk garšo uzsildīta nevis tikko cepta karbonāde, kaut gan...nē, abas labas :-D

varbūt te smelsies idejas - http://njammiigie.blogspot.com/ :-P
16.03.2011 14:21 |
 
Reitings 289
Reģ: 15.09.2010
Kartupeļu pankūkas! :-)
Pamēģināju šīs - http://www.receptes.lv/receptes/satigas-kartupelu-pankukas-1/
Man sanāca dievīgas (l)
16.03.2011 14:23 |
 
Reitings 414
Reģ: 29.01.2009
aukstās gaļas taisīšana nemaz tik daudz laika neaizņem un nav nemaz tik sarežģīti. Glavenais ka aukstā gaļa sanāk salīdzinoši lēta. Nu mamma ap stundu to, visu izdara, ja neskaita gaļas varīšanu.
16.03.2011 14:23 |
 
Reitings 209
Reģ: 16.08.2010
es zinu ka auksto gaļu ātri pagatavo, vkš tā ķēpāšanās pēc darba - galīgi negribās :-/
16.03.2011 14:31 |
 
Reitings 209
Reģ: 16.08.2010
vai kāda ir taisījusi lazanju? skatos receptēs, bet zinu ka katrs taisa pa savam, es gribu tā pēc kādas pieredzes uztaisīt...

padalāties, aa un kur var tās lazanjas plāksnītes iegādāties? (t)
16.03.2011 14:33 |
 
Reitings 359
Reģ: 29.01.2009
Plāksnītes - rimi, maximā tai pat nodaļā, kur makaroni, miltu izstrādājumi . :-)
16.03.2011 14:35 |
 
Reitings 209
Reģ: 16.08.2010
līme

ar receptīti padalīsies??? (l)
16.03.2011 14:45 |
 
10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
es lazanju gatavoju shaadi - apcepu malto galju kopaa ar siipoliem un burkaaniem ( var gan riiveetus, gan gabalinjos grieztus) + tomaati no bundzinjas ( garshai par labu naak, ja tie tomaati ir ar baziliku) un sauteeju kaadu laicinju + garshvielas. ( ja ir, var mazliet baltviinu pielit pie galjas :) ).
kameer galja sauteejas, taisa meerciiti - sviests + milti + piens + mazliet riiveeta siera un garshvielas. pec tam to visu kaarto traukaa - galja, plaaksnes merciite. peedeejai kaartai vajadzeetu buut plaaksneem ar meerci un tad var bliezt sieru pa virsu (l) 8-)
16.03.2011 14:51 |
 
Reitings 209
Reģ: 16.08.2010
E.Smooth

baacc cik gardi izklausās (l)
16.03.2011 14:53 |
 
Reitings 359
Reģ: 29.01.2009
es skatījos recepti no - www.receptes.lv
(ņēmu tādu, kura nav tik sarežģīta) (l)

Vienīgi iesaku izmērcēt tās plāksnes, lai pēc tam nebūtu cieti makaroni . :D
16.03.2011 14:54 |
 
10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
wellsha un viegli arii :-D |-)
16.03.2011 14:56 |
 
Reitings 219
Reģ: 29.01.2009
E.Smooth, sapratu pēc tavas receptes, ka liec tai traukā nevārītas plāksnītes. Cik ilgi, tad Tu gatavo to lasanju, nju tā lai tās būtu gatavas? :)
P.S. Vnk, mana mamma tās iepriekš pavāra, pāris min, lai būtu garantija, ka tās būs gatavas :)
16.03.2011 16:13 |
 
10 gadi
Reitings 3857
Reģ: 29.01.2009
kādu sātīgu zupu, piemēram skābu kāpostu ar cūkgaļu.
16.03.2011 16:17 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
man jau šķiet ka ilgam laikam tieši aukstā gaļa ir gana piemērots ēdiens!
var arī zupas vārīt, saļonka, pupiņzupa utt ja zupai neliek klāt gaļu, bet to pieber šķīvī, tad zupas var ilgāku laiku stāvēt..

padalīšos ar savu lazanjas recepti, pirmās reizes man plāksnes neizsautējās mīkstas, bet tad pakonsultējos šeit ar meitenēm un sava tēta brāli-pavāru un nu viss sanāk perfekto!
tātad, vispirms sagatavoju boloņas mērcīti - malta gaļa, burkāni, paprika, tomātu mērce, garšvielas, visu kārtīgi apcepina un tad pasautē! tad gatavoju bešamel - sviestiņš, piens un čut milti, labāk lai mērce ir tāda šķidra!
tad sāku kārtot traukā - kārta baltās mērces, tad makaronu plāksnes, baltā mērce, sarkanā mērce, sarīvēts siers un vēl čut svaiga paprika, tad atkal makaroni, baltā, sarkanā mērce, siers un paprika.. parasti lieku trīs-četras kārtas! noslēdzu ar kārtu baltās mērces vai saldo krējumu, vai olu ar pienu sakultu, lieku sautēties, gar malām var paliek sarkanvīnu! svarīgi, lai būtu daudz slapjuma - gar malām var paliek arī dārzeņu buljonu! sautēju stundu, ne mazāk! pa virsu uzkaisu kaudzīti siera!
lazanju pasniedz padzisušu! :-)
16.03.2011 16:29 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
upss.. aizmirsu par sīpoliem, tos garšai gan vajag pie sarkanās mērces :-D
16.03.2011 16:31 |
 
Reitings 219
Reģ: 29.01.2009
bai-bai, mmmmmmmm.... tik gardi Tu izstāstīji, ka sagribējās skriet uz mājām un tādu pagatavot tūliņ pat :D
Paldies Tev, ņemšu vērā Tavu recepti :) Nevaru nociesties pamēģināt (l)
16.03.2011 16:33 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
kiara, galvenais atcerēties par to, ka visam jābūt slapjam - principā uz vienu plāksni [ja tās ir biezās-uz pakas rakstīti mm] ir vajadzīgs aptuveni 200g šķidruma! un plāksnes kārto ar šķirbām, jo viņas "izplešas"! :-)

Lai izdodas! :-)
16.03.2011 16:38 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
taisu tāpat kā bai-bai :) neleju gan sarkanvīnu, bet dārzeņu/gaļas buljonu. Šādā veidā gatavotai lazanjai tiešām ir kādu laiciņu jāpastāv, lai tā nejuktu ārā. un Sanāk perfekti- visas kārtas mīkstas! :) (l)
16.03.2011 16:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits