Ja preces cena ir ap 7 dolāriem, šipings ir bez maksas, tad kā tur ir ar to nodokli? Nav jāmaksā? (no Ķīnas). Man jau liekas, ka tikai, ja pārsniedz 10 dolārus, vai ne?
switched on, var būt Tu zini teikt, kā ir, vai tie 10 eur ir arī ar piegādi? Vai tikai preces vērtība? Man ir lieta, ko vēlo pasūtīt, tā maksā 12 mārciņas, bez maksas piegāde, kā ir, vai te man sanāks arī maksāt to pvn? :-/
man liekas, ka piegādi viņi neskattīsies, pvn viņi rēķina no preces vērtības kas rakstīta uz pakas, vismaz pag.nedēļā viņa man bija jāmaksā 22 % no preces vērtības! nekādas sūtīšanas izmaksas klāt nerēķināja!
Nez, var būt jāriskē :-/
Es arī it kā sapratu, ka jāmaksā tikai par preces vērtību, ka par piegādi nav vēl jāmaksā.. ai, īstenībā jau baigas murgs ar šito visu muitošanu! Vai kāda no Jums ir gājusi to muitošanu/pvn maksāšanu, sarežģīts process?
nav sarežģīts, jābrauc uz lidostas teritoriju atmuitot, jāaizpilda daži papīri, jāparāda konta izraksts, ja VID grib pārliecināties par preces vērtību, ka nenošmaucas un viss :) a ja pastā saņem tad tikai jāaizpilda deklarāciju man šķiet.
Ķīnieši tāpat gudri, pat neprasot norāda zemu preces vērtību un ieliek ķeksīti pie "gift", līdz ar ko nekas nav jāmaksā. Bet, ja gadās, ka ir jāmaksā, tad to PVN aprēķina pastā un iekasē papildus summu + vēl latu par to, ka viņi pārstrādājas iekasējot :-D
Abalone
VID skenē tavu sūtījumu, ja viņam radīsies kaut vismazākās aizdomas par preces vērtību, būs vien jābrauc ciemos! ;) man bija preces vērtība 20 usd norādīta, bet viņiem likās ka man pakā ir mob.telefoni, nu un nācās braukt pierādīt kas un kā un cik tad tas tomēr maksā! :D
hmmm... es paliku domīga :) nē vnk ne reizi tagad kopš šie jaunie grozījumi, neko no ne-ES valstīm neesmu sūtījusi... un tāpēc tāda pilnīga nesaprašanās kas un kā :) moš noriskēšu, kā būs tā būs!
Bet, ja man būs jābrauc atmuitot uz to lidostas teritoriju, Jūs man pateikties kur jābrauc? :-D
a bet tev nebūs jābrauc, ja tev tur 1 prece ar tik mazu vērtību, tgd gan jau savā pasta nodaļā saņemsi! :) man vnk bija kādas 15 preces sabāztas vienā pakā :D tur vērība bija u 90 Ls
* Brazil, izskatās, ka viņi skanē tikai Tavus sūtījumus, jo (par laimi) man nav gadījies braukt pierādīt preces vērtību un pārējiem, kuri regulāri sūta visādus suuu no Ķīnas, ari nē. :) Tu noteikti esi melnajā sarakstā :-D Lai gan varbūt manas mantas skanerī neizskatās aizdomīgas :-)
kiara, pvn var samaksāt pastā uz vietas. ar atmuitošanu sākas čakars, bet tas tev nedraud :)
12 mārciņas sanāk aptuveni 14 eur, tā kā pēc idejas pvn jāmaksā. piegāde ietilpst summā. Vari palūgt, lai raksta kā dāvanu (tās vērtība nedrīkst pārsniegt 45eur).