Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā atrast darbu!

10 gadi
Reitings 2319
Reģ: 27.02.2011

Sveicināti,

Es jau 4 gadus strādāju vienā darba vietā(ir bijusi izaugsme), darbs ir apnicis, jo nekā jauna vairs negūstu, uzskatu, ka šeit zaudēju laiku un iespējas, un tiek apslēpts mans potenciāls.

Augstākās izglītības pagaidām vēl nav.

Kādas ir iespējas atrast šobrīd darbu?

Cilvēki stāsta, ka situācija ir dramatiska, darbu atrast tikpat kā neiespējami, taču šie stāsti ir no tiem kas gadiem strādā, tātad tie ir tikai stāsti.

Kāda ir reālā situācija?

Gaidu vērtējumus no tām kas pēdējā gada laikā meklē vai ir atradušas darbu.

10.03.2011 16:22 |

Reitings 168
Reģ: 29.01.2009
es jau kādu pusotru gadu meklēju, visu laiku atduros pret tā, ka man nav pieredze. Ja būtu, tad varētu atrast darbu.

Bet pašlaik uz darba piedāvājumiem konkursi ir lieli, ir ar kaut ko jāizceļas.
10.03.2011 16:26 |

Reitings 1111
Milzīgā darba meklētāju skaita dēļ darba devējs var uzstādīt ļoti augstas un varbūt pat darba veikšanai pilnīgi nepamatotas prasības. Un tas it kā ir arī saprotams - ja uz vakanci piesakās, piemēram, 30 darbinieki. Kāpēc gan lai viņš nepaņemtu tādu, kuram ir gan augstākā, gan 3 gadu pieredze, gan 4 valodu zināšanas. Vienkārši darba devējam pašlaik ir no kā izvēlēties.

Par pieredzi. Es it kā ar vienu aci meklēju darbu, bet nu man piedāvājumi ir nederīgi studiju un citu lietu dēļ.
Taču domāju, ka jaunu darbu var atrast, tikai skaties, ka tas, ka Tev nav augstākās, šajā mirklī Tevi var iegāzt. :-/
Lai veicas jaunā darba meklējumos! :-)
10.03.2011 16:34 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Es jau kādu laiku meklēju iespējas mainīt darbu, gads vismaz apritējis, ir pieredze tajā jomā, kurā meklēju, ir valodas, ir normāls vecums, esmu sabiedriski aktīva, bet ... pat neskaitīšu, uz cik vakancēm esmu nosūtījusi CV ar visām pieteikuma un motivācijas vēstulēm, taču uz pārrunām esmu bijusi uzaicināta tikai uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas reizes. Vai nu patiešām darba nav, t.i., daļa tikai ievāc info par potenciāliem darbiniekiem vai sazin kādu speciālistus meklē par smiekla naudām.
Tagad nopietni apsveru iespēju meklēt darbu ārzemēs, pamest savu profesiju, iziet kādus kursus apkalpojošā sfērā un prom.
10.03.2011 16:37 |

Reitings 8968
nu es jau 2 mēnešus meklēju, nekā nav... pilnīgs klusums, pieredze man ir, bet redz, tie gribētāji ir tik daudz, ka ņem tiešām tikai labākos...
10.03.2011 16:37 |

10 gadi
Reitings 3122
Pirms gada aizgaaju no laba darba LV, jo atradu darbu aarzemees savaa jomaa. Bija liidziigi kaa tev, biju 4 gadus tur nostraadaajusi, bija izaugsme un viss, bet peedeejaa laikaa nejutos tur labi, viss bija apnicis mazliet un un turmaako izaugsmi/algas paaugstinaajumu paaris gadus vareeju necereet. Tagad esmu ljoti prieciiga, ka noleemu aiziet. Straadaaju darba vietaa, kas man tiesaam ljoti patiik un ar visu esmu apierinaata. Un peec nostraadaata gada, iespeejams, jau spiid pirmais paaugstinaajums. :)
10.03.2011 16:49 |

Reitings 2295
Bet tiešām ir tā, ka ļoooti grūti atrast labu darbinieku. Es gribu atrast priekš drauga tādu nu... kā lai saka... nu tādu riktīgo buldozeru - ļoti aktīvu, ātru, izdarīgu, komunikablu un spējīgu cilvēku, bet nekā. Nāk tikai kaut kādas klusās peles, kas nevar muti atvērt, sēž savā stūrītī, klabina taustiņus un baidās no šefa.
10.03.2011 16:59 |

10 gadi
Reitings 1532
chanely - kādā jomā meklē darbinieku? :-)
10.03.2011 17:04 |

Reitings 257
*Chanely- tāda jau ir lielākā latviešu tautas daļa- bailīgi kautrīgi, vienmēr domā ka tas ko viņš ir izdarījis ir pilnīgs sūu..vnk noliek sevi pats..
Un tādi aktīvie kā tu saki ..sen jau ir atraduši savu vietu..
10.03.2011 17:07 |

Reitings 2087
Strādāt sāku pagājušā gada oktobrī, darbs pats mani atrada, es padomāju un piekritu. Jāatzīst, ka tas nav darbs, ko es pati būtu meklējusi, jo vispār nevarēju iedomāties sevi tāda veida darbā. Un otrais, ko vērts minēt, tas nav Rīgā. Kopš uzsāku strādāt, man ir piedāvāti vismaz 6 dažādi darbi, 2 no tiem ārzemēs, kas patiesi pārsteidz, zinot, cik liels bezdarbs apkārt valda. Pati zinu 4 brīvas vakances (tālu no Rīgas), piedāvāju paziņām, kas dzīvo Rīgā un sūdzas par bezdarbu, bet nepiekrīt pārvākties un reāli strādāt. Bez tam alga ir pietiekoši laba. Visu apkopojot, varu ieteikt darbu meklēt neRīgā, ja tiešām to vēlies atrast.
10.03.2011 17:08 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
chanely, man viens tāds zināms, cik zinu, viņš meklē ko jaunu, tāpēc, ja vēl vajag, varu iedot kontaktus.
10.03.2011 17:08 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
chanely, visi uzņēmīgie drīz būs aizbraukuši un ne jau no labas dzīves te Latvijā. šajā brīdī nedomāju konkrēti tevi, taču lielā mērā pie tā vainīgi LV darba devēji, viņi neizmāca (negrib to darīt) savus darbiniekus, viņi uzreiz grib gatavu, bet lētu(!). Cilvēki nav muļķi, darbinieks ar augstāko izglītību, uzņēmību un galvenais, valodu zināšanām visbiežāk ir pagaidu variants, līdz atradīs labāk apmaksātu vietu.
Līdere, ja drīkst jautāt, kas tev par darbības virzienu?
10.03.2011 17:10 |

Reitings 8968
es arī sāku skatīties uk virzienā, savādāk nekā... nu tas nav normāli, ka vispār nevienam nevajag nornmālu darbinieku, ar pieredzi, redz iepriekšējai priekšniecei es ar ātru esot bijusi, nu sviests, tas, ka es nevilku viņas debīlos darbus 5 mēnešu garumā, nozīmē, ka es ar ātru esmu :D:D
bet nu jā, izskatās, ka es esmu viena no aizbraucējām...
10.03.2011 17:13 |

Reitings 2295
Es gan teiktu, ka vainīga ir izglītības sistēma, kas izskolo plikus grāmatu lasītājus bez spējām un saprašanas, kā strādāt un kā pelnīt naudu.

Es pati gāju tādās skolās, kur skolotāji to vien tik runāja, ka galvenais ir labi mācīties un dabūt labās atzīmes. bet to, kā pielietot zināšanas praksē, kā iet un runāt ar cilvēkiem, kā pārliecināt, kā taisīt iznesu, pelnīt naudu - to neiemācīja. Tagad man tas 25 gadu vecumā jāmācās no nulles.

Meklēju cilvēku projektēšanas birojā, kas gatavotu piedāvājumus konkursiem.
10.03.2011 17:22 |

Reitings 995
Īstenībā, skumji šo lasīt. :/ Kāda gan šai valstij var būt nākotne, ja viss tās potenciāls aizbrauc? :(
10.03.2011 17:22 |

Reitings 995
chanely, atraksti, lūdzu, uz [email protected] , ja interesē cilvēks ar 4 gadu pieredzi šajā jomā un ļoti labu izglītību :)
10.03.2011 17:23 |

Reitings 8968
chanely, kurp problēma? tām, meitenēm, kuras grib šo darbiņu, iedod mājas darbu un paskaties, kuras kaut ko saprot un ir darījušas, tās arī uzaicini uz intervijām!

esmu pati rakstījusi konkursu pieteikumus tā kā varu palīdzēt ar mājas darbu pārbaudīšanu :D:D:D
10.03.2011 17:24 |

10 gadi
Reitings 3122
grecia - aviaacija
10.03.2011 17:30 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es strādāju vairāk kā 3 gadus valsts pārvaldē, un esmu redzējusi pietiekoši, lai vairs neskatītos uz valsts pārvaldes vakancēm, valsts darbs ir ļoti laba dzīves skola, tāpēc ka apgūsti visu perfekti.
Kad skatos sludinājumus ar darba piedāvājumiem, es nekur neredzu sevi, man šķiet uzņēmums pārāk nekotējas, pārāk neinteresantā nozarē darbojas, amats ir pārāk zems bet prasības pārāk augstas. Tāpēc vēljoprojām strādāju valsts iestādē, bet nezinu cik ilgi...
CV sūtīt šķiet ir bezjēdzīgi.
10.03.2011 17:42 |

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010
Atrast labus darbiniekus tik tiešām ir grūti, jo vairums, kas meklē darbu grib lielu algu, bet īsti neko neprot..Jebkuram uzņēmumam ir vajadzīgs darbinieks, kas šim uzņēmumam palīdz pelnīt naudu.
Tāpat ir ar celtniekiem, piemēram, mans tēvs meklēja palīgstrādnieku, kas darītu sīkos darbus, bet nevienu normālu atrast nevarēja, jo bija vai nu tādi, kas mīl iedzert un pēc saņemtās naudas nerādās darbā vai arī pilda savu darbu nevīžīgi un nesaprot elementāras lietas un nemāk pat līstīti kārtīgi nolakot.
10.03.2011 18:03 |

Reitings 181
Reģ: 25.10.2010
Piekrītu abām pusēm - gan tām, kuras saka, ka tagad grūti kaut ko atrast, gan tām, kuras saka, ka ir grūti atrast labu darbinieku. Man darbā arī meitenes vienu brīdi mainījās ik pa trim mēnešiem, neviena nevarēja "pavilkt" prasības ilgāk par pārbaudes laiku.
Bulli, es gan uzskatu, ka, ja piedāvā santīmus maksāt, nav vērts gaidīt profesionāli (ja pareizi atceros, tad Tavs tēvs par simbolisku samaksu gribēja darbiniekus, bet normāli darbinieki tak grib arī normālu samaksu, tāpēc, manā skatījuma, tas ir tikai likumsakarīgi).
10.03.2011 18:14 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits